Vinnare Employer Branding Awards 2021

AcadeMedia

AcadeMedia bygger på långsiktigt lärande

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Lisa på AcadeMedia står utomhus. I bakgrunden skymtas en byggnad.

Vinnare Employer Branding Awards 2021

Årets inspiratör

Foto: AcadeMedia

Ledarskapet är en av utbildningsföretaget AcadeMedias grundbultar. Som ett led i arbetet med medarbetarnas interna karriärutveckling har de nu även introducerat ett mentorprogram för nya chefer.

AcadeMedia är en stor koncern i utbildningsbranschen, uppbyggda kring fyra delar: förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Drygt 17 000 medarbetare på företagets 650 enheter i Sverige, Norge och Tyskland har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. HR-direktören Lisa Oldmark har undervisat, varit rektor och haft ett flertal chefsbefattningar genom åren.
– Det här är ett lagarbete. Vi ser mycket stolthet bland medarbetarna i den egna verksamheten, som exempelvis Vittra, Pysslingen Förskolor, Hermods eller Rytmus. Vi har inte bara ett starkt arbetsgivarvarumärke och nöjda medarbetare, vi har också lärare och rektorer som gör sitt yttersta för att våra barn, elever och vuxenstudenter ska nå sin fulla potential, säger hon.

“Vi ser mycket stolthet bland medarbetarna.”

Lisa Oldmark

Titel: HR-direktör.

Utbildning: Ett antal olika ledarutbildningar. Handledarutbildning samt utbildad organisationskonsult, Humanova.

Boktips: ”’Effektfull: detaljerade studier av ledarskap – så ökar du effekten av din tid’ av Simon Elvnäs.”

Råd till de som ska välja arbetsgivare: ”Se till att det finns möjligheter till egen utveckling kopplat till uppdraget och att du får en riktigt bra chef som arbetar med kultur och självledarskap.”

Långsiktigt kulturarbete

Lisa har vunnit titeln Årets inspiratör inom employer branding. Hon är sedan 2012 en del av AcadeMedias ledning och starkt förankrad i frågorna.
– Det är verkligen roligt att få priset. Jag tror att det beror på kulturarbetet som pågått under lång tid, att jag har stått kvar i frågorna och fortsatt nöta på. Det har gett resultat över tid, säger hon och fortsätter:
– Min roll är att vara inspiratör och bidra till det långsiktiga strukturella arbetet där vi skapar en intern stolthet. Det handlar både om energi och att hålla i och hålla ut i frågorna.

Positiva omdömen

Undersökningar visar att medarbetarna i stor utsträckning rekommenderar AcadeMedia som arbetsgivare.
– I våra medarbetarundersökningar har vi jämna och höga resultat som stadigt ökar. Det här är ett långsiktigt strategiskt arbete. För oss är det viktigt att hela kompetensförsörjningskedjan fungerar från det att man börjar arbeta hos oss till dess att man slutar, och att man hela tiden vill vara en ambassadör för vår verksamhet, säger Lisa.

Lisa väljer:

Spontan

Strukturerad

Podd

Bok

Distans

Kontor

Soluppgång

Solnedgång

Utvecklingsmöjligheter

Med många varumärken är möjligheten stor att avancera i koncernen. Medarbetare fångas exempelvis upp i talangprogram, seniora mentorprogram eller i det nystartade mentorprogrammet för nya chefer. AcadeMedia har en egen strukturerad process i hur ledarna och medarbetarna utvecklas. Processen utgår från prestation, resultat och potential.
– Vi har byggt ett eget verktyg så att medarbetarna verkligen ska hamna rätt i sina uppdrag. Det är jag väldigt stolt över. Det arbetssättet överför vi även till lärare på grund- och gymnasieskolor, säger Lisa och fortsätter:
– Det finns en passion och glöd i varför man valde att arbeta som rektor eller lärare. Därför är det viktigt att vi arbetar med professions-utveckling och erbjuder bra kompetensutveckling så att man som medarbetare kan få fortsätta att utvecklas och känna glädje inför det viktiga uppdraget att utbilda kommande generationer. Det handlar om att bygga stolta medarbetare som vill vara hos oss under lång tid.

Text: Tina Lindström Carlsson

AcadeMedia

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag. Vi har runt 500 förskolor, skolor och vuxenutbildningsenheter runt om i Sverige och över 100 förskolor i Norge och Tyskland. I AcadeMedia ingår flera välkända utbildningsverksamheter, som Pysslingen Förskolor, Vittra, NTI Gymnasiet och Hermods. Våra verksamheter är självständiga och har olika inriktningar, men alla omfattas av koncernens gemensamma kvalitetsmodell - AcadeMediamodellen. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Antal medarbetare: Cirka 15 000 Läs mer: www.academedia.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

AcadeMedia
AcadeMedia bjuder världen på sina kunskaper
Läs mer
Arbetsgivarverket
Arbetsgivarverket profilerar statliga myndigheter
Läs mer
Folksam
Folksam är företaget med både hjärta och hjärna
Läs mer
210916 Malmö
Emmeli Häggström på One Nordic.
Foto: André de Loisted
ONE Nordic
ONE Nordic bygger det nya energisamhället
Läs mer