Nominerade 2021

AcadeMedia

AcadeMedia bjuder världen på sina kunskaper

2020-12-02

Text: Eva Rydinger

Foto: Academedia

Nominerad 2021

Årets HR-direktör

Är man stor måste man vara snäll. Ett bevingat uttryck och en ledstjärna inom AcadeMedia – men också en framgångsfaktor för koncernens arbete med employer branding. Lisa Oldmark är nominerad till Årets HR-direktör och menar att nomineringen är ett kvitto på många års lagarbete.

Inom AcadeMedia vill vi att människor ska växa. Det säger Lisa Oldmark som är nominerad till Årets HR-direktör. Utbildningskoncernen med 17 600 medarbetare finns i dag på plats i Sverige, Norge och Tyskland och har 40 olika utbildningsprofiler inom koncernen som till exempel Pysslingen, ProCivitas och Hermods samt Noblaskolan och Montessori Mondial.
– AcadeMedia har såväl ett nationellt som ett internationellt perspektiv vilket är spännande och ger oss en bra bild av utbildningarna i Sverige och Europa. Vi har världens viktigaste uppdrag och vårt fokus är att alla våra barn, elever och vuxendeltagare ska utvecklas och få en god utbildning för att få en bra framtid.

Lisa Oldmark

Titel: HR-direktör.
Utbildning: Organisationskonsult inom psykosyntes, Humanova.
Vem vill du ha som mentor? ”En dröm skulle vara Barack Obama för hans förmåga att se stora och komplexa samhällskeenden. Han kan leda med ett gott självledarskap och har en stark vilja att skapa gott i samhället.”

Lisa har en lång bakgrund inom skolvärlden där hon både har startat skolor och jobbat med ledarutveckling. Hennes hjärtefrågor har alltid rymts inom kvalitets- och skolutveckling och att få människor att växa. För åtta år sedan startade hon AcadeMedia Academy.
– Jag brinner för att skapa bra utbildningar. Med åren har uppdragen blivit större, men kärnfrågan är den samma. Jag arbetade som stabschef inom Pysslingen med ansvar för HR/kompetensutveckling och kommunikation. AcadeMedia köpte Pysslingen 2011 och där startade min resa inom AcadeMedia. Sedan har det fortsatt med skolor i Norge och Tyskland. Det har varit jätteroliga år. Om att ha blivit nominerad just i år säger hon:
– Vi har jobbat hårt för resultaten som varit fina under många år nu. Att jag blivit nominerad är ett ihärdigt och långsiktigt arbete som till slut har gett utdelning.

En av framgångsfaktorerna för AcadeMedias arbete med employer branding är ett kontinuerligt utvecklingsarbete inom ledarskap och ledarförsörjning. Inom koncernen finns talang- och mentorsprogram, man följer också oavbrutet upp alla ledare och tittar på respektives prestation, resultat och potential så att varje individ är på rätt uppdrag.
– Mitt driv är att få medarbetare att trivas, må bra och utvecklas. Vi menar att om en person är på rätt ställe blir ett plus ett lika med tre. Varje år hittar vi potential och chefer som är sugna på att göra andra saker. Vi jobbar intensivt med olika insatser för våra chefsgrupper. Vi har också årliga ledarforum och skolchefsprogram. I dessa särskilda tider är det extra viktigt att vi underlättar för våra medarbetare att kunna stå stadigt i sina värderingar och utveckla sitt självledarskap. Därför har nästan alla fysiska utbildningar blivit digitala och vi har skapat digitala mötesplatser för umgänge och nätverkande.

När pandemin slog till under våren var AcadeMedia snabba på att ställa om till digital undervisning. På 48 timmar var strukturen satt för den nya verkligheten. Under mars månad ökade antalet digitala lektioner inom AcadeMedia från cirka 400 per vecka till 87 500, och antalet deltagande i videomöten ökade från 900 per vecka till 750 000. Dessutom skapade de digitala livesändningar och la ut utbildningsmaterial på nätet om hur de jobbade. Transparens och snällhet är nyckelord för Lisa.
– Det är stort att dela med sig!

AcadeMedia

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag. Vi har runt 500 förskolor, skolor och vuxenutbildningsenheter runt om i Sverige och över 100 förskolor i Norge och Tyskland. I AcadeMedia ingår flera välkända utbildningsverksamheter, som Pysslingen Förskolor, Vittra, NTI Gymnasiet och Hermods. Våra verksamheter är självständiga och har olika inriktningar, men alla omfattas av koncernens gemensamma kvalitetsmodell - AcadeMediamodellen. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Antal medarbetare: Cirka 15 000 Läs mer: www.academedia.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Lisa på AcadeMedia står utomhus. I bakgrunden skymtas en byggnad.
AcadeMedia
AcadeMedia bygger på långsiktigt lärande
Läs mer
TRR_LennartHedstrom

Frilansbild.
TRR
Stolthet och syfte genomsyrar TRR
Läs mer
Effektiv
Effektiv är en lagkamrat att lita på
Läs mer
Eva Fröberg, Pulsen, Borås
Pulsen
En stark värdegrund präglar Pulsen
Läs mer