Årets förändringsledare

Kraftringen

Goda utvecklingsmöjligheter på Kraftringen

2022-06-17

Lästid ca 2 min

Karin Olholt sitter i orange soffa på Kraftringens kontor.

Vinnare 2022

Årets förändringsledare

Foto: André de Loisted

Kraftringen med navet i Lund fortsätter att bidra till energiomställningen. Med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi fortsätter bolaget att utveckla medarbetarna och anställa nya talanger.

Kraftringen, som fokuserar på lokala energilösningar, finns till största delen i Lund och har 600 anställda. Energibolaget står nära kunderna och det lokala näringslivet, samtidigt som de är aktiva i hela samhället på lokal och regional nivå. Detta skapar möjligheter för medarbetarna att bidra till en större nytta, såväl konkret i vardagen som i ett större perspektiv. HR-chefen Karin Olholt beskriver energibolaget som en lagom stor arbetsplats där alla hjälps åt för att utveckla verksamheten.
– På Kraftringen har du möjlighet att påverka och verkligen vara med på resan i en föränderlig bransch. Det är en platt organisation och det är vi tillsammans som gör skillnad – det är så vi når förändring, säger hon.

Karin Olholt

Titel: HR-chef.
Utbildning: Personal- och arbetslivsprogrammet, Lunds universitet, examen 1998.
Får energi av: ”Att samarbeta med kollegor ger mig oerhört mycket energi.”

Ett gott ledarskap

Ledarskap, kultur och värderingar är viktiga delar för Kraftringen. Karin berättar om en snabbrörlig arbetsplats med intressanta arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

– Att utbilda och utveckla våra ledare är oerhört viktigt – det kan vi se i alla undersökningar vi gör. Bra ledare gör att medarbetarna trivs, känner en trygghet i organisationen, utvecklas och är kreativa för att hitta nya lösningar. Därför jobbar vi mycket med kulturen och de mjuka värdena. Det handlar inte bara om ”vad” utan även om ”hur” vi ska göra saker. Det är en ansvarstagande och ambitiös organisation – och samtidigt en varmhjärtad kultur, säger hon.

Behov av nya talanger

Kraftringens produktion av el och fjärrvärme blev fossilbränslefri 2018 – ett tydligt exempel på energibolagets ambition att leda utvecklingen av framtidens energi. Kraftringen fortsätter att investera och har många satsningar på gång, och det gör att rekryteringsbehovet är stort.
– Vi är i en föränderlig bransch och behöver anpassa oss till en snabbare omvärld. Vi fortsätter att jobba med miljö och hållbarhet inom våra investeringar och satsningar. Det handlar bland annat om nya kraftvärmeverk och investeringar i elnät. Våra stora projekt och utbyggnader för framtidens energiförsörjning gör att vi behöver nya medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten, säger Karin.

“Det är vi tillsammans som gör skillnad”

Karin väljer:

Elcykel

Buss

Landet

Staden

Kaffe

Te

Avkopplad

Uppkopplad

Fler kvinnor till branschen

Säkerheten och den fysiska arbetsmiljön är ständigt högt på agendan, precis som den sociala aspekten med hållbara arbetsvillkor, utvecklingsmöjligheter, jämställdhet och mångfald. Förutom att attrahera nya talanger lägger Kraftringen mycket energi på att utveckla och behålla befintliga medarbetare. De satsar stort på inkludering, och jobbar aktivt för att
öka andelen kvinnor.
– Det finns för få kvinnor i branschen och vi vill ha fler. Ett inkluderande ledarskap är viktigt i det sammanhanget. Och att erbjuda en kombination av trygghet och utveckling, säger Karin.

Text: Tina Lindström Carlsson

Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare. Läs mer: www.kraftringen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malmö 210526
Karin Olholt på Kraftringen.
Foto: André de Loisted
Kraftringen
Driv, innovation och hållbarhet i fokus på Kraftringen
Läs mer
Kraftringen
Kraftringen sätter ljus på framtidens energi
Läs mer
Karin Rönnbäck, Saab
SAAB
När Saab rekryterar blickar man 20 år framåt
Läs mer
Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö
ESEM vill få kandidater att svajpa höger
Läs mer