Nominerade 2022

Uppsalahem

“Uppsalahem vill skapa hem och jobb för alla”

2021-09-08

Lästid ca 2 min

 Carina Elofsson, HR chef, Uppsalahem

Nominerad 2022

Årets HR-direktör

Foto: Patrik Lundin

Redan 2003 började Carina Mumford Elofsson på Uppsalahem. Efter ett par år valde hon att fortsätta sin karriär på annat håll, för att 14 år senare återvända till bostadsbolaget.

 

– Jag är en återvändare, haha. Jag har alltid gillat Uppsalahem, det finns något genuint här. Här får man chansen att påverka Uppsalas utveckling, jobba nära varandra och ansvara för helheten, vilket lockade mig efter många år inom stora koncerner med mycket lärdomar. Samtidigt är vi en del av något större eftersom vi ägs av kommunen.

Ett hem där man trivs

På Uppsalahem jobbar 300 medarbetare med 40 olika yrken. På frågan vilken styrka bolaget har som arbetsgivare svarar Carina utan att blinka.

 

– Vi är en vänlig och trygg arbetsplats där hälsa och välbefinnande är viktigt, något jag vet att många uppskattar. Det är fantastiskt roligt att jobba med att alla ska ha ett hem där de trivs. Allt arbete vi gör tillsammans, stort som smått, utvecklar Uppsala stad på olika sätt.

 

Att välkomna unga förmågor till företaget och ge dem ansvar ligger Carina varmt om hjärtat.

 

– Jag knuffar gärna fram unga talanger och låter dem växa, det ger så mycket tillbaka, berättar hon och drar ett exempel om två unga medarbetare som hon anställde för ett par år sedan.

 

– Jag såg verkligen deras potential. Vi arbetade tillsammans under några år och de utvecklades massor, och har idag gått vidare till tjänster som hr-chefer på stora företag. Det finns en otrolig kraft i att få vara en del av sådan utveckling.

En väg in för unga talanger är genom Sveriges allmännyttas traineeprogram, där Uppsalahem brukar ha minst en trainee. Ett annat alternativ är att börja som studentmedarbetare.

 

– Vi försöker synas så mycket som möjligt på studentmässor och liknande ställen. Vårt mål är att stå ut från mängden, vara lite extra personliga, så att studenterna kommer ihåg oss och associerar oss med en god känsla.

Olikheter öppnar dörrar ”Hem för olika” är en viktig del av bolagets vision och erbjudande. Det är också något som inkluderas vid rekrytering och employer brandingarbete, och då under mottot ”jobb för olika”.

 

– Olikheter skapar styrkor och öppnar upp dörrar. Eftersom vi erbjuder hem för olika människor så måste även vi som jobbar här vara olika. Med mångfald kan vi bidra på bästa sätt. Vi söker ingen statisk profil, olika människor kan tillföra olika saker. Det finns i stort sett jobb för alla hos oss.

Just nu driver Uppsalahem ett projekt inom social hållbarhet där de stöttar kvinnor att ta första klivet ut på arbetsmarknaden.

 

– Vi erbjuder en grupp kvinnor halvtidsjobb hos oss samtidigt som de studerar på SFI. Projektet innebär att vi på hr, it, kommunikation och hållbarhet samarbetar tillsammans. Och det är vi väldigt bra på; att jobba tätt tillsammans.

Text: Camilla Rindås

Carina Mumford Elofsson

Titel: Hr-chef.

Utbildning: Personalvetare, Uppsala, examen 1999.

Vilken är din favoritplats i Uppsala? ”Fyrisån och oaserna där. Det är så härligt att promenera längs med ån och sätta sig med en kaffe.”

Vem är din största förebild? ”Min tidigare chef, Anna-Lena Letto, har varit min mentor genom alla år. Hon inspirerar mig för att hon tänker nytt.”

Antingen/Eller

Morgon

Kväll

Semester på landet

Citysemester

Promenera

Cykla

Kött

Vegetariskt

Lyssna

Hålla låda

Uppsalahem

Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag med 16 075 hem, inklusive Studentstaden. Med sin långsiktiga och målinriktade förvaltning skapar Uppsalahem trygga och härliga miljöer där många vill bo. Uppsalahem är en av Uppsalas största byggherrar och har sedan 1946 byggt fler än 20 000 bostäder. Antal medarbetare: ca 300.   Läs mer: www.uppsalahem.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Två medarbetare från PostNord står i en rulltrappa och tittar in i kameran med ett leende.
PostNord
PostNord har stärkt sitt arbetsgivarvarumärke i raketfart
Läs mer
Trafikverket
Samarbeten driver Trafikverket framåt
Läs mer
Stockholms Stad
Det sjuder av framåtanda på Stockholms stad
Läs mer
Michael Egnell från Experis i kontorsmiljö, står framför en glasvägg
Experis
Experis formar framtidens it-talanger
Läs mer