Data/IT

Accigo

”Accigo ger människor och företag digitala superkrafter”

2021-12-08

Estimerad lästid ca 2 min

Lisa och Mattias på Accigo står bredvid varandra. I bakgrunden skymtas kollegor och i taket hänger färgglada ballonger.

Foto: Felicia Yllenius

Det är dina ambitioner som formar karriären hos Accigo.

Accigo är ett nordiskt techbolag som hjälper företag med digital affärs- och verksamhetsutveckling. Lisa Lindvall och Mattias Storgren är två av dem som jobbar på konsultbolagets kontor i Stockholm. Lisa, som började 2016, har utvecklat ett helt nytt erbjudande med Microsoft 365 som möjliggörare.
– Det bygger på att kunderna och deras medarbetare tar till sig ny teknik och ser möjligheterna med det genom ett förändrat arbetssätt. I dag är vi ett stort team som jobbar med det här tillsammans, säger hon och fortsätter:
– Vi har en fantastisk kultur där vi verkligen stöttar men också utmanar varandra så att vi hela tiden utvecklas.

Lisa Lindvall

Titel: Leading Consultant och partner.

Utbildning: Civilingenjör inriktning system i teknik och samhälle. Uppsala universitet, examen 2016.

Drömprojekt: ”När vi hjälper våra kunder i ett partnerskap under lång tid och ökar kundens värde genom olika digitaliseringslösningar och arbetssätt.”

Mattias Storgren

Titel: Business Team Lead och partner.

Utbildning: Civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning på it och management. Lunds tekniska högskola, examen 2007.

Drömprojekt: ”Att hjälpa ett företag med stora digitala ambitioner hela vägen till att vara en del av deras ständiga vidareutveckling.”

Mattias som började på Accigo 2011 är bevandrad i den senaste Microsoft-tekniken och hjälper kunderna att maximera nyttan av sina affärssystem.
– Jag jobbar med sälj, rådgivning och strategiska frågor i leveransen och brinner för att hjälpa kunden att skapa värde på helheten och få dem att öppna dörrar som de inte ens visste fanns. För att vara ett techbolag är vi väldigt intresserade av våra kunders utmaningar i vardagen och möjligheter framåt, säger han.

Accigo är en platt organisation som främjar det kollektiva ledarskapet där alla är med och påverkar. Företaget är medarbetarägt och Lisa är den yngsta partnern.
– Vi har inga chefer utan ansvaret ligger hos alla individer. Däremot finns olika stödstrukturer, ett exempel är att vi alla har en coach som vi jobbar tajt med, säger hon.

Accigos förhållningssätt är att ge stöd och l.ta medarbetarna ta ansvar.
– Dina ambitioner ger dig möjligheten att utvecklas och driva de projekt som du känner passion för. Både Lisa och jag är exempel på att du kan uppfylla dina drömmar på Accigo, säger Mattias.

– Accigo är ett växthus för människor där det finns mycket möjligheter och det gör att många stannar här under lång tid. Det är en härlig och inkluderande kultur som bidrar till att vi har kul på jobbet, säger Lisa.

Text: Tina Lindström Carlsson

Accigo

För många handlar digitalisering mest om teknik. För oss är det mycket mer än så. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi tjänster, produkter och affärer. Vi får medarbetare och verksamheter att växa, våga sikta högre och öppna nya dörrar som ingen visste fanns. Accigo är ett nordiskt techbolag utan chefer som hjälper företag med digital affärs- och verksamhetsutveckling med hjälp av Microsofts teknologiplattform samt med skräddarsydda webblösningar.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hanna Söderberg Trafikverket HK
Trafikverket
”Att bygga förtroende är extra viktigt i ledarskapet”
Läs mer
Carolina Emanuelson och Johan Bäckström går tillsammans på trottoaren utanför Arbetsförmedlingens lokaler.
Arbetsförmedlingen
”IT-avdelningen har en oerhört viktig roll för våra framtida kunder”
Läs mer
Bonnier News
”Alla som jobbar på Bonnier News värnar det fria ordet”
Läs mer
Sogeti
”Är man målinriktad och engagerad är möjligheterna oändliga”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer