Nominerade 2021

DNB

Jämställdhet och hållbarhet står i fokus på DNB

2020-09-21

Text: Elsa sjögren

Foto: Kristofer Hedlund

Nominerad 2021

Årets VD

Med en inkluderande företagskultur och satsningar på jämställdhet och hållbarhet blir DNB ett allt mer populärt val när studenter ska välja arbetsgivare. Elisabeth Beskow, vd DNB Sverige, märker av ett tydligt ökat intresse.

Genom strategiskt arbete har banken DNB lyckats öka kännedomen om sitt varumärke och är ett populärt val bland studenter och young professionals som är intresserade av bank- och finansvärlden. Elisabeth Beskow, vd DNB Sverige, bokas ofta som talare och stöttar gärna universiteten – särskilt de kvinnliga studenterna.
– Jag är oerhört mån om att få in fler kvinnor på den här typen av rådgivningstjänster till stora företag som historiskt sett har varit mansdominerade. Det har varit spännande att adressera de kvinnliga nätverken på universiteten där man med enkla insatser kan väcka stort intresse, säger hon och fortsätter:
– Som chef och ledare har det alltid varit viktigt för mig att vara tillgänglig. När jag är ute och pratar är jag öppen med mina kontakt- uppgifter, försöker alltid svara på frågor och uppmanar de som är intresserade av DNB att ta kontakt på Linkedin. Jag vet själv hur viktigt det är att knyta kontakter högt upp i näringslivet när man är student.

Elisabeth Beskow

Titel: Vd DNB Bank ASA, filial Sverige.
Utbildning: MBA från University of Warwick i England, examen 2006.

Vilket karriärråd hade du gett till ditt 20-åriga jag? ”Se till att det du gör går att mäta.. Framför allt som kvinna är det bra att ha en balans- och resultaträkning för ditt ansvarsområde, då syns dina framgångar väldigt tydligt.”

Inkluderande företagskultur

Elisabeth menar att DNB står ut från mängden när det kommer till företagskulturen. Både gäster och nyanställda kommenterar bankens goda stämning.
– Här finns en inkluderande, positiv och omtänksam kultur som är väldigt trevlig. Samtidigt fortsätter vi att vara professionella. Medarbetarnas trivsel och hälsa står högt på agendan för DNB. På företaget finns en idrotts- förening som ordnar event som yogapass, pingisturneringar, gympass och gemensam träning inför Vasaloppet.
– För de som inte vill flåsa och träna har vi dessutom en kulturförening där vi ordnar olika teaterevent och konstrundor, säger Elisabeth.

Fokus på hållbarhet

DNB har ett stort fokus på jämställdhet och hållbarhet, och man arbetar bland annat med att erbjuda sina kunder finansieringsprodukter som går att koppla ihop med ett grönt tänk. Hållbarhetstänket genomsyrar hela verksamheten, och det är viktigt att alla medarbetare är grundade i de regler för hållbarhet som finns på företaget.

– Om man inte förstår sina egna miljörisker är det svårt att ge råd till en kund om vad de bör göra. Vi måste hela tiden fundera på krets- loppet och allt vi gör som arbetsgivare. Om vi är bra på de här frågorna så kan vi lättare prata med våra kunder och hjälpa till med hållbara finansieringslösningar.

”Jag är oerhört mån om att få in fler kvinnor på dessa tjänster.”

Transparant och äkta

Äkthet och att vara genuin är viktigt för att som företag lyckas med sitt employer branding-arbete, menar Elisabeth. Att vara transparant med det man kan erbjuda som arbetsgivare – och sedan hålla det man lovar– är avgörande.
– What you see is what you get. Men man ska inte heller sticka under stol med att om man vill lyckas så krävs det att man också är ambitiös som person.

DNB

DNB är idag Norges största bank och är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. På den svenska marknaden har vi i dag etablerat flera av DNBs verksamhetsområden; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease. Med ett team på cirka 400 motiverade medarbetare, representerade i Stockholm, Göteborg och Malmö, erbjuder vi en dynamisk arbetsmiljö med möjligheter att interagera nära med professionella kollegor över funktioner och geografiska områden. Läs mer: www.dnb.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

DNB
Inkludering och jämställdhet är i fokus på DNB
Läs mer
Camilla Brandt och Tobias Bedinger i DNB:s ljusa lokaler.
DNB
Olikheter – en viktig resurs för DNB
Läs mer
DNB
En bra arbetsmiljö är i fokus på DNB
Läs mer
DNB
DNB är på frammarsch i Sverige
Läs mer