Nominerade 2023

Knightec

Den varma kulturen på Knightec sticker ut

2022-06-17

Lästid ca 2 min

20220329 Marie Schäder Knightec Örnsköldsvik foto Jonas Forsberg www.jfp.se

Employer Branding Awards 2023

Årets HR-direktör

Foto: Jonas Forsberg

Förtroende, samarbete och omtanke om varandra är viktiga ingredienser i Knightecs starka kultur. Företaget erbjuder sina kunder djup industriell kunskap och expertis inom digitalisering och användarupplevelse.

Konsultföretaget Knightec har som mål att förbättra människors liv genom nya optimerade lösningar. Mari Schäder är HR-chef på bolaget som lockar många ingenjörer, designers och utvecklare. Medarbetarna, kulturen, företagets långsiktiga engagemang och höga ambitionsnivå bidrar till att hon trivs och väljer att fortsätta.

– Jag har fått vara med om mycket roligt och utvecklande, och är det fortfarande, säger hon.

Mari Schäder

Titel: Chief Human Resources Officer, CHRO.

Utbildning: Beteendevetenskap och arbetsrätt, Stockholms universitet, examen 1999.

Fritidsintressen: ”Jag joggar, läser böcker och spelar ishockey i ett damlag vilket är fantastiskt roligt. Jag älskar även att gjuta chokladpraliner och just nu syr jag dotterns balklänning till studenten.”

Långsiktigt arbete

Mari som sedan 2007 är en del av Knightec är nominerad till Årets HR-direktör. Långsiktigheten och den starka kulturen har en nyckelroll i både hennes och företagets arbete.

– Vår ambitionsnivå och ihärdigheten i det vi åstadkommer tillsammans spelar stor roll. Vi har en linje som vi tror på och som vi förnyar för att ständigt vara aktuella. Ett av hennes, och företagets, mål är att få medarbetarna att bli sina bästa jag.

– Vi utgår från medarbetarna och bygger organisationen inifrån. Alla medarbetare ska känna att de vill och kan ta ansvar för sin uppgift och utveckling. Därmed påverkar de företagets utveckling, säger hon.

Kulturen gör skillnad

Medarbetare och ledare arbetar tillsammans för ett gemensamt Knightec och visar omtanke om varandra.

– Kulturen som vi byggt och hela tiden utvecklar har stor betydelse. Vi pratar mycket om hur vi samarbetar och bemöter varandra. Vi får ofta höra att konsulter från Knightec sticker ut genom att vi är lite mer omtänksamma, engagerade och gör skillnad genom vårt sätt att vara, säger Mari och fortsätter:

– Det finns en värme i bolaget och en omtanke om individen. Vi tror på ett Knightec och bygger team utifrån kompetens, inte geografi, och har enbart fasta löner eftersom vi tror att det gynnar teamarbetet.

Breddar sitt erbjudande

Knightec har sedan 2008 jobbat med högstadieskolor och skalar nu upp sitt engagemang genom ett samarbete med Granitor och Scania.

– Det är verkligen kul. Nu kan vi nå ut till ännu fler niondeklassare i utsatta områden och inspirera inom olika teknikyrken. Vi lär oss mycket samtidigt som vi breddar vår rekryteringsbas, säger Mari och fortsätter:

– I våra undersökningar har vi fått till oss att vi på Knightec gör saker på riktigt. Genom våra skolsamarbeten bygger vi broar mellan skola och näringsliv och breddar ungdomarnas referensramar. Och i vintras skickade vi en transport med förnödenheter till Ukraina, på initiativ från våra medarbetare. Knightec växer stadigt och har i dag drygt 850 anställda. För lite mer än ett år sedan förvärvades digitalbyrån Daresay för att bredda erbjudandet och bli starkare tillsammans.

– Vi har djup industriell kunskap och expertis inom digitalisering, och nu bygger vi på med expertkunskaper inom användarupplevelsen. Det blir attraktivt för våra kunder och gör att vi kan stötta dem i deras digitala transformationer.

Text: Tina Lindström Carlsson

Knightec

En multidisciplinär utvecklingspartner med 850 engagerade konsulter vana att arbeta i mångfaldiga team. En gedigen introduktion och fokus på utveckling i en vardag där djup industriell kompetens kombineras med expertis inom digitalisering och användarupplevelser skapar många stimulerande möjligheter i flera olika branscher. Läs mer: knightec.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

På Trelleborg AB tas beslut ute i verksamheten
Läs mer
Ahlsell
Ahlsell attraherar medarbetare från olika branscher
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån ligger i topp – år efter år
Läs mer
Cecilia Mogensen i Kronofogdens ljusa lokaler.
Kronofogden
Kronofogdens förändringsresa in i framtiden
Läs mer