Nominerade 2022

Experis

Experis formar framtidens it-talanger

2021-11-24

Lästid ca 2 min

Michael Egnell från Experis i kontorsmiljö, står framför en glasvägg

Nominerad 2022

Årets employer branding-person

Foto: André De Loitsted

Experis, specialister inom it-konsultlösningar, är i stark tillväxt. Företaget som präglas av ett stort engagemang och hjärta kompetensutvecklar både befintliga medarbetare och framtidens it-experter.

Experis som är en del av Manpower Group förser företag med vassa konsulter och it-lösningar. Företaget som har drygt 600 it-konsulter och partners runtom i Sverige fortsätter att växa. Michael Egnell är vd på Experis sedan drygt två år tillbaka och han har koll på hur man jobbar med att attrahera och behålla medarbetare.
– Employer branding handlar om att anpassa sig till alla sina målgrupper, i vårt fall både junior och senior kompetens, säger han och fortsätter:
– Jag brinner för att se möjligheter hos människor, och för vår förmåga att bidra med att utveckla och stärka dem.

Människor, kunskap och kommunikation

Michael har nominerats till Årets employer branding-person. Han berättar om ett långsiktigt och målinriktat arbete med fokus på att lyssna på medarbetarna och skapa engagemang i företaget.
– Experis är ett värderingsstyrt bolag. Människor, kunskap och kommunikation är tre ledord som vi jobbar med i allt vi gör. I vår kultur är de mjuka faktorerna extremt viktiga. Teknikkunnandet underhåller du hela tiden, men du måste ha de andra delarna med dig för att lyckas framåt. Därför är employer branding-arbetet så viktigt för oss, det är mycket hjärta i det, säger han och fortsätter:
– Genom intervjuer, workshops och enkäter ser vi till att alla medarbetare är med på resan, att de förstår var vi ska och hur de kan bidra. Det gör att vi får ständig återkoppling vilket i sin tur skapar högt engagemang, och det är en viktig del av vårt arbete. Tekniken kan man alltid lära sig men saknas engagemang så har vi inte heller medarbetarna med oss.

Michael Egnell

Titel: Managing Director.

Utbildning: Kandidatexamen i systemvetenskap inriktning arbetsvetenskap, Blekinge tekniska högskola, examen 1996.

Lyssnar gärna på: ”TED Talks. Det är ett snabbt och enkelt sätt att lära sig nya saker som man kan ha nytta av.”

Utvecklar it-talanger

Kompetensutveckling för befintliga och framtida medarbetare är en av byggstenarna på Experis. Tre till fyra gånger per år tar Experis Academy Program in upp till 40 studenter per gång för utbildning inom olika kompetenser. Det görs på flera orter i landet.
– Vi måste ständigt utbilda och kompetensutveckla morgondagens it-talanger. Det finns inte tillräckligt många som går ut universitet och högskola för att fylla behovet i branschen i dag.

Spontan

Strukturerad

Te

Kaffe

Podd

Bok

Uppkopplad

Avkopplad

Utbildar för framtiden

Nyligen lanserades Experis Career Accelerator, en AI-motor som skannar av kompetens utefter ett test på hemsidan. Testet svarar på vad det finns för eventuella kunskapsluckor för en rollinom it och hur du kan höja kompetensen för att nå drömjobbet.
– Det gör att du får reda på vad som saknas för att bli anställningsbar. Vi erbjuder kostnadsfria digitala kurser baserat på befintlig kompetens och framtida ambitioner. Det gör vi tillsammans med våra it-partners. Vi vill ligga i framkant när det gäller kompetensutveckling genom att bidra till lärandet i vardagen, det är viktigt för oss.
Det behöver inte leda till att man blir anställd hos oss men, det är oerhört viktigt att minska kompetensgapet som finns på marknaden.

Text: Tina Lindström Carlsson

Experis

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på specialister inom IT och ledarskap samt ingenjörer och ekonomer. Genom att kombinera branscherfarenhet med kunskap om kandidatens potential får Experis såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige, i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. Läs mer: www.experis.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Niclas Lamberg HR-diriktör Trafikverket
Trafikverket
Trafikverket drivs av engagemang och nyfikenhet
Läs mer
Tove Arrelid & Per Ericsson, Autoliv
Autoliv
Autoliv räddar liv på en global fordonsmarknad
Läs mer
PostNord
PostNord behöver den nya generationen med på resan
Läs mer
Mathias på PostNord står utomhus och lutar sig mot ett skåp.
PostNord
PostNord satsar på ett hållbart arbetsliv
Läs mer