Årets employer branding-person

Kindred

Medarbetarna i fokus på Kindred

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2023

Årets employer branding-person

Foto: Felicia Yllenius

Techkoncernen Kindred fortsätter att locka till sig nya talanger – framför allt mjukvaruutvecklare. Nu ökar de närvaron i sociala kanaler där medarbetarna delar med sig av livet och vardagen på företaget.

Kindred är ett av världens ledande nätbaserade spelbolag. Techkoncernen finns på ett antal platser i världen med tre större kontor i Stockholm, London och på Malta. De har dessutom en USA-etablering på gång. Av cirka 2 000 anställda jobbar runt 400 på kontoret på Urban Escape i centrala Stockholm. En av dem är Johan Engberg som började i oktober 2017, strax efter namnbytet från Unibet.

– Det är ett företag som verkligen ser människorna. Och vi är bra på att leva upp till våra värderingar, de genomsyrar verkligen allt vi gör, säger han.

Johan Engberg

Titel: Tech Employee Experience Lead.

Utbildning: Officer. Marinens officershögskola, december 1999. Militärhögskolan Karlberg, sommaren 2005.
Hämtar energi: ”Genom att träna crossfit.”

Fokus på långsiktigheten

På Johans initiativ infördes Accelerate som är Kindreds Tech Graduate program för att kunna ta hand om nyexade på ett strukturerat sätt. Nu har Johan nominerats till Årets employer branding-person, och är på väg in i en ny roll som employer brand-ansvarig för techsidan.
– Jag blir stärkt i att få uppmärksamhet för det jag brinner för. Utifrån våra mål och tillväxtplaner har jag sett behovet av det långsiktiga arbetet som behöver göras för att vara relevant. Och jag har fått gehör för det arbetet från våra chefer. Det tydligaste kvittot på att vi är på god väg är att vi dessutom blivit korade till ett av Årets Karriärföretag 2022.

Mjukvaruutvecklare sökes

Av Kindreds runt 2 000 anställda i världen jobbar ungefär hälften inom tech. Johan har varit med och tagit fram det som ingår i koncernens EVP, Employee Value Proposition. Syftet är att ha ett tydligt fokus mot mjukvaruutvecklare, en yrkesgrupp de framförallt vill nå ut till.

– Nu vet vi tydligare vad medarbetarna värderar hos oss. Och de kommer att dela med sig av livet på Kindred för att vi ska nå ut till potentiella medarbetare, säger han.

Hjälper ungdomar att utvecklas

På varje kontor runtom i världen finns Kindred United som består av en grupp medarbetare som har i uppgift att driva medarbetararrangemang.

– Dessutom har vi olika nätverk för att främja medarbetarnas hälsa, fritidsaktiviteter, mångfald samt kulturella inslag. Det i kombination med förmåner som privata sjukförsäkringar och aktier i bolaget bidrar till att våra medarbetare vill fortsätta jobba hos oss, säger Johan. Kindred har valt att fortsätta sitt samarbete med välgörenhetsorganisationen NU: Nolla Utanförskapet. Syftet är att sprida kunskap om programmering och kodning till ungdomar i utanförskapsområden och därmed stötta dem i deras ambitioner att utvecklas.

– Tillsammans hjälper vi ungdomar som har svårare att hitta nätverk i arbetslivet, säger Johan. Medarbetarna på Kindred tilldelas ett visst antal CSR-dagar per år (Corporate Social
Responsibility) som innebär att de har möjlighet att lägga tid på välgörenhetsprojekt.

– Våra utvecklare ställer upp som lärare i en elva veckor lång kodarskola för ett antal ungdomar mellan 18 och 25 år. Det är uppskattat, säger Johan.

Text: Tina Lindström Carlsson

Kindred

Kindred är ett av världens ledande onlinespeloperatörer som består av Europas 9 mest framgångsrika varumärken för onlinspel. Med över 2 000 anställda och en omsättning på 12 miljarder kronor strävar vi att hålla spelarna säkra, utveckla ny teknik och erbjuda en spännande underhållningsupplevelse. Vår styrka är i våra anställda som representerar 60+ nationaliteter, som befinner sig på några av våra 12 prisbelönta kontor. Läs mer: www.kindredgroup.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PEAB:s Anders Berge står utomhus lutad mot husvägg.
Peab
Andelen ansökningar till Peab har tredubblats
Läs mer
Sofia Johansson i Folksams ljusa lokaler.
Folksam
Samarbete driver kundägda Folksam framåt
Läs mer
På Trelleborg AB tas beslut ute i verksamheten
Läs mer
Trelleborg 220426
Patrik Romberg på Trelleborg AB.
Foto: André de Loisted
På Trelleborg AB tas beslut ute i verksamheten
Läs mer