Data/IT

Cisco

“Olikheter värderas högt och det ser jag som en styrka”

2019-12-13

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: André de Loisted

Cisco är världsledande inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet. Att jobba på ett företag som hjälper människor i kris var anledningen till att Rebecca Samuelsson sökte sig dit.

Rebecca Samuelsson

Titel: Cyber Security Sales Specialist.

Utbildning: Master of Business Administration, Florida International University, Miami, examen 2017.

Vad gör du helst när du är ledig? ”På fritiden älskar jag att spela golf, det är mitt största intresse i livet. Jag har inte spelat golf i Sverige på 15 år så är det nästan lite exotiskt att spela bland granar och tallar istället för palmer.”

Efter nästan 15 år i Florida, varav 10 år som golfproffs, valde Rebecca Samuelsson att återvända till Göteborg där hon är uppvuxen och har sin familj. Sedan 2017 jobbar hon som specialist inom säkerhetsprodukter på Cisco.

– USA och den amerikanska drömmen har haft stor påverkan på mig. Den spelade en stor roll i att jag valde Cisco som arbetsgivare, jag älskar tanken på att allt är möjligt. Nu har jag en strategisk roll och jobbar nära våra kunder för att skydda deras nätverk mot säkerhetshot från internet. Jag har haft möjlighet att göra den till min egen roll med mina idéer hur jag vill jobba, vilket har varit både svårt, spännande och givande, säger Rebecca.

Jag älskar tanken på att allt är möjligt.

Hur fick du upp ögonen för din arbetsgivare?

– Första gången jag hörde talas om Cisco var under orkanen Katrina som kom rakt över skolan där jag gick. Cisco kör med skåpbil till drabbade områden och bygger upp provisoriska nät så att människor kan kommunicera med omvärlden. Jag tror på det vi gör, på våra produkter och på allt Cisco gör för att hjälpa världen. Att vi använder vår teknologi och kunskap för att hjälpa till i naturkatastrofsituationer är en viktig del.

Vad var det som gjorde att du valde Cisco som arbetsgivare?

– Det gick i två steg. Först valde jag IT-branschen eftersom det är en framåtlutad industri där det händer mycket. Därefter valde jag Cisco för att det är ett företag som stämmer bäst överens med vad jag värderar. Sen hade jag tur att de valde mig.

Vad värderar du?

– Jämlikhet och rättvisa är viktigt för mig, att alla behandlas lika och har samma möjligheter. Och det tycker jag verkligen att Cisco lever efter. Det är djupt rotat i allt vi gör. Olikheter värderas högt och det ser jag som en styrka.

Berätta mer om er kultur!

– Att vi jobbar tillsammans är en viktig del i att jag trivs på jobbet och vill fortsätta jobba här. Vi har många experter på olika områden så man lär sig mycket av varandra. I början hade jag tusen frågor och mina kollegor fanns alltid där och hjälpte mig. Jag har blivit fostrad i den kulturen och det gör att jag kommer att bete mig så mot nästa som kommer in.

Hur tar företaget tillvara på dina idéer?

– Cisco uppmuntrar oss att komma med egna idéer. Vi som jobbar på Cisco kommer från olika bakgrunder och delar av världen och vi samarbetar mycket. När jag hade en ny idé på hur jag skulle kunna nå alla mina kunder fanns det kollegor i England som hade en spin-off på idén. Det gör att vi kan samarbeta för att tillsammans bygga vidare på idén och därefter använda den i olika delar av världen.

Cisco

Cisco är världsledande inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet och våra 74200 plus medarbetare är stolta att vår intelligenta plattform kan gynna samhället med våra nätverks, datacenter, säkerhets, och samverkanslösningar, som möjliggör innovation och säker digitalisering. Lär dig mer om att arbeta på Cisco Sverige!

Dela det här inlägget

Cisco Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Lisa och Mattias på Accigo står bredvid varandra. I bakgrunden skymtas kollegor och i taket hänger färgglada ballonger.
Accigo
”Accigo ger människor och företag digitala superkrafter”
Läs mer
Arbetsförmedlingen
”Det är ett spännande jobb – vi gör verkligen häftiga grejer”
Läs mer
PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer
Marcio på PostNord står i en korridor. Han lutar sig mot räcket och tittar in i kameran.
PostNord
”Jag har överraskats av hur mycket man kan lära sig här”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer