Vinnare Employer Branding Awards 2022

Tetra Pak

Samarbete nyckeln till ett långsiktigt Tetra Pak

2022-06-08

Lästid ca 2 min

Haraldur Gudjonsson med kollegor på Tetra Paks kontor.

Vinnare 2022

Årets hederspris

Foto: André de Loisted

Tetra Pak är världsledande inom process- och förpackningslösningar. Deras produkter når dagligen hundratals miljoner människor. Långsiktighet präglar företaget i allt de gör, från att verka för minimal klimatpåverkan till att locka nya medarbetare.

Tetra Pak har ett unikt arv. Den värdeskapande visionen ”Vi ska göra livsmedel säkra och tillgängliga överallt” präglar verksamhetens alla delar. Koncernen vill vara ledande i omställningen till ett grönare samhälle och optimera användandet av material med minimal klimatpåverkan. Ambitionen är att ha fullständigt biologiskt nedbrytbara förpackningar. Maria Glimberg, Haraldur Gudjonsson, Matilda Lineskär, Julia Lopez Hillbur och Erik Nordahl har alla jobbat med employer branding i någon form på Tetra Pak under många år.
– Den vinnande faktorn är vårt samarbete, att vi har en långsiktighet i vårt arbete och att det är djupt rotat i organisationen, säger Julia.

Årets hederspris

Det blev Tetra Pak som vann Årets hederspris inom employer branding. Det långsiktiga arbetet med employer branding är väl förankrat i ledningsgruppen och Tetra Pak är en av de arbetsgivare som har arbetat längst med frågorna. Det i kombination med ett attraktivt traineeprogram som lockar starka talanger har bidragit till att företaget nått enastående resultat.
– Vi ser det här priset som ett kvitto på det gemensamma arbete vi lagt ner genom åren. Vi har exempelvis fokuserat på att få fler interna ambassadörer, och använder deras nätverk för att nå ut ännu bredare, säger Haraldur.

Tydligt syfte lockar

Starka värderingar genomsyrar Tetra Pak vars motto är ”Protects what’s good”. Och det är just det högre syftet som ständigt lockar nya medarbetare.
– Vi är här för att göra faktisk skillnad i världen. De flesta som söker sig till oss vill börja på grund av att vi gör skillnad och att det finns personliga utvecklingsmöjligheter, säger Haraldur.

Tetra Pak är världsledande inom process- och förpackningslösningar. Deras produkter når dagligen hundratals miljoner människor. Långsiktighet präglar företaget i allt de gör, från att verka för minimal klimatpåverkan till att locka nya medarbetare.

– Det globala nätverket och att få jobba med kollegor över hela världen tror jag är viktigt för många. Vi har också en fantastisk gemenskap lokalt med flera olika föreningar som många värdesätter, säger Matilda.

Goda utvecklingsmöjligheter

Den stora forsknings- och utvecklingsavdelningen i Lund, i kombination med den globala verksamheten, bidrar till stora möjligheter att ta sig an olika utmaningar och därmed boosta sin personliga utveckling.
– Det finns oerhört många möjligheter att driva projekt och påverka verksamheten oavsett vad man jobbar med på Tetra Pak, säger Haraldur.
– Att nå ut med hur pass tekniskt avancerad teknologi vi har på Tetra Pak har varit en utmaning för oss. Vi har kommit en bra bit på den resan och många har insett vår innovativa bredd. Ett exempel är att flygtekniker kan hitta
ett intressant arbete hos oss, säger Maria.

– Vi har en forsknings- och utvecklingsavdelning i Lund och har alltid haft nära samarbete med Lunds universitet. Det är viktigt eftersom vi har ett behov av skarpa hjärnor i vårt innovationsarbete, säger Erik.

Text: Tina Lindström Carlsson

Tetra Pak

Tetra Pak är världens ledande leverantör av process- och förpackningslösningar för livsmedelsindustrin. Tillsammans arbetar våra 24 000 medarbetare i nära samarbete med kunder och leverantörer för att kunna erbjuda säkra och innovativa produkter med så låg miljöbelastning som möjligt. Läs mer: www.tetrapak.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Karin Rönnbäck, Saab
SAAB
När Saab rekryterar blickar man 20 år framåt
Läs mer
Coor
På Coor månar man om varandra
Läs mer
Skanska
Ett starkt team bygger Skanskas employer brand
Läs mer
Trafikverket
Vänlig arbetsmiljö präglar Trafikverket
Läs mer