Vinnare Employer Branding Awards 2020

Centiro

Kollegorna fattar besluten på Centiro

2020-11-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Julia Sjöberg

Åsa Beronius, Centiro

Centiro präglas av en välkomnande kultur och stimulerande miljö. Här är det teamen som fattar besluten och driver utveckling genom samarbete, delaktighet och nyfikenhet att utmana gränser för vad som är möjligt.

Centiro är en global ledande innovatör av molntjänster för varuflödeshantering inom e-handel, logistik och industri.
– Varje möte med varje kollega är viktigt. Att känna sig sedd, lyssnad på och respekterad är viktiga ledstjärnor såväl för Centiro som för mig, säger Åsa Beronius, HR manager.

Åsa Beronius

Titel: Chief HR Officer.
Utbildning: Bachelor Degree in Business Administration, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, examen 1993.
Favoritpryl: ”Hatkärlek till Apple Watch – kul med en teknikpryl som ger data på hur jag rör mig, men också den data som ibland irriterar.”

Kollegan först

Centiro har korats till Årets nykomling inom employer branding. Sedan företaget bildades för 20 år sedan har de haft en ambition att bygga en arbetsplats utan titlar där kollegorna har utrymme att fatta beslut.
– Vår grundare och vd Niklas Hedin sa då att Centiro ska skapa det bästa företaget för såväl kollega som kund. Det får vi bekräftelse på i olika omdömen om oss, i uttalanden och genom att kollegor sprider ordet om Centiro i sina nätverk, säger Åsa och fortsätter:
– I vår kultur kommer kollegan och människan i första hand, och det är vår kultur som ligger bakom framgångarna. Vi har en ständig dialog om vilka vi är och hur vi kan bli bättre, och det är inspirerande, utmanande och annorlunda att arbeta på Centiro.

Under stark tillväxt

Under 2020 har Centiro anställt närmare 100 nya kollegor. De är nu uppemot 400 och den starka tillväxten fortsätter.
– Vi behöver många spännande förmågor som önskar göra skillnad i kunders transformation och i vår ständiga utveckling av nya tekniker, tjänster och produkter, säger Åsa och fortsätter:
– Innan nya kandidater tar plats möter de kollegor som berättar om företaget och kulturen. Att berätta om oss och det vi gör skapar stolthet internt. Det gör det också enklare för kandidaten att göra sitt val. Det är inte bara en person som möter kandidaterna, och det bidrar också till att vi ser olika perspektiv och mångfald.

Det är teamet på fyra till åtta personer som kommunicerar med kunden och utvecklar lösningarna.
– Att teamen har den direktkontakten skapar en stor påverkan och möjlighet att ta ansvar för produkten och kunden, säger Åsa och fortsätter:
– Möjligheten att välja sin väg på Centiro upplever jag som unik. Vi tar vara på våra kollegors driv och passion, så att man kan engagera sig i det som man brinner för oavsett titel.

Hälsa och arbetsglädje på agendan

Centiro främjar både den fysiska och mentala hälsan hos sina kollegor. Företaget skapar förutsättningar till fysisk aktivitet och har exempelvis ett gym och padelbana.
– Förmåner, föreläsningar och återhämtande aktiviteter är delar som bidrar till att man trivs. Alla är delaktiga i hur det fungerar på Centiro och hur vi kan göra oss bättre. Du har stora möjligheter att påverka din egen tillvaro i teamet men också företaget i stort. Vi har även många spontana initiativ som drivs av kollegorna själva, ofta med inslag av humor. Det kan handla om att anordna hackatons, LAN-dagar eller att bygga nya Lego-kreationer, avslutar Åsa.

Centiro

Centiro är en ledande innovatör av molntjänster för hantering av varuflöden inom e-handel, logistik och industri. Centiros lösningar används av ledande företag och varumärken i mer än 125 länder. Företaget har vunnit åtskilliga utmärkelser och priser genom åren och är rankat som en av Sveriges och Europas bästa arbetsplatser av Great Place to Work®.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
Stor stolthet bland Essitys medarbetare
Läs mer
Julia Palm & Maria van den Tempel, Tre
Tre
Tre fortsätter att vara en kreativ utmanare
Läs mer
DNB
DNB är på frammarsch i Sverige
Läs mer
Consat Engineering
Årets VD – Lagarbete driver Consat framåt
Läs mer