Världens äldsta bloggare: “Det är aldrig för sent”

05/07/2019 1:34pm

Foto: Maria Östlin

Hon kom över en gammal dator vid 90 års ålder, slog igenom som bloggare vid 99 och gav ut självbiografin "Livet enligt Dagny" vid 104. Dagny Carlsson är en late bloomer som här delar med sig av råd till sitt 25-åriga jag.

1. Kämpa för din dröm

"När jag var i 25-årsåldern ville jag studera för att bli författare, men det kostade pengar – något som jag inte hade. Det var 1930-tal och depression, och det enda jobb jag kunde få var på en skjortfabrik. Jag avskydde att sy, men kände inte att jag hade något val. När jag ändå hade hamnat inom konfektionsindustrin tyckte jag mig tvungen att stanna kvar och vidareutbildade mig senare till konfektionsingenjör. Jag ångrar att jag som ung inte kämpade mer för att få göra det jag innerst inne drömde om – att skriva."

2. Respektera andra

"I stället för att bara hävda dig själv – försök att ha lite förståelse för andra runt omkring. Häng inte upp dig på småsaker och gräla om sånt som är onödigt, försök i stället att räta ut begreppen och hitta ett samförstånd. Det är förresten mitt tips till politiker som inte kan komma överens om hur man ska styra Sverige: i stället för att bråka om allt, försök förstå varandra. Och lyssna på alla i samhället. Värdesätt ungdomar för det de vill och de gamla för det de har gjort och kan göra."

3. Det är aldrig för sent

"Här talar jag av egen erfarenhet. Jag började blogga när jag var 99 år och har nu haft 2,5 miljoner besökare på bloggen, jag har skrivit boken ”Livet enligt Dagny”, varit med i flera tv-program och får dagligen vänliga brev och kommentarer från människor över hela världen. Jag är en kändis helt enkelt! Jag är glad att jag inte gav upp – att jag följde min passion och till slut blev någonting på gamla dagar. Men jag tror att 25-åriga Dagny hade tyckt att det var nog länge att vänta på framgången."

Dela det här inlägget