Vinnare Employer Branding Awards 2020

Kraftringen

Kraftringen sätter ljus på framtidens energi

2020-10-30

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kraftringen

Det sydsvenska energibolaget Kraftringen bidrar till den stora energiomställningen och därmed samhällsnyttan. Sedan 2018 har de en fossilfri energiproduktion. Nu lägger de kraft på att bli fossilfria i hela värdekedjan.

Kraftringen är en aktiv samhällsaktör i södra Sverige med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Energibolaget
som ägs av kommunerna Lund, Lomma, Eslöv och Hörby har cirka 500 medarbetare. Sezgin Kadir är sedan 2018 vd och koncernchef.
– Vi spänner över hela energilandskapet och är lagom stora, vilket gör att vi har möjlighet att agera snabbt på marknaden. Vi är nära kunderna och tätt sammankopplade med det lokala näringslivet, men också med hela samhället på lokal och regional nivå. Vi agerar i Öresundsregionen som kommer att vara en region som sticker ut när det gäller energi och energilösningar. Det kommer att hända spännande saker här, säger Sezgin.

Sezgin Kadir

Titel: Vd och koncernchef.
Utbildning: Civilingenjör inriktning elektroteknik, Lunds tekniska högskola, examen 2002/2003.
Tips på podcast: ”Jag lyssnar mycket på Sveriges Radio P1 och Filosofiska rummet för att de avhandlar svåra och viktiga frågor ur många olika perspektiv.”

Bidrar till samhällsnyttan

Sezgin vann priset som Årets vd inom employer branding. Han poängterar att arbetet inte handlar om att göra reklam, utan om att erbjuda en bra arbetsplats med intressanta arbetsuppgifter och utvecklingsmöjligheter. Att Kraftringen jobbar nära samhället och kunderna skapar möjligheter för medarbetarna att konkret bidra till en större nytta, både i stort och konkret i vardagen.
– Jag tror att det är kärnan till varför vi har vunnit. Jag representerar företaget och vi har jobbat tillsammans för att ta flera steg i rätt riktning, säger han och fortsätter:
– Vi märker att det finns en stor nyfikenhet och önskan att jobba hos oss. Här får du möjlighet att jobba med affärer, hållbarhetsfrågor och teknik och samtidigt bidra till en av samhällets största omställningar. Vi kallar det för affärsmässig samhällsnytta. Det finns många lokala och globala mål på miljöområdet, och hos oss går det att se på vilket sätt du är med och realiserar dem.

Bärande värderingar

Mod, ansvar och engagemang – Kraftringens värderingar som kom på plats för några år sedan är bärande i vardagen.
– Vi känner att vi står stadigt med våra värderingar, och vi jobbar med att synliggöra dem ännu mer i organisationen på olika sätt. Ett exempel är ett brädspel som bygger på våra värderingar. Den innehåller olika dilemman som våra chefer och medarbetare får möjlighet att diskutera kring. Vårt arbete med involvering och transparens inom hela bolaget fortsätter. Vi har exempelvis lanserat och fortsatt jobba med vårt ledarskapsprogram där cheferna blir naturliga ambassadörer för våra värderingar, säger Sezgin.

Ett hållbart samhälle

Kraftringen skapar möjligheter för både kunderna och regionen att förflytta sig till ett mer hållbart samhälle. Energibolaget var bland de första som blev helt fossilfria i sin produktion 2018.
– Nästa steg är att bli fossilfria i hela värdekedjan. Där har vi satt tydliga mål som vi har börjat jobba mot. Under en femårsperiod investerar vi 1,2 miljarder kronor i våra elnät med digitalisering och framtidens energi i sikte, säger Sezgin.

Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare. Läs mer: www.kraftringen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Karin Olholt sitter i orange soffa på Kraftringens kontor.
Kraftringen
Goda utvecklingsmöjligheter på Kraftringen
Läs mer
Malmö 210526
Karin Olholt på Kraftringen.
Foto: André de Loisted
Kraftringen
Driv, innovation och hållbarhet i fokus på Kraftringen
Läs mer
Julia Palm & Maria van den Tempel, Tre
Tre
Tre fortsätter att vara en kreativ utmanare
Läs mer
Eskilstuna kommun
Eskilstuna kommun satsar på aktivt medarbetarskap
Läs mer