Ekonomi

PostNord

”Utvecklingsmöjligheterna på PostNord är exceptionellt bra”

2022-12-07

Estimerad lästid 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Starka värderingar och en bransch i stor förändring attraherar nya medarbetare till PostNord.

Nina Tienvieri började 2013 och har bland annat jobbat som strateg i logistikaffären och som chefscontroller i den digitala affären. Nu är hon chefscontroller för PostNord i hela Sverige.
– Omvärlden ändras i snabb takt och business controlling är ett väldigt spännande område att jobba i. Utvecklingsmöjligheterna på PostNord är exceptionellt bra, säger hon.

Nina Tienvieri

Titel:

Head of Business Control at PostNord Sverige.

 

Utbildning:

Civilekonom, Linköpings universitet, examen 2002.

 

Engagerad i:

”Stolta föräldrar för hbtqi+ barn – ett nätverk under RFSL som ordnar föreläsningar och ger stöd åt föräldrar till barn som kommit ut. Det är väldigt givande.”

Rollen som controller på PostNord innehåller bland annat ekonomisk styrning och affärsanalys för att hjälpa ledare i organisationen att ta väl underbyggda beslut. Omvärldsanalys och kundanalyser är viktiga inslag för att ständigt kunna göra saker bättre.
– Vi går mot att vara mer datadrivna och mer proaktiva som business partners till chefer och ledare. Man får stora möjligheter att påverka verksamheten och har samtidigt ett internt stöd. HR som har en satsning på ledarutbildningar och coacher hjälper på olika sätt till att stötta medarbetarna. Förändringar kan vara tufft och då är det extra viktigt att man får konsekvent stöd inifrån.

Nya medarbetare attraheras av olika saker. En del kommer till PostNord för att de lockas av strukturomvandlingen från brev till paketaffären, där

e-handeln ökar snabbt och konkurrensen är knivskarp.
– Vi får många nya medarbetare tack vare våra värderingar, vilket är speciellt viktigt för den yngre generationen. Vi är värderingsstyrda, vi jobbar med hållbarhet och ligger i framkant i miljö- och klimatfrågor men även inom arbetsmiljön – vi är en schysst arbetsgivare. Vi har bra chefer och trevliga kollegor. Det är viktigt att alla trivs hos oss i det långa loppet.

”Vi är värderingsstyrda, vi jobbar med hållbar het och ligger i framkant i miljö- och klimat- frågor men även inom arbetsmiljön – vi är en schysst arbetsgivare.”

PostNord genomför en rad insatser för jämställdhet och mångfald.
– Under mina tio år på PostNord har vi gått till att ha ungefär hälften kvinnor och hälften män i ledningsgruppen. Nu jobbar vi på olika sätt med mångfaldsfrågan. Våra kunder är hela Sverige och vi behöver spegla vår målgrupp. Jag gillar att vårt arbete är konkret, PostNord är bra på att titta sig i spegeln och ta fram planer för hur vi ska bli ännu bättre.

Text: Tina Lindström Carlsson

PostNord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Vi utvecklade en AI-motor som branschen tog efter”
Läs mer
PostNord
”Utvecklingsmöjligheterna på PostNord är exceptionellt bra”
Läs mer
PostNord
”Här finns stora möjligheter att byta karriär längs resan”
Läs mer
Malmö 221123
Christoffer Fransson på PostNord.
Foto: André de Loisted
PostNord
”Det var ett lätt beslut att återvända till PostNord”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer