Göteborgs Stad Placeringar
Högskoleingenjör
- 34 Göteborgs Stad
Lärare/Förskolelärare
- 2 Göteborgs Stad
2025-06-22
Gemenskap med kollegor, lyhörda chefer och minnesvärda möten med patienter och deras närstående. Det är några saker som gör att sjuksköterskan Li Kerren trivs med sitt jobb inom hälso- och sjukvården i Göteborgs Stad.
– Att vara sjuksköterska är världens roligaste jobb! Det kan vara tungt, men man får också mycket tillbaka. Jag har fått hjärtliga tack från patienter och kramar från deras närstående som sitter kvar i själen, säger hon.
Efter att ha jobbat inom hemtjänsten efter studenten valde Li Kerren att söka till sjuksköteprogrammet vid Göteborgs universitet. Under utbildningen gjorde hon bland annat praktik inom hälso- och sjukvården i Lundby, och när hon tog examen i fjol fick hon anställning där.
– Kollegorna var en stor anledning till att jag ville vara kvar. Det kan vara nervöst i början då man har ett stort ansvar som sjuksköterska, men jag kände mig trygg med arbetsgruppen och vågade fråga för att lära mig.
Information om intervjupersonen
Namn: Li Kerren
Titel: Sjuksköterska
Utbildning: Göteborgs universitet, examen 2024
Li Kerrens arbetsdag börjar oftast på kontoret med ett gemensamt möte för att gå igenom dagens agenda. Arbetet innebär bland annat att få läkarrådgivning kring patienters medicinering och en del administrativa uppgifter. Under förmiddagen är det dags att åka ut till patienterna, och Li Kerren trivs med att få möta dem i deras hemmiljö.
– Att få träffa äldre människor i deras hem gör att jag får en större helhetsbild av människan. Jag får se patientens närmiljö och kanske möta närstående – och genom det blir det tydligt vilka resurser och utmaningar som formar personens liv.
Trots att Li Kerren är ny i karriären har hon hunnit skapa en rutin på arbetsplatsen. Hon fick idén till projektet ”Evidens på 5 minuter” – ett initiativ som numera är ett naturligt inslag i jobbvardagen. Projektet handlar om kunskapsdelning, och innebär att en sjuksköterska i arbetsgruppen varje vecka sammanfattar en vetenskaplig artikel som rör deras arbete.
– Under utbildningen är forskningen ständigt närvarande, men det kan vara svårt att få tid till att lära sig nya saker när man sedan arbetar kliniskt. Det är också en möjlighet att dela erfarenheter och diskutera olika etiska problem, berättar Li Kerren.
– Det finns olika möjligheter. Antingen internt inom Göteborgs Stad om man vill gå mot en arbetsledande roll – men också akademiskt om man vill vidareutbilda sig inom exempelvis demens eller psykiatri. Själv är jag intresserad av att gå en specialistutbildning till distriktssköterska.
– Nyfikenhet och öppenhet, men också uthållighet. Man behöver även en ha god samarbetsvilja och kunna bygga relationer. Förmågan att samarbeta är avgörande i det här yrket. Dels med kollegor, andra inom staden och vårdpersonal hos andra vårdgivare, men även med patienter och deras närstående.
3 saker att tänka på när du är ny på jobbet
Göteborgs Stad
Entreprenör är ett vedertaget begrepp, men vad är egentligen en intraprenör? Enligt Magnus Klofsten (bilden), professor i entreprenörskap vid Linköpings universitet, rymmer rollen handlingskraft, visioner och en stor dos mod.
Läs merAtt arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!
Läs merNär äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer