Årets Hederspris

Boliden

Boliden bygger framtiden med hållbara metaller

2023-12-08

Text: Boliden

Foto: Patrik Lundin

Employer Branding Awards 2024

Årets Hederspris

Boliden bygger en hållbar framtid genom att utvinna, framställa och återvinna metaller som är nödvändiga för kommande generationer. Bolidens medarbetare har därför stora möjligheter att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Kurt-Ove Åhs

Titel: HR-direktör.
Utbildning: Ledarskap och organisation, Mälardalens högskola, examen 1999.

Vilket råd vill du ge en nyexaminerad? ”Var nyfiken och modig, ta de chanser som dyker upp, jobba utomlands, lev livet!”

För att klara klimatomställningen väntas efterfrågan på basmetallerna som Boliden producerar bli högre än någonsin. Genom att ständigt utveckla tekniker, vara innovativa och utmana existerande arbetssätt står Boliden redo för kommande utmaningar.

Kurt-Ove Åhs är HR direktör på Boliden och hans roll är att få medarbetare att trivas och utvecklas, men också att locka nya talanger till företaget.

 

– För oss är det viktigt att utveckla och bygga långa relationer med våra medarbetare. Vi vill att de ska trivas och vilja stanna hos oss. Samtidigt är arbetet med att attrahera nya medarbetare jätteviktigt.

Nominerad till Årets hederspris

Kurt­Ove Åhs är nominerad till Årets hederspris inom employer branding. Så hur känns det och på vilket sätt har employer branding-arbetet varit framgångsrikt?

 

Jag vill inte ta åt mig hela ära för detta, utan ser nomineringen som ett kvitto på framgång för vårt gemensamma arbete.  Vi är många som jobbar med detta tillsammans, säger han och fortsätter: 

 

-Boliden är ett stabilt företag som har producerat metaller i snart hundra år. Samtidigt är vi nytänkande, innovativa och strävar efter att driva den tekniska utvecklingen framåt inom vår bransch, säger han. Vi kan därför erbjuda en spännande mix av stabilitet och nytänkande som jag tror lockar många talanger till oss, speciellt i dessa omvälvande tider som vi nu lever i.

Vi har också gått från att kommunicera mycket kring vad vi gör, till att tydligare berätta om vårt syfte och vad man kan bidra till genom att arbeta hos oss. Att våra metaller är en nödvändig del av lösningen på klimatomställningen är ett viktigt budskap som börjar nå fram till våra olika målgrupper. Vår vision är ju också att göra det som den mest klimatsmarta och respekterade metallproducenten i världen. Det är en hög ambitionsnivå som det känns bra att berätta om.

Kurt-Ove återkommer till vikten av att vara attraktiva långsiktigt även för anställda medarbetare. Vi pratar egentligen om en medarbetarresa som startar redan när du ansöker om ett jobb hos oss på Boliden. Vi har jobbat hårt med att tillsammans med våra medarbetare implementera nya värderingar vilket är en viktig del i detta.

 

Ett annat område som jag brinner för är det värdedrivna ledarskapet som också är en viktig del för att få våra medarbetare att må bra och trivas, men också att utvecklas yrkesmässigt. Jag drivs av att utmana befintliga sätt att arbeta, lära mig mer och växa i ett globalt team byggt på omsorg och förtroende.

Avslutningsvis - Varför ska man jobba på Boliden?

De som inser vikten av teknisk innovation och vill vara med och ta klivet över till en digitaliserad och automatiserad miljö ska söka sig till Boliden. Hos oss finns många olika karriärvägar och möjligheter att utvecklas.

Boliden

Boliden är ett ledande europeiskt metallföretag som verkar i en spännande bransch. Det finns nästan inga produkter i dagens samhälle som inte innehåller, eller i sin framställning är beroende av metaller. Huvudmetallerna är zink och koppar, men även bly, guld och silver framställs. Boliden behöver människor med spetskunskap och kreativt tänkande och erbjuder omväxlande och spännande arbetsuppgifter.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Boliden
Snart 100 år av innovation på Boliden
Läs mer
Kurt-Ove Åhs i Bolidens ljusa lokaler.
Boliden
Boliden producerar metaller genom teknikutveckling och innovation
Läs mer
Kurt-Ove på Boliden står lutad vid ett ståbord, ler och tittar in i kameran.
Boliden
Boliden utvecklar industrin genom teknikutveckling och innovation
Läs mer
Boliden
Driv förändring med Boliden
Läs mer