Årets HR-direktör

CTEK

Innovation och tillit driver CTEK framåt

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2023

Årets HR-direktör

Foto: Patrik Lindström

CTEK är ett ledande globalt företag som utvecklar laddlösningar till fordonsbranschen. Samhörighet, interna samarbeten och ett stort förtroende för medarbetarna är motorn som driver innovation.

CTEK har sina rötter i den lilla byn Vikmanshyttan i hjärtat av Dalarna. Företaget har under 25 år satsat på innovation och är global marknadsledare inom lösningar för batteriladdning. Eva Martinsson är HR-direktör på CTEK och stolt över att de utvecklar premiumprodukter.

– Det har varit vår grundidé och den håller fortfarande. Samhället går mot att elektrifiera bilar och vi levererar tillbehör för att bilarna ska kunna fungera fantastiskt bra. Jag får vara med både i det lilla och i det stora här, vilket jag trivs med, säger hon.

Eva Martinsson

Titel: Global Director HR, IT & Service.
Utbildning: Fil. kand. informatik, Karlstads universitet, examen 1990.
Smultronställe: ”På en stubbe i skogen i Äppelbo. Där finns det inga hinder – allt är fritt och genuint.”

Passion, innovation och tillit

Eva som har varit en del av företaget sedan 2016 har nominerats till Årets HR-direktör inom employer branding.

– Det känns fantastiskt att vara en av de utvalda. Det har varit en ganska kraftig exponering av CTEK sedan hösten 2021 – vi blev då börsintroducerade, och har synts mer sedan dess, säger hon och fortsätter:

– Vi har en företagskultur där passionen för våra produkter och för att driva saker framåt sitter i väggarna. Det i kombination med innovation och tillit som är våra hörnstenar definierar oss.

 

Förra året genomfördes ett stort ledarutvecklingsprogram för alla chefer på företaget. Och nu involveras alla medarbetare på CTEK för att förstärka, befästa och utveckla företagskulturen.

– För mig och för oss är det viktigt hur man som medarbetare har det och hur man mår. Hållbarhet är ett viktigt nyckelord för oss, och det ska vara tydligt att vi står för det vi säger. Att man känner att man kan lita på oss är något vi alla tjänar på. När medarbetarna trivs och pratar gott om företaget, då är det betydligt lättare att attrahera nya medarbetare, säger Eva.

Gemensamma aktiviteter

CTEK har cirka 200 medarbetare som är spridda över hela världen. För att hålla ihop företaget arrangeras regelbundna digitala möten och olika initiativ. Ett av dem är Catch the Light som drogs igång under coronapandemin och som lever vidare. Där uppmanas medarbetarna att röra  på sig och samtidigt få dagsljus. Via intranätet kan de dela korta filmer och bilder för att inspirera varandra.

– Vi tycker om att göra roliga saker tillsammans, och det tror vi sprids även utanför företaget. Vi kör exempelvis after work digitalt och har exempelvis haft ett digitalt sällskapsspel som går ut på att rita och gissa, vilket har blivit en succé. Och vår vd tycker mycket om glass så vi har CTEK-märkta glassmaskiner på våra kontor, vilket är uppskattat.

Möter unga talanger

En av företagets utvecklingssajter för elbilsladdning ligger i Norrköping och där har de nära samarbete med närliggande högskolor och universitet.

– Vi jobbar tillsammans med skolor för att se vad vi kan erbjuda studenter, det kan exempelvis handla om längre praktikperioder. Vi är även på mässor för att knyta till oss intressanta kandidater, säger Eva.

Text: Tina Lindström Carlsson

CTEK

Svenska CTEK är ett innovativt och världsledande företag inom bilbatteriladdare och tillbehör för att ladda batterierna i dina fordon med 200 anställda och en omsättning på drygt 900 miljoner SEK. CTEK har ett stort fokus på miljö, social hållbarhet och bolagsstyrning, för att skapa ett långsiktigt värde och bidra till minskat avfall och negativ klimatpåverkan. Läs mer: www.ctek.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hans Celander på Trafikverkets kontor.
Trafikverket
Trafikverket arbetar för ett tillgängligt Sverige
Läs mer
Bravida
Bravidas innovativa miljö attraherar nya medarbetare
Läs mer
Samsung
Samsung bygger på kreativitet och innovation
Läs mer
Eva Fröberg i Pulsens ljusa lokaler.
Pulsen
Pulsen Group – långsiktig framgång
Läs mer