Nominerade 2023

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån ligger i topp – år efter år

2022-12-13

Lästid ca 2 min

Nominerade 2023

Årets HR-direktör

Foto: Patrik Lundin

Fastighetsbyrån fortsätter att ta marknadsandelar trots en knepig marknad. För både kund och medarbetare är vi en trygg aktör på marknaden, menar Linda Nyström, nominerad till Årets HR-chef.

Fastighetsbyrån hjälper människor att lyckas med sin livs största affär. Vad betyder det för en mäklare på en utmanande bostadsmarknad? Linda Nyström, nominerad till Årets HR-chef, är stolt över att representera ett företag som är marknadsledande och som väljer att fortsätta satsa även framåt.

– Satsa på såväl att utveckla tjänster för våra kunder som att utveckla våra medarbetare.

Linda Nyström

Titel: HR-chef.

Utbildning: Interna utbildningar inom mäkleriet.

Var ligger din fiktiva drömbostad? ”I stan nära puls, natur och vatten. Att man kan få allt det i Stockholm är ju fantastiskt.”

Nominerad till Årets HR-chef

Att bli nominerad är för mig ett kvitto på att man har jobbat rätt, menar Linda Nyström. Jag lägger stort fokus på att lyssna i behov hos våra medarbetare för att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare. Vi mäter temperaturen i företaget var tredje vecka för att säkerställa att vi inte missar något.
– Nyckeln i employer branding-arbetet är uthållighet och närvaro. Både för att synas utåt och för att lyssna in våra medarbetare. Vi ser en strid ström av återvändare såpass att det är ett av våra rekryteringsben i dag. Jag tror att min personliga styrka är att jag är engagerad och nyfiken samtidigt som jag vill utveckla vårt företag i en ännu mer hållbar riktning för våra medarbetare.

Företagskulturen sjuder av samlad kraft

Linda Nyström tror också att en del av kraften hos Fastighetsbyrån ligger i franchisekonceptet där det finns många drivna människor som ger massor av energi. Det faktum att bolaget är fördelat på 250 kontor innebär att man får det bästa av två världar, det familjära i det lokala kontoret och styrkan av storleken av hela företaget.
– På vår senaste kickoff var vi 1 600 personer. Det var en oslagbar känsla. Efter 16 år på Fastighetsbyrån får jag fortfarande rysningar när jag ser den samlade kraften tillsammans, säger Linda Nyström.

“Det är härligt att vara i det vinnande laget!”

Linda väljer:

Storstad

Landsbygd

Podd

Tidning

Morgon

Kväll

Siffror

Bokstäver

Äpple

Päron

Orka länge kräver stöd

Hos Fastighetsbyrån finns ett uttalat mål att alla medarbetare ska orka mäkla länge, oavsett vilket skede man är i livet. För att lyckas med det satsas det hårt på ledarskap för att få en stöttande ledare i verkligheten.
– Vi har också ett fantastiskt affärssystem som vi har byggt själva. Som ofta nämns som en av anledningarna att man väljer att komma tillbaka till oss. Hos oss kan man fokusera på att göra affärer.

Välutbildade mäklare är framtiden

På frågan vad som gör Fastighetsbyrån till ett framtidsföretag, svarar Linda Nyström att det ligger i deras natur att vara modiga och utmanande. Det faktum att mäklarutbildningen görs om till en treårig utbildning tycker hon går väl i linje med hennes egna önskningar. Att mäklaren är välutbildad är nödvändigt för att möta kunden och en lyckad affär.
– Det finns ingen annanstans där du får bättre förutsättningar att göra affärer. Vi har tagit marknadsandelar sedan 15 år tillbaka och fortsätter växa. Det är härligt att vara i det vinnande laget! Det skapar också goda förutsättningar för oss i framtiden, avslutar Linda Nyström.

Text: Eva Rydinger

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har som mål att vara bäst i landet på att förmedla villor, bostadsrätter och fritidshus på ett affärsmässigt och professionellt sätt till både köpare och säljare. I dag är Fastighetsbyrån Sveriges ledande mäklarkedja med cirka 270 kontor och cirka 1 800 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar de omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer. Läs mer: www.fastighetsbyran.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fastighetsbyrån
Starkt teamarbete skapar framgång på Fastighetsbyrån
Läs mer
Linda Nyström och Ulf Häger sitter framför ett draperi i kontorsmiljö.
Fastighetsbyrån
Samarbete ger framgångar på Fastighetsbyrån
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån fortsätter att locka nya förmågor
Läs mer
Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån fortsätter locka mäklarstudenter
Läs mer