Ekonomi

SBC

”SBC pratar framtid och har siktet inställt framåt”

2021-12-13

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Med hundra års samlad kompetens stöttar SBC bostadsrättsföreningar över hela landet.

Droppande kranar. Avancerat budgetarbete. Underhållsplaner som gräver hål i ekonomin. Styrelsen i en bostadsrättsförening har ofta ett uppdrag förknippat med en stökig agenda, stort ansvar och komplicerade regelverk. Utan förvaltare som SBC skulle därför många styrelser stå sig slätt. Maria Nordström är projektledare på SBC:

– Boendet är en stor del av medlemmarnas privatekonomi så man äventyrar mycket som styrelse, och det är inte rimligt att själv svara upp mot detta. På SBC har vi 100 års erfarenhet och när styrelsemedlemmar slutar kan vi bidra till kontinuitet och helhetssyn.

 

Det var Marias tidigare kollegor som rekommenderade henne att söka till SBC. 

 

– Jag fick intrycket av att det var ett nyfiket företag och att det fanns ett intresse för att utveckla branschen. Dessutom attraherades jag av SBC:s framåtanda.

 

Marias jobb handlar dagligen om att hitta lösningar. Sedan hon började i mars har hon varit med och byggt upp en ny organisation som nu ska utveckla verksamheten. 

 

– Det har varit ett väldigt öppet klimat och en enkel dialog från dag ett. Jag har känt mig väldigt välkommen och det har varit lätt att få kontakt och prata med alla.

Maria Nordström

Titel: Projektledare inkasso.

Vilket är ditt drömboende? Jag skulle gärna bo i ett hus med sjötomt!

Utrymme för initiativ

Maria Nordström menar att hon på alla sätt har företagets förtroende och att de har en tilltro till att var och en gör sitt bästa. Det kan till exempel visa sig genom att du blir påhejad om du vill starta upp ett projekt eller att du får utrymme att prova dina idéer.  

 

– Här väljer alla att snälltolka – med en osund företagskultur händer inte det. Det finns ett positivt mindset och du kan fokusera på att leverera och göra det bra. 

 

Kanske är det förmågan att ställa om som är ett av de utmärkande dragen för SBC, funderar Maria Nordström, och menar att detta ställer krav på prestigelöshet från företaget. 

 

– Vi fastnar inte i tidigare mönster eller byråkrati, utan hittar lösningar när det krävs.

Med perspektiv mot framtiden

På frågan varför SBC är ett framtidsföretag, svarar Maria Nordström utan tvekan att det handlar om att vilja det, att ambitionen finns. 

 

– SBC pratar framtid och har siktet inställt framåt. Det finns en nyfikenhet, alla har med framtiden som ett perspektiv, säger Maria och avslutar:

 

– Det finns otroligt mycket kompetens och erfarenhet inom företaget, så här finns mycket att lära sig. Det finns jättebra möjligheter att utvecklas och företagskulturen är väldigt fin.

Text: Eva Rydinger

SBC

Vi är SBC, branschspecialisten som kan allt om bostadsrätter och fastighetsförvaltning. Runt om i landet har vi duktiga medarbetare som är experter inom fastighetsekonomi, teknik, projektledning, juridik och energi. Hållbart och med fokus på långsiktighet gör vi det lätt för våra kunder och bostadsrättsföreningarnas styrelse att sköta sitt arbete. SBC grundades 1921 och har idag 350 anställda med kontor i Malmö, Göteborg, Uppsala, Stockholm och Sundsvall.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Irina Gavryukhova står utomhus lutad mot en glasvägg.
Marginalen Bank
”Det är idéerna som driver Marginalen Bank framåt”
Läs mer
Jennie på Systembolaget står framför byggnaden. På fastigheten syns en skylt med skriften Systembolaget huvudkontor.
Systembolaget
”Det är fantastiskt roligt att arbeta med utveckling”
Läs mer
SEB
“Jag får en spännande inblick i innovationer som driver utveckling”
Läs mer
Anna-Karin och Sofia på Accountor står bredvid varandra. Bakom skymtar kollegor och en Accountor-logotyp.
Accountor
”Accountor är en aktör att räkna med”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Din Karriär
Inflation och krig gör att talangerna tänker om

En alltmer osäker arbetsmarknad, stigande priser och konflikten i Ukraina gör att både young och senior professionals värderar och väljer annorlunda. Universums Nicolas Werle djupdyker i årets undersökning och berättar mer om vilka attribut som talangerna letar efter och vilka företag som klättrat mest i rankingen.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer