Ekonomi

SBC

”SBC pratar framtid och har siktet inställt framåt”

2021-12-13

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Med hundra års samlad kompetens stöttar SBC bostadsrättsföreningar över hela landet.

Droppande kranar. Avancerat budgetarbete. Underhållsplaner som gräver hål i ekonomin. Styrelsen i en bostadsrättsförening har ofta ett uppdrag förknippat med en stökig agenda, stort ansvar och komplicerade regelverk. Utan förvaltare som SBC skulle därför många styrelser stå sig slätt. Maria Nordström är projektledare på SBC:

– Boendet är en stor del av medlemmarnas privatekonomi så man äventyrar mycket som styrelse, och det är inte rimligt att själv svara upp mot detta. På SBC har vi 100 års erfarenhet och när styrelsemedlemmar slutar kan vi bidra till kontinuitet och helhetssyn.

 

Det var Marias tidigare kollegor som rekommenderade henne att söka till SBC. 

 

– Jag fick intrycket av att det var ett nyfiket företag och att det fanns ett intresse för att utveckla branschen. Dessutom attraherades jag av SBC:s framåtanda.

 

Marias jobb handlar dagligen om att hitta lösningar. Sedan hon började i mars har hon varit med och byggt upp en ny organisation som nu ska utveckla verksamheten. 

 

– Det har varit ett väldigt öppet klimat och en enkel dialog från dag ett. Jag har känt mig väldigt välkommen och det har varit lätt att få kontakt och prata med alla.

Maria Nordström

Titel: Projektledare inkasso.

Vilket är ditt drömboende? Jag skulle gärna bo i ett hus med sjötomt!

Utrymme för initiativ

Maria Nordström menar att hon på alla sätt har företagets förtroende och att de har en tilltro till att var och en gör sitt bästa. Det kan till exempel visa sig genom att du blir påhejad om du vill starta upp ett projekt eller att du får utrymme att prova dina idéer.  

 

– Här väljer alla att snälltolka – med en osund företagskultur händer inte det. Det finns ett positivt mindset och du kan fokusera på att leverera och göra det bra. 

 

Kanske är det förmågan att ställa om som är ett av de utmärkande dragen för SBC, funderar Maria Nordström, och menar att detta ställer krav på prestigelöshet från företaget. 

 

– Vi fastnar inte i tidigare mönster eller byråkrati, utan hittar lösningar när det krävs.

Med perspektiv mot framtiden

På frågan varför SBC är ett framtidsföretag, svarar Maria Nordström utan tvekan att det handlar om att vilja det, att ambitionen finns. 

 

– SBC pratar framtid och har siktet inställt framåt. Det finns en nyfikenhet, alla har med framtiden som ett perspektiv, säger Maria och avslutar:

 

– Det finns otroligt mycket kompetens och erfarenhet inom företaget, så här finns mycket att lära sig. Det finns jättebra möjligheter att utvecklas och företagskulturen är väldigt fin.

Text: Eva Rydinger

SBC

Vi är SBC, branschspecialisten som kan allt om bostadsrätter och fastighetsförvaltning. Runt om i landet har vi duktiga medarbetare som är experter inom fastighetsekonomi, teknik, projektledning, juridik och energi. Hållbart och med fokus på långsiktighet gör vi det lätt för våra kunder och bostadsrättsföreningarnas styrelse att sköta sitt arbete. SBC grundades 1921 och har idag 350 anställda med kontor i Malmö, Göteborg, Uppsala, Stockholm och Sundsvall.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Sara Larsson står vid en glasvägg på Samsungs kontor.
Samsung
”På en dag kan jag hålla på med flera olika projekt”
Läs mer
Keeshan på The Absolute Company sitter vid ett bord och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en växt och en marockanskt kakel.
The Absolut Company
”Det finns få platser i världen där man inte känner till oss”
Läs mer
Folksam
”Möjligheterna att göra skillnad på riktigt är stora här”
Läs mer
Vera på Folksam sitter vid ett bord. Framför Vera syns en dator och i bildens vänstra förgrund skymtar vi en oskarp ryggtavla.
Folksam
”Här hjälps vi åt och får testa olika saker längs vägen”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer