Vinnare Employer Branding Awards 2021

Stockholmshem

Stolta medarbetare bygger Stockholmshem

2021-10-31

Lästid ca 2 min

Employer Branding Awards 2021

Årets employer branding-företag

Foto: Patrik Lundin

Medarbetarna på Stockholmshem är med och bidrar till stadsutvecklingen. Det skapar en stolthet. Nu har bostadsföretaget tagit fram tre värdeord som präglar verksamheten – handlingskraft, omtanke och utveckling.

Stockholmshem, ett av Sveriges största bostadsföretag, har skapat nya bostadskvarter och hem i över 80 år. Idag förvaltar det kommunalägda fastighetsbolaget bostäder åt uppemot 60 000 stockholmare. Anette Sand är vd sedan tre och ett halvt år tillbaka och har länge jobbat inom allmännyttan. Jenny Nielsen är HR-chef sedan tre år. Båda lyfter arbetsglädjen och den omtanke som finns i bolaget.
– Här är människor glada och positiva. Vi skrattar mycket. Alla som börjar hos oss vittnar om att de redan första dagen känner sig välkomna och inkluderade i gänget, säger Anette.
– Vi har omtanke som ett av våra värdeord, eftersom det symboliserar bolaget väl, säger Jenny.

Anette Sand

Titel: Vd.
Utbildning: Löpande högskolekurser i fastighetsekonomi, Kungliga tekniska högskolan, juridik, Stockholms universitet, kvalitetsutveckling, Oslo universitet, ledarskap på Ersta Sköndal Bräcke högskola.
Hämtar energi: ”Hos mina närmaste vänner och släktingar. Och på havet, i Stockholms skärgård.”

Jenny Nielsen

Titel: HR-chef.
Utbildning: Personal, arbete och organisation. Stockholms universitet, examen 2002.
Hämtar energi: ”Genom att umgås med människor. Sen är det rofyllt att titta ut över havet och ta en promenad längs med vattnet.”

Värdegrundsarbete pågår

Det blev Stockholmshem som kammade hem titeln Årets employer branding-företag. Den senaste tiden har de gjort ett gediget arbete med sin värdegrund som vilar på tre ord: handlingskraft, omtanke och utveckling.
– Arbetet är kopplat till vår affärsplan och hur vi kan få ännu nöjdare kunder. Vi ser framemot att jobba vidare med den resan nu när vi kan träffas fysiskt igen, säger Jenny.
– Vi gör varandra bättre – det är vår utgångspunkt i allt vi gör. Vi tänker så i alla våra relationer, med leverantörer, ägare, samarbetspartners i gemensamma utvecklingsprojekt och framförallt gentemot våra kunder. Vi samarbetar för framtiden, säger Anette.

Nöjdare kunder med egna medarbetare

På Stockholmshem har man valt att återinföra en del tjänster som tidigare varit utlagda på entreprenörer. Ett par exempel är egna it-medarbetare och trädgårdsmästare. Det har framförallt lett till nöjdare kunder.
– Det ger en lagkänsla och en högre grad av service och hjälpsamhet. Och det gör att man kan hoppa in och hjälpa till på ett annat sätt. Det gäller både våra it-medarbetare och trädgårdsmästare som sköter rabatter, buskar och träd på våra gårdar. Det ger en kontinuitet. Vi ser till exempel i mätningar att hyresgäster känner sig tryggare i de områden där vi har egna trädgårdsmästare, säger Anette.

Ett gott ledarskap

Stockholmshem är ett starkt arbetsgivarvarumärke som arbetar långsiktigt och har ett tydligt fokus på bra ledarskap.
– Vi får höga siffror på ledarskap av våra medarbetare. Våra ledare och chefer är duktiga på att se sina medarbetare och vara där för dem även digitalt. Det är viktigt att vara på tårna som attraktiv arbetsgivare för att medarbetarna ska må bra, prestera och möta våra kunder på bästa sätt, säger Jenny.
– Fastighetsbranschen är ganska okänd för unga men innehåller många olika roller och spännande uppdrag. Vi jobbar med kvalitet – evidensbaserat, tryggt och långsiktigt. Men ändå vågar vi satsa på innovationer och vara annorlunda än branschen i övrigt. Vi är en trygg arbetsgivare och har en väldigt bra ekonomi. Den kombinationen ger en enorm fördel, säger Anette.

Text: Tina Lindström Carlsson

Stockholmshem

Hos Stockholmshem bor omkring 55 000 hyresgäster. Sedan 1937 har vi skapat hållbara bostadsområden och hem till nya och gamla stockholmare. Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Vi äger och förvaltar cirka 27 500 bostäder och 3 700 lokaler. Antal medarbetare: Cirka 400.
Läs mer: www.stockholmshem.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Stockholmshem
“Vi gör varandra bättre”
Läs mer
Stockholmshem
Stockholmshem gör både medarbetarna och samhället bättre
Läs mer
Stockholmshem
Samhällsengagemang skapar stolthet på Stockholmshem
Läs mer
Johanna och Anna sitter bredvid varandra i en grön soffa. Båda ler och tittar in i kameran.
Unionen
Unionens varumärkesbyggande är ett teamarbete
Läs mer