Vinnare Employer Branding Awards 2020

Tre

Tre fortsätter att vara en kreativ utmanare

2020-11-08

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Julia Palm & Maria van den Tempel, Tre

Årets employer branding företag

Redan i slutet av 2019 lanserade Tre den femte generationens mobilnät i Sverige. Mobiloperatören fortsätter att vara en utmanare på marknaden. Kulturen med medarbetarna i spetsen bidrar till framgångarna.

Mobiloperatören Tre var först ut med ett publikt 5G-nät i Sverige. Drygt 1 600 medarbetare jobbar på företaget varav 900 tillhör huvudkontoret i Stockholm. De gör det enklare för sina 2 miljoner kunder att dela upplevelser, åsikter och känslor med varandra. Maria van den Tempel började våren 2020 och lockades av ett företag med en tydlig identitet. Julia Palm jobbar på Tre sedan 2017. Hon berättar om en arbetsgivare som tar vara på idéer och som ger medarbetarna utrymme att växa. Maria och Julia har fokus på företagets medarbetare och arbetsgivarvarumärke.

– Här är allt möjligt. Har du en bra idé så uppmanas du att förverkliga den. Det i sig föder en lekfull, lärande och initiativrik kultur, säger Julia.

Vi treor är vår kultur

Kulturen i hjärtat

Tre vann Årets employer branding-företag och är ett av Sveriges Karriärföretag 2020. Den interna kulturen är stark – utveckling, delaktighet och engagemang är framträdande.

– Det är kulturen med medarbetarna i spetsen som är huvudingrediensen för vår framgång. På Tre har alla ett gemensamt ansvar och en möjlighet att skapa en arbetsmiljö där vi mår bra, kan utvecklas och ta oss framåt mot våra mål. Där är vi övertygade om att olikheter utvecklar oss som individer och som företag, säger Julia.

– För oss är det viktigt att alla känner delaktighet, engagemang och meningsfullhet. Att vi brinner för det vi gör och att vi fortsätter ta initiativ och ansvar för att lösa de utmaningar vi har. Samtidigt ser vi till att ständigt förbättra oss, vara bäst på det vi gör och våga utmana – för att hela tiden ligga steget före våra konkurrenter. Vi låter ingen annan definiera oss och det är en stor anledning till att vi har kunnat jobba långsiktigt med vår kultur och vårt employer brand. Superkul, säger Maria.

Livet på Tre

Nyligen lanserade företaget ”Livet på Tre” – en podcast av, med och för medarbetarna.

– Här möts medarbetare, som vi kallar treor, som jobbar i olika roller och som kanske inte har haft möjlighet att sitta ner och prata tidigare. Det är trevliga, givande och energiskapande möten helt enkelt, säger Julia.

– Vi berättar vilka vi är och vad som bubblar i omvärlden just nu. Ett annat exempel är vårt Instagram-konto ”Livet på Tre”. Här kan andra ta del av vår kultur och vad vi gör bakom kulisserna om dagarna, säger Maria.

Stark teamkänsla

Lunchkör, joggingklubb och utklädningsdagar bidrar till den familjära stämningen på Tre – alla är de exempel på aktiviteter initierade av medarbetarna. Under coronapandemin då många medarbetare jobbar på distans lägger företaget extra fokus på hälsan och att hålla liv i kulturen. Medarbetarna möts på fika via nätet och utmanas i allt från att kratta löv till att springa maraton.

– Vi treor är vår kultur, och det märks oavsett om vi jobbar i butik, är nätingenjörer eller produktägare, säger Maria.

Julia Palm

Titel: HR Business Partner.

Utbildning (skola och examensår): Statsvetare, Göteborgs universitet, examen 2015.

Boktips: ”’Ålevangeliet’ av Patrik Svensson. Jag föll lätt in i texten och lärde mig mer om ett ämne som jag inte trodde att jag ville veta mer om.”

Maria van den Tempel

Titel: Head of Recruitment.

Utbildning (skola och examensår): Personalprogrammet, Stockholms universitet, examen 2011. 

Lyssnar gärna på: ”’Johannes Hansen Podcast’ är inspirerande. Den tar upp mental träning ur olika infallsvinklar.”

Tre

Tre är en världsledande mobiloperatör som erbjuder både företag och privatpersoner mobil telefoni, mobilt bredband och en rad olika tjänster i 3G- och 4G-nätet. Tre Skandinavien är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %) och är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder över hela världen. 3 Skandinavien äger och driver 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark. Läs mer: tre.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Tre
Tre fortsätter att utmana och vara en schysst buddy
Läs mer
Åsa Beronius, Centiro
Centiro
Kollegorna fattar besluten på Centiro
Läs mer
Svensk Exportkredit
SEK:s kompetens tar Sverige på export
Läs mer
Trafikverket
Trafikverket bidrar till en fossilfri vind i seglen
Läs mer