Ekonomi

Accountor

”Accountor är en aktör att räkna med”

2021-12-08

Estimerad lästid ca 2 min

Anna-Karin och Sofia på Accountor står bredvid varandra. Bakom skymtar kollegor och en Accountor-logotyp.

Foto: Kristofer Hedlund

Accountor digitaliserar sin verksamhet – och har bland annat byggt upp ett lab för AI och robotisering.

Fullservicebyrån Accountor har en internationell räckvidd genom närvaro i sju länder, och bildar tillsammans med kontoren i Sverige ett starkt outsourcingföretag. Accountor hjälper kunder att dra nytta av den moderna, digitala, tekniken för sin löneredovisning, lönehantering och HR. Anna-Karin Lindeberg, marknadskommunikationsansvarig, och Sofia Bley Claesson, HR-chef, bidrar till att stärka varumärket.
– Medarbetarna kommer från olika kulturer och bakgrunder, det finns en fantastisk bredd och vi försöker förmedla det på olika sätt, säger Sofia.

Anna-Karin Lindeberg (t. v.)

Titel: Head of Marketing and Communications.

Utbildning: Fil. kand. i företagsekonomi, Örebro universitet, examen 1994.

Sofia Bley Claesson (t. h.)

Titel: HR-chef.

Utbildning: Fil. kand. i företagsekonomi, Uppsala universitet, examen 1992.

Bygger en stark kultur

Accountor med sina drygt 300 anställda på åtta orter i Sverige utsågs till vinnare i kategorin Årets nykomling, under Talent Exellence Awards 2019.
– Vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag hela sex år i rad. Vi kom på tio i topp bland ekonomistudenter när de valde vilka företag som de ansåg vara attraktiva att arbeta och göra karriär på. Det gör oss väldigt stolta och det känns som ett erkännande, säger Anna-Karin.

– Det är vår strävan att bygga en företagskultur där det är högt i tak och där v.ra konsulter känner att de kan uttrycka vad de behöver för att trivas och göra ett bra jobb. Här är vi på väg men det finns först.s mycket kvar att göra. Vi har jobbat med ledarskapet på Accountor och att synliggöra våra värderingar. Det ligger oss varmt om hjärtat, säger Sofia.

Accountor möter dessutom kontinuerligt studenter på högskolor och universitet runt om i landet och är aktiva i olika sociala kanaler. Ett exempel är deras webbinarium inom skatt, lön och HR där deras konsulter delar med sig av sin expertis.

Digitaliserar verksamheten

Det pågår en rad initiativ på Accountor i digitaliseringens spår. Ett exempel är ”A+ Lab” – ett koncerngemensamt laboratorium som jobbar med artificiell intelligens, digitalisering och robotisering.
– Vi är i ett spännande skede vad gäller digitalisering, och där har vi mycket intressant på gång. Det innebär att vi kontinuerligt behöver hålla oss uppdaterade inom området för att kunna ge våra kunder ännu bättre service, säger Anna-Karin.

Text: Tina Lindström Carlsson

Accountor

Accountor är en del av Accountor Group. I Sverige är Accountor ett av de största bolagen inom redovisning, lön och HR. Företaget har drygt 300 anställda konsulter som arbetar med löneadministration, redovisning, skatterådgivning och HR-tjänster.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fahimeh Farhadian sitter i en vit soffa med en blå vägg och ett vågformat lysrör i bakgrunden.
E.ON
”Vårt tuffa och tydliga mål är centralt i allt vi gör”
Läs mer
Folksam
”Möjligheterna att göra skillnad på riktigt är stora här”
Läs mer
Malmö 191118
Ewa Holmberg på Cloetta.
Foto: André de Loisted
Cloetta
”Cloetta präglas av en familjär och prestigelös kultur”
Läs mer
Trygghetsrådet
”Här är det mer fokus på människan än på affären”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer