Nominerade 2022

Kraftringen

Driv, innovation och hållbarhet i fokus på Kraftringen

2021-09-03

Lästid ca 2min

Malmö 210526
Karin Olholt på Kraftringen.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Energibranschen är en spännande framtidsbransch dit allt fler söker sig för att få vara en del av lösningen på den klimatutmaning vi står inför. Karin Olholt, nominerad till Årets hr-direktör, berättar om vardagen på
Kraftringen. En arbetsplats med värme och driv.

Karin Olholt på Kraftringen blev väldigt glad när hon fick höra att hon är nominerad till Årets hr-direktör.
– Det känns både roligt och ärofyllt. Jag vill främst lyfta fram det ambitiösa arbete som sker inom bland annat vårt säkerhetskultursarbete samt vårt fokus på att skapa framtidens arbetsplats. Det är häftigt att hela bolaget har gjort den här resan tillsammans. Enligt Karin är en god ledare någon som delar värdegrunden med medarbetarna i vardagen. En närvarande person med beslutskraft och stor tillit till sina medarbetare.
– Jag vill finnas där när mina medarbetare behöver det. Jag vill vara den som visar i vilken riktning vi ska – och det ska vara lätt att följa med på den resan.

Karin Olholt

Titel: Hr-chef.
Utbildning: Personal och arbetslivs programmet, Lunds universitet, examen 1998.
Vad önskar du att du vetat som 20-åring? ”Oj, vad svårt. Det är kanske inte bra att veta allt – snarare viktigt att behålla sin nyfikenhet. Jag har haft min yrkesinriktning ganska klar, men min öppenhet att prova olika branscher, och även min inriktning, har gjort att jag utvecklats dit jag är idag.”

Söker olika kompetenser

Energibolaget Kraftringen består av drygt 500 medarbetare som jobbar inom en mängd olika områden. Allt från ingenjörskonst, innovation och produktion till affärsutveckling, marknadsföring och olika typer av stödfunktioner.
– Många kanske tror att vi som energibolag främst rekryterar tunga ingenjörer, men så är det inte. Vi jobbar i en bransch under utveckling där vi behöver attrahera en hel bredd av talanger. Det finns många spännande roller att fylla, bland annat kompetenser som kan jobba med den digitala utvecklingen. En av våra utmaningar är att nå ut med att vi söker så brett
– Det är viktigt att hela tiden ligga steget före.

Stort driv

Karin tror att det som lockade henne själv till Kraftringen, är något som även lockar unga talanger idag.
– Här finns det många möjligheter till utveckling och olika karriärvägar att gå. Samtidigt är vi inte för stora, utan man får jobba nära verksamhetskärnan. Det vet jag attraherar många, säger hon och fortsätter: – Jag tror också att många gillar vår varma stämning och det driv som finns här. Det finns en stor lust att finna ny utveckling och innovation, alltid med hållbarhetstänket som grund.

Kraftringen tar ansvar för miljön på flera olika sätt, bland annat genom att använda naturresurser så effektivt som möjligt och fokusera på lokala energilösningar.
– Vi är stolta över att vår el- och fjärrvärmeproduktion blev fossilbränslefri under 2018 men vi är inte nöjda där utan nu tar vi sikte mot ett klimatpositivt Kraftringen. Även den sociala hållbarheten är väldigt viktig för oss. Det gäller både den fysiska säkerheten men även vårt arbete med jämställdhet, mångfald och inkludering.

Nytänkande rekrytering

I jakten på rätt talanger väger inställning och attityd tungt. Just nu testar Kraftringen att rekrytera utan personligt brev, och istället använda sig av urvalsfrågor och scenarion.
– Vi behöver hitta rätt personer som fortsätter utmana oss på vår väg framåt där vi skapar energilösningar för framtida generationer. Målet i rekryteringsprocessen är att göra urvalet objektivt – allt för att skapa en attraktiv arbetsplats som inkluderar alla

Text: Camilla Rindås

Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare. Läs mer: www.kraftringen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Karin Olholt sitter i orange soffa på Kraftringens kontor.
Kraftringen
Goda utvecklingsmöjligheter på Kraftringen
Läs mer
Kraftringen
Kraftringen sätter ljus på framtidens energi
Läs mer
Kurt-Ove på Boliden står lutad vid ett ståbord, ler och tittar in i kameran.
Boliden
Boliden utvecklar industrin genom teknikutveckling och innovation
Läs mer
Michael Egnell från Experis i kontorsmiljö, står framför en glasvägg
Experis
Experis formar framtidens it-talanger
Läs mer