Ekonomi

Accountor

”Accountor är en aktör att räkna med”

2021-12-08

Estimerad lästid ca 2 min

Anna-Karin och Sofia på Accountor står bredvid varandra. Bakom skymtar kollegor och en Accountor-logotyp.

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Kristofer Hedlund

Accountor digitaliserar sin verksamhet – och har bland annat byggt upp ett lab för AI och robotisering.

Fullservicebyrån Accountor har en internationell räckvidd genom närvaro i sju länder, och bildar tillsammans med kontoren i Sverige ett starkt outsourcingföretag. Accountor hjälper kunder att dra nytta av den moderna, digitala, tekniken för sin löneredovisning, lönehantering och HR. Anna-Karin Lindeberg, marknadskommunikationsansvarig, och Sofia Bley Claesson, HR-chef, bidrar till att stärka varumärket.
– Medarbetarna kommer från olika kulturer och bakgrunder, det finns en fantastisk bredd och vi försöker förmedla det på olika sätt, säger Sofia.

Anna-Karin Lindeberg (t. v.)

Titel: Head of Marketing and Communications.

Utbildning: Fil. kand. i företagsekonomi, Örebro universitet, examen 1994.

Sofia Bley Claesson (t. h.)

Titel: HR-chef.

Utbildning: Fil. kand. i företagsekonomi, Uppsala universitet, examen 1992.

Bygger en stark kultur

Accountor med sina drygt 300 anställda på åtta orter i Sverige utsågs till vinnare i kategorin Årets nykomling, under Talent Exellence Awards 2019.
– Vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag hela sex år i rad. Vi kom på tio i topp bland ekonomistudenter när de valde vilka företag som de ansåg vara attraktiva att arbeta och göra karriär på. Det gör oss väldigt stolta och det känns som ett erkännande, säger Anna-Karin.

– Det är vår strävan att bygga en företagskultur där det är högt i tak och där v.ra konsulter känner att de kan uttrycka vad de behöver för att trivas och göra ett bra jobb. Här är vi på väg men det finns först.s mycket kvar att göra. Vi har jobbat med ledarskapet på Accountor och att synliggöra våra värderingar. Det ligger oss varmt om hjärtat, säger Sofia.

Accountor möter dessutom kontinuerligt studenter på högskolor och universitet runt om i landet och är aktiva i olika sociala kanaler. Ett exempel är deras webbinarium inom skatt, lön och HR där deras konsulter delar med sig av sin expertis.

Digitaliserar verksamheten

Det pågår en rad initiativ på Accountor i digitaliseringens spår. Ett exempel är ”A+ Lab” – ett koncerngemensamt laboratorium som jobbar med artificiell intelligens, digitalisering och robotisering.
– Vi är i ett spännande skede vad gäller digitalisering, och där har vi mycket intressant på gång. Det innebär att vi kontinuerligt behöver hålla oss uppdaterade inom området för att kunna ge våra kunder ännu bättre service, säger Anna-Karin.

Text: Tina Lindström Carlsson

Accountor

Accountor är en del av Accountor Group. I Sverige är Accountor ett av de största bolagen inom redovisning, lön och HR. Företaget har drygt 300 anställda konsulter som arbetar med löneadministration, redovisning, skatterådgivning och HR-tjänster.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Sara Larsson står vid en glasvägg på Samsungs kontor.
Samsung
”På en dag kan jag hålla på med flera olika projekt”
Läs mer
Malmö 191118
Ewa Holmberg på Cloetta.
Foto: André de Loisted
Cloetta
”Cloetta präglas av en familjär och prestigelös kultur”
Läs mer
SBC
”SBC pratar framtid och har siktet inställt framåt”
Läs mer
Irina Gavryukhova står utomhus lutad mot en glasvägg.
Marginalen Bank
”Det är idéerna som driver Marginalen Bank framåt”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer