Ekonomi

SBC

”SBC pratar framtid och har siktet inställt framåt”

2021-12-13

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Med hundra års samlad kompetens stöttar SBC bostadsrättsföreningar över hela landet.

Droppande kranar. Avancerat budgetarbete. Underhållsplaner som gräver hål i ekonomin. Styrelsen i en bostadsrättsförening har ofta ett uppdrag förknippat med en stökig agenda, stort ansvar och komplicerade regelverk. Utan förvaltare som SBC skulle därför många styrelser stå sig slätt. Maria Nordström är projektledare på SBC:

– Boendet är en stor del av medlemmarnas privatekonomi så man äventyrar mycket som styrelse, och det är inte rimligt att själv svara upp mot detta. På SBC har vi 100 års erfarenhet och när styrelsemedlemmar slutar kan vi bidra till kontinuitet och helhetssyn.

 

Det var Marias tidigare kollegor som rekommenderade henne att söka till SBC. 

 

– Jag fick intrycket av att det var ett nyfiket företag och att det fanns ett intresse för att utveckla branschen. Dessutom attraherades jag av SBC:s framåtanda.

 

Marias jobb handlar dagligen om att hitta lösningar. Sedan hon började i mars har hon varit med och byggt upp en ny organisation som nu ska utveckla verksamheten. 

 

– Det har varit ett väldigt öppet klimat och en enkel dialog från dag ett. Jag har känt mig väldigt välkommen och det har varit lätt att få kontakt och prata med alla.

Maria Nordström

Titel: Projektledare inkasso.

Vilket är ditt drömboende? Jag skulle gärna bo i ett hus med sjötomt!

Utrymme för initiativ

Maria Nordström menar att hon på alla sätt har företagets förtroende och att de har en tilltro till att var och en gör sitt bästa. Det kan till exempel visa sig genom att du blir påhejad om du vill starta upp ett projekt eller att du får utrymme att prova dina idéer.  

 

– Här väljer alla att snälltolka – med en osund företagskultur händer inte det. Det finns ett positivt mindset och du kan fokusera på att leverera och göra det bra. 

 

Kanske är det förmågan att ställa om som är ett av de utmärkande dragen för SBC, funderar Maria Nordström, och menar att detta ställer krav på prestigelöshet från företaget. 

 

– Vi fastnar inte i tidigare mönster eller byråkrati, utan hittar lösningar när det krävs.

Med perspektiv mot framtiden

På frågan varför SBC är ett framtidsföretag, svarar Maria Nordström utan tvekan att det handlar om att vilja det, att ambitionen finns. 

 

– SBC pratar framtid och har siktet inställt framåt. Det finns en nyfikenhet, alla har med framtiden som ett perspektiv, säger Maria och avslutar:

 

– Det finns otroligt mycket kompetens och erfarenhet inom företaget, så här finns mycket att lära sig. Det finns jättebra möjligheter att utvecklas och företagskulturen är väldigt fin.

Text: Eva Rydinger

SBC

Vi är SBC, branschspecialisten som kan allt om bostadsrätter och fastighetsförvaltning. Runt om i landet har vi duktiga medarbetare som är experter inom fastighetsekonomi, teknik, projektledning, juridik och energi. Hållbart och med fokus på långsiktighet gör vi det lätt för våra kunder och bostadsrättsföreningarnas styrelse att sköta sitt arbete. SBC grundades 1921 och har idag 350 anställda med kontor i Malmö, Göteborg, Uppsala, Stockholm och Sundsvall.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Folksam
”Allt vi gör har kunderna i fokus – de är både ägare och kunder”
Läs mer
Lisa Rapp står utomhus i ett soligt Kiruna med hus och fjäll i bakgrunden.
LKAB
”Jag fick kliva in i en relativt tung roll på en gång”
Läs mer
SEB
“Jag får en spännande inblick i innovationer som driver utveckling”
Läs mer
Joakim Arndorw står i ett maskinrum på Lantmännen.
Lantmännen
”Vårt fokus på hållbarhet och miljö är naturligt”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer