Topp 50 2023

CGI

Möjligheten att bli delägare skapar ett starkt driv

2019-11-20

Rami Hussein sitter vid ett bord i en av CGI:s lokaler med en dator framför sig.

#21

Topp 50 2023

Från utvecklare till Director Consulting Services. Enligt Rami Hussein är det bara fantasin som sätter gränser när det kommer till utvecklingsmöjligheter inom CGI.

Rami Hussein började som utvecklare på CGI för sex år sedan. I dag arbetar han som Director Consulting Services och ansvarar för konsultsegmentet på bolagets kontor i Eskilstuna.
– Jag arbetar med medlemsfrågor och med operativ projektledning. Samtidigt är jag ansvarig för affärsområdet Södermanland där jag jobbar med både befintliga och nya kunder.

På CGI pratar man inte om medarbetare, utan om medlemmar. Utöver medlemskapet erbjuds man som anställd att ta del av ett aktieägarprogram som innebär att man dessutom blir delägare i bolaget.
– Möjligheten att bli delägare skapar en stark entreprenörsanda inom CGI. För mig personligen får det mig att känna att det är mitt eget bolag, vilket ger mig extra driv i arbetsvardagen. Jag ser också att den här möjligheten skapar stort engagemang bland mina kollegor.

Rami Hussein

Titel: Director Consulting Services
Utbildning: IT-projektledning, ECU, examen 2014.
Berätta om en höjdpunkt på jobbet! ”För några år sedan vann jag priset Årets prestation på en av våra konferenser, vilket var väldigt roligt och en stor ära.”

När det kommer till utvecklingsmöjligheter inom CGI berättar Rami att det bara är fantasin som sätter stopp. Bolaget har mer än 400 kontor i 40 länder och stödet från chefer och ledare är stort för de som vill utvecklas vidare inom verksamheten.
– Kommer du exempelvis in som utvecklare, men sedan inser att du vill jobba med något helt annat, är det ingen som stoppar det. Vi vill att våra medlemmar ska ha roligt på jobbet och därför är det viktigt att de trivs med sina roller, säger Rami och fortsätter:
– För de som vill prova på att jobba utomlands kan man delta i internationella projekt där det ingår mycket resande. De som kanske har småbarn och behöver hämta på förskola eller skola, kan istället välja att jobba med lokala kunder på sin hemort. Vi har hela bredden – från det globala till det lokala.

En sak som Rami inte tror att många känner till om CGI är bolagets miljö- och samhällsengagemang.
– Vi jobbar för långsiktigt värdeskapande och är bland annat med i olika nätverk för hållbart näringsliv. Vi har även ett globalt innovationsprogram inom CGI som handlar om att komma på en idé som gör samhället lite bättre. Det kan det vara allt från att utveckla system som underlättar för äldre till program som hjälper barn och ungdomar med läxor. Den medlem som kommer på den bästa idén får finansiering att utveckla den.

CGI

CGI Group Inc grundades 1976 och är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom IT och affärsprocesser. Med cirka 77 000 medarbetare globalt erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt ett brett sortiment av patenterade lösningar. CGI har en årlig omsättning på över 10 miljarder CAD och en orderstock som överskrider 19 miljarder CAD. CGI:s aktier är noterade på TSX (GIB:A) och NYSE (GIB).

Läs mer: www.cgi.com

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Bravida
”Det finns utrymme att utvecklas och du uppmuntras till det”
Läs mer
Gävle kommun
Det är meningsfullt att arbeta inom det offentliga
Läs mer
Anton står utomhus. Det är mörkt ute och han är klädd i arbetskläder och skyddshjälm.
Veidekke
“Jag har mycket frihet men också ett stort ansvar”
Läs mer
Holmen
”Holmen är bra på att skapa utvecklingsmöjligheter”
Läs mer