Ekonomi

Almi Företagspartner

”Vi har en stark och stöttande feedback-kultur”

2019-12-06

Text: Fridah Jönsson

Foto: Felicia Yllenius

Snabb feedback, hög flexibilitet och en varm stämning. Det kvalificerar Almi Invest till en bra arbetsplats enligt Kajsa Gustafsson, Head of Exit and Portfolio.

När Kajsa Gustafsson jobbade som managementkonsult för några år sedan tipsade en före detta kollega henne om att söka en tjänst på Almi Invest att få jobba på ägarsidan och hjälpa entreprenörer och nystartade bolag lockade Kajsa och redan vid första mötet med Almi Invests vd kände hon att bolaget hade en kultur hon kände sig hemma i.

 

– Min närmaste chef och vd:n för Almi Invest är verkligen en people person, och det märks snabbt i en intervju. På Almi Invest får man jobba med engagerade och kunniga kollegor och känslan av frihet under ansvar är hög. Eftersom vi är en så pass ung organisation (vi bildades 2009), så finns det en slags entreprenörsanda här.

Kajsa Gustafsson

Titel: Head of Exit and Portfolio Management.

Utbildning: Civilekonom, Uppsala Universitet 2006.

Vilket företag skulle du själv starta om du skulle driva eget? ”Jag skulle uppfinna en robot som klär på barnen ytterkläderna och ser till att de kommer ut genom dörren.”

Kajsa har ansvar för ett tiotal portföljbolag och hennes dagar är varierade vilket ger stora möjligheter att bestämma över sin egen tid. I hennes roll som ansvarig för Exit och Portföljhanteringsgruppen ligger fokus på exit-frågor, alltså hur Almi Invest agerar när de ska sälja bolag till nya ägare.

 

– Jag stöttar organisationen när vi ska sälja av ett av våra portföljbolag. Det kan handla om allt från att komma med förslag på köpare av bolaget eller rådgivare att anlita till att vara högt engagerad genom hela säljprocessen.

”På Almi Invest får man jobba med engagerade och kunniga kollegor och känslan av frihet under ansvar är hög.”

Kajsa och hennes team på tre personer har precis rullat ut en utbildning till kollegorna på bolaget om just exit-frågor och vad som är viktigt att känna till när man säljer ett portföljbolag. De har fått utforma utbildningen precis som de velat och den har skapat stort engagemang både före, under och efter genomförandet. Kajsa menar att det överlag finns en inkluderande och stöttande stämning på arbetsplatsen.

 

– Vi har relativt få klassiska teambuildingsövningar här, och jag skulle säga att det inte heller behövs. Vi är ungefär 50 medarbetare på Almi Invest som sitter spridda över hela landet, men jag känner ändå alla. När ledningsgruppen samlas hälsar vi genom att ge varandra en kram och säga ”vad kul att ses igen”. Det säger mycket om vår sammanhållning, vi vill varandra väl och tävlar inte mot varandra.

Almi Företagspartner

Almis vision är att investera i framtida tillväxt. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Almi Företagspartner bildades 1994 för att främja utvecklingen av mindre företag. De tidigare länsvisa utvecklingsfonderna ombildades från stiftelser till aktiebolag i en koncern med ett av staten helägt moderbolag. Syftet var att förnya och förbättra verksamheten genom att skapa en mer slagkraftig organisation som var bättre anpassad till näringslivets krav. Läs mer: www.almi.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Vera på Folksam sitter vid ett bord. Framför Vera syns en dator och i bildens vänstra förgrund skymtar vi en oskarp ryggtavla.
Folksam
”Här hjälps vi åt och får testa olika saker längs vägen”
Läs mer
Susannah Sjöberg står bland några byggnader varav ett par är målade med grafitti.
Stockholms stad
“Mina chefer har alltid gett mig utrymme att utvecklas”
Läs mer
Irina Gavryukhova står utomhus lutad mot en glasvägg.
Marginalen Bank
”Det är idéerna som driver Marginalen Bank framåt”
Läs mer
Sara Larsson står vid en glasvägg på Samsungs kontor.
Samsung
”På en dag kan jag hålla på med flera olika projekt”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Det här förväntar sig professionals i lön

Trots att mjuka värden såsom t ex hållbarhet och work life balance prioriteras högt hos professionals så är en hög framtida lön fortfarande nog så viktigt.

Läs mer
Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer