Nominerade 2021

SEB

”Självledarskap skapar en kreativ arbetsmiljö på SEB”

2020-09-22

Text: Ola Claesson

Foto: Felicia Yllenius

Vinnare 2021

Årets hederspris

Självständiga team ger en berikande och stimulerande arbetsplats. Det menar Sam Joukhadar, Global Head of Talent Acquisition på SEB.

Hur arbetar ni med talent aquisition och employer branding på SEB?

– En av grundpelarna, både för företaget och mig personligen, är att sträva efter en så stor mångfald som möjligt och att ha en lyssnande inställning till vad som är på gång. Allt börjar med den interna kommunikationen och att bygga upp en stark relation till våra team. Det leder till att vi får viktig kunskap om vad medarbetarna efterfrågar och ledtrådar till hur intressanta synergier kan skapas. För tillfället har vi till exempel ett projekt som vi kallar Virtual Tribes. Det syftar till att låta de anställda samarbeta med kollegor och avdelningar som de normalt inte arbetar med. Tanken är att det ska bidra till nya idéer och perspektiv som stimulerar deras arbete och ger nya, spännande resultat.

Sam Joukhadar

Titel: Global Head of Talent Acquisition på SEB.
Utbildning: Master’s Degree, Information Technology, University of Aleppo, examen 2006.
Favoritinnovation: ”Eftersom jag på grund av kriget i mitt hemland levt off-line i flera månader, förstår jag verkligen vikten av internet i våra dagliga liv”.

Vad gör ni för att öka de anställdas tillfredsställelse och hälsa?

– Vår ambition är att ha en empatisk inställning och ta hand om våra medarbetare. Vi erbjuder bland annat kompetensutveckling genom SEB Campus och har träningsmöjligheter i våra lokaler både i form av gym, större sal för bollsporter samt olika träningspass. Sedan praktiserar vi självledarskap. Det innebär att vi inte har en chef som helt och hållet bestämmer vad medarbetarna ska göra, utan att alla i ett projekt istället ses som likvärdiga delar av teamet. Det uppmuntrar till egna initiativ, och leder till en kreativ och stimulerande arbetsplats.

”En av grundpelarna är att sträva efter en så stor mångfald som möjligt och att ha en lyssnande inställning till vad som är på gång.”

Har du någon personlig tumregel i din roll som ledare?

– Jag skulle säga att det viktigaste är att komma ihåg att inte vara rädd för att prova på nya saker. Trots att jag arbetar inom en stor organisation avskräcker det inte mig från att se saker ur nya vinklar och testa det som inte har testats. Det innebär att man får göra det till en vana att hela tiden lära sig nytt. Om du inte är nyfiken på att uppdatera dina kunskaper kommer både du och din arbetsgivare tappa i trovärdighet.

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SEB
SEB:s HR-team formar framtidens arbetsplats
Läs mer
SEB
SEB:s employer branding-team tar sikte mot framtiden
Läs mer
SEB
Gemensamma initiativ stärker SEB:s employer brand
Läs mer
Jeanette Almberg i SEB:s ljusa lokaler.
SEB
HR-teamet på SEB har vågat göra stora förflyttningar
Läs mer