Nominerade 2022

OnePartnerGroup

OnePartnerGroup drivs av den lokala styrkan

2021-09-06

Lästid ca 2 min

Nominerad 2022

Årets Hederspris

Foto: Daniel Silfver

OnePartnerGroup finns på 45 orter – från Malmö i söder till Kalix i norr – och kallar sig därför för Sveriges lokalaste rekryterings- och bemanningsföretag. Varje kontor är anpassat efter den lokala marknadens förutsättningar.

Det lokalt präglade rekryterings- och bemanningsföretaget OnePartnerGroup grundades i Jönköping 2009, och har i dag drygt 2 500 medarbetare. Jane Bergman är Employer Branding Manager och Lotta Ryman är projektledare för Talent Acquisition.
– Vi vågar sticka ut i vår bransch genom att vara lokala och personliga, säger Lotta.
– Organisation har lokala delägare och engagemanget är stort, säger Jane.

Lotta Ryman

Titel: Projektledare Talent Acquisition.
Utbildning: Human Resource Management, Linnéuniversitetet, examen 2018.
Lyssnar gärna på: ”Blandad musik på Spotify.”

Boktips: ”Petter Stordalens ’Äntligen vardag!’. Det är intressant att läsa om hans bakgrund och hur han har lyckats i sitt affärsliv.”

Antingen/Eller

Kontor

Distans

Stranden

Skogen

Spontan

Strukturerad

Förrätt

Efterrätt

Det personliga mötet

OnePartnerGroup är nominerad till Årets hederspris inom employer branding.
– Jag började 2018 och året efter fick vi priset som Årets nykomling. Vi har jobbat strategiskt och fokuserat med arbetsgivarfrågorna de senaste åren vilket gett resultat. Vi utvecklas ständigt och har satt ett 20-tal punkter för vad vi behöver göra för att attrahera rätt kompetens, säger Jane.
– Känslan är att vi vågar testa och satsa. Vi är snabbrörliga och sitter inte och väntar på att någon annan ska göra saker och ting först. Vi vill leda branschen framåt, säger Lotta.

Frågor som hur man kan vara mer personlig och nära sina konsulter och kunder är ständigt på agendan.
– Kandidatupplevelsen är helt transparent och vem som helst kan läsa omdömen om oss. Att vara transparent är en nyckelfaktor och något som blir allt mer självklart. Det är framtiden, och kan vi vara där redan nu har vi mycket att vinna framöver, säger Jane.

Jane Bergman

Titel: Employer Branding Manager.
Utbildning: Ett flertal kurser i marknadsföring och kommunikation.
Lyssnar gärna på: ”Poddar, främst dokumentärer.”

Tips till dem som är på väg ut i yrkeslivet: ”Säkerställ att du och arbetsgivaren delar värderingar och att du tror på företagets vision.”

Antingen/Eller

Kontor

Distans

Stranden

Skogen

Spontan

Strukturerad

Förrätt

Efterrätt

Varje ort är unik

Lokal närvaro och inriktning som anpassas utifrån varje orts förutsättningar präglarföretaget.
– Det är få organisationer som har den lokala närvaro som vi faktiskt har. Vi täcker i princip hela Sverige. I våras förvärvade vi ett bolag så nu finns OnePartnerGroup även i Luleå och Kalix. Vi har det lokala ägandet med delägare runt om i landet. Det gör också att vi får ett personligt engagemang. Vi vill ge tillbaka till orterna där vi verkar. Därför engagerar vi oss i lokala frågor genom att exempelvis sponsra den lokala idrotten, säger Jane.
– Vår lokala närvaro gör också att vi bättre förstår vad som behövs – det är ofta stor skillnad på vilka roller man rekryterar i Kalix och i Stockholm. Den lokala styrkan är viktig för oss, säger Lotta.

En organisation med tillit

Värdeorden i koncernen är schysst, framåtlutad och lagspelare.
– Framåtlutad är som vår kultur – man får helt enkelt hoppa in och köra. När jag tog tjänsten fick jag reda på vart vi ska och nu är min uppgift att se till att vi kommer dit. Därefter har jag fått sätta strukturen, agendan och målen på vägen. Det sättet att arbeta ger väldigt mycket energi och engagemang och gör att jag trivs så bra här, säger Jane.
– Jag uppskattar möjligheten att utvecklas med företaget och i min egen roll. Och att vi är en så pass enkel organisation – du har kontakt och samarbetar med alla. Vi fungerar som ett lag som hjälps åt och kämpar tillsammans, säger Lotta.

Text: Tina Lindström Carlsson

OnePartnerGroup

OnePartnerGroup startades 2009 av Stefan Alvarsson som i dag även är koncern-VD. Stefan såg möjligheten med ett lokalt bemanningsföretag och startade då det första kontoret i Jönköping. I dag finns OnePartnerGroup på 45 orter runt om i Sverige med fokus på att erbjuda tjänster inom rekrytering, bemanning och utbildning. Antal medarbetare: 2 500.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

OnePartnerGroup
Lokalt och personligt på OnePartnerGroup
Läs mer
Exsitec
Mats tatuering en kompass för Exsitec
Läs mer
Trafikverket
Samarbeten driver Trafikverket framåt
Läs mer
 Carina Elofsson, HR chef, Uppsalahem
Uppsalahem
“Uppsalahem vill skapa hem och jobb för alla”
Läs mer