Nominerade 2022

Sogeti

Sogeti i framsätet när världen ställer om

2021-11-29

Estimerad lästid ca 2 min

Frida på Sogeti står lutad mot en vägg. I bakgrunden skymtas en grön växt.

Nominerad 2022

Årets HR-direktör

Foto: Patrik Lundin

Trainee-programmet Sogeti Career-booster gjorde stor succé vid lansering. Nu storsatsar Sogeti ytterligare och välkomnar nyexade i flera omgångar under kommande år. Frida Karlsson, nominerad till Årets HR-direktör, ser fram emot tillväxtresan 2022.

På Sogeti sitter 1200 medarbetare på tjugo orter runt om landet i framsätet för att driva teknologiutvecklingen och ta kunderna vidare på resan mot den digitala framtiden. Frida Karlsson, HR-direktör på it-konsultföretaget:
– Vi är ett ” House of Techies” och ett framtidsföretag med en stark familjekänsla. Vi eftersträvar att hela tiden vara otroligt snabbfotade inom it. Och vi har fruktansvärt duktiga konsulter och grymma ledare.

Frida Karlsson

Titel: HR-direktör.
Utbildning: Personalvetarprogrammet, Linköpings universitet, examensår 2013.
Vem vill du ha som mentor? ”Caroline Seger. Jag tycker hon är väldigt inspirerande i sitt ledarskap, hur hon enar hela landslaget till ett otroligt starkt team samt visar vägen vid både stora vinster och tunga förluster. Dessutom tar hon ett enormt ansvar i att sätta kvinnliga fotbollsspelare på världskartan.”

Möta individen – a och o

När Frida Karlsson lämnade Milano 2019 för Sverige och rollen som HR-direktör på Sogeti hade hon ingen aning om vilka utmaningar som väntade runt hörnet. Hon hade sett fram emot att besöka kontoren runt om i landet och lära känna sina nya kollegor. Men pandemin slog till.
– Distansarbetet har varit den stora utmaningen. Men den familjära kulturen här har ändå gjort att det har gått bra. Vi månar om varandra och vi ökade upp frekvensen på kommunikationen för att skapa tydlighet och närhet. Ledningsgruppen har hela tiden varit närvarande genom informella digitala möten – det har känts som de var med på kafferasten och just det är Sogeti i ett nötskal – att hela tiden möta individen.

Genuin inifrån och ut

Frida Karlsson är nominerad till Årets HR-direktör. För henne handlar employer branding om att jobba inifrån och ut och att säkerställa att det som sägs också är det som görs. Hon vill vara genuin till 110 procent.
– Det känns såklart häftigt att vara nominerad, men jag tar inte åt mig äran själv. Employer branding handlar om en kultur som vi tillsammans har byggt upp – inte bara HR utan hela Sogeti. Och alla resultat visar att vi gör rätt just nu. Att det sedan når ut och leder till en nominering är fantastiskt.

“Är du tech-intresserad är det hit som du ska.”

Samhällsnyttan en drivkraft

Frida drivs av att se människor utvecklas och hon är glad för att få jobba med kunskap och lärande i alla former. Sogeti satsar mycket på lärande genom certifieringar och en stor tillgång till olika kurser.
– Jag drivs av allt häftigt vi gör här som skapar nytta för många. Vi gör allt från att rädda skogar med AI till att bidra till effektivare cancervård och skapa framtidens hållbara transportsystem i Sverige. Mitt bidrag är att se till att våra konsulter är up to date och kan det senaste så att de kan göra alla dessa coola grejer för samhället.

Frida väljer:

Storstad

Landet

Podd

Tidning

Distans

Kontor

Rutigt

Randigt

Vad som händer framåt är att man jobbar vidare med konceptet House of Techies och att man i flera omgångar kommer att rekrytera för Careerbooster-programmet som löper under nio veckor. Här kan de som är nya eller ganska nya i it branschen, kickstarta sin karriär inom marknadens hetaste områden. Deltagarna får certifiera sig, träna sig på rollen som konsult och fördjupa sig inom ett kompetensområde. De kan också bygga upp sitt nätverk och komma i kontakt med viktiga nyckelpersoner.
– Är du tech-intresserad är det hit som du ska. Och det kommer att bli ännu tydligare 2022. Vi ser att vi vill få in fler nyexade med energi och driv och som vill testa på nya saker. Det största misstaget vi kan göra är att inte våga satsa. Vi måste vara nyfikna och rekrytera det senaste på marknaden. Sitter du i baksätet i den här branschen förlorar du.

Text: Eva Rydinger

Sogeti

Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidssäkrade lösningar inom Digital Assurance & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och automation. Antal medarbetare: 16 000 medarbetare i 13 länder varav 1 200 arbetar på företagets 20 svenska kontor.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fredrik står på en gräsmatta och har ett grönt träd bredvid sig. Han har händerna i fickan och tittar in i kameran.
Björkdalsgruvan
Medarbetarna är guld värda på Björkdalsgruvan
Läs mer
Linus på Coor står inomhus och lutar sig mot en gul fåtölj. Han tittar in i kameran och ler.
Coor
Coor – en trygg och innovativ arbetsgivare
Läs mer
Lantmännen
På Lantmännen visar värderingarna vägen framåt
Läs mer
Huawei
Huawei är dedikerade till att leda teknikutvecklingen
Läs mer