Ekonomi

Almi Företagspartner

”Vi har en stark och stöttande feedback-kultur”

2019-12-06

Text: Fridah Jönsson

Foto: Felicia Yllenius

Snabb feedback, hög flexibilitet och en varm stämning. Det kvalificerar Almi Invest till en bra arbetsplats enligt Kajsa Gustafsson, Head of Exit and Portfolio.

När Kajsa Gustafsson jobbade som managementkonsult för några år sedan tipsade en före detta kollega henne om att söka en tjänst på Almi Invest att få jobba på ägarsidan och hjälpa entreprenörer och nystartade bolag lockade Kajsa och redan vid första mötet med Almi Invests vd kände hon att bolaget hade en kultur hon kände sig hemma i.

 

– Min närmaste chef och vd:n för Almi Invest är verkligen en people person, och det märks snabbt i en intervju. På Almi Invest får man jobba med engagerade och kunniga kollegor och känslan av frihet under ansvar är hög. Eftersom vi är en så pass ung organisation (vi bildades 2009), så finns det en slags entreprenörsanda här.

Kajsa Gustafsson

Titel: Head of Exit and Portfolio Management.

Utbildning: Civilekonom, Uppsala Universitet 2006.

Vilket företag skulle du själv starta om du skulle driva eget? ”Jag skulle uppfinna en robot som klär på barnen ytterkläderna och ser till att de kommer ut genom dörren.”

Kajsa har ansvar för ett tiotal portföljbolag och hennes dagar är varierade vilket ger stora möjligheter att bestämma över sin egen tid. I hennes roll som ansvarig för Exit och Portföljhanteringsgruppen ligger fokus på exit-frågor, alltså hur Almi Invest agerar när de ska sälja bolag till nya ägare.

 

– Jag stöttar organisationen när vi ska sälja av ett av våra portföljbolag. Det kan handla om allt från att komma med förslag på köpare av bolaget eller rådgivare att anlita till att vara högt engagerad genom hela säljprocessen.

”På Almi Invest får man jobba med engagerade och kunniga kollegor och känslan av frihet under ansvar är hög.”

Kajsa och hennes team på tre personer har precis rullat ut en utbildning till kollegorna på bolaget om just exit-frågor och vad som är viktigt att känna till när man säljer ett portföljbolag. De har fått utforma utbildningen precis som de velat och den har skapat stort engagemang både före, under och efter genomförandet. Kajsa menar att det överlag finns en inkluderande och stöttande stämning på arbetsplatsen.

 

– Vi har relativt få klassiska teambuildingsövningar här, och jag skulle säga att det inte heller behövs. Vi är ungefär 50 medarbetare på Almi Invest som sitter spridda över hela landet, men jag känner ändå alla. När ledningsgruppen samlas hälsar vi genom att ge varandra en kram och säga ”vad kul att ses igen”. Det säger mycket om vår sammanhållning, vi vill varandra väl och tävlar inte mot varandra.

Almi Företagspartner

Almis vision är att investera i framtida tillväxt. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Almi Företagspartner bildades 1994 för att främja utvecklingen av mindre företag. De tidigare länsvisa utvecklingsfonderna ombildades från stiftelser till aktiebolag i en koncern med ett av staten helägt moderbolag. Syftet var att förnya och förbättra verksamheten genom att skapa en mer slagkraftig organisation som var bättre anpassad till näringslivets krav. Läs mer: www.almi.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Joakim Arndorw står i ett maskinrum på Lantmännen.
Lantmännen
”Vårt fokus på hållbarhet och miljö är naturligt”
Läs mer
Keeshan på The Absolute Company sitter vid ett bord och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en växt och en marockanskt kakel.
The Absolut Company
”Det finns få platser i världen där man inte känner till oss”
Läs mer
Vera på Folksam sitter vid ett bord. Framför Vera syns en dator och i bildens vänstra förgrund skymtar vi en oskarp ryggtavla.
Folksam
”Här hjälps vi åt och får testa olika saker längs vägen”
Läs mer
Anna-Karin och Sofia på Accountor står bredvid varandra. Bakom skymtar kollegor och en Accountor-logotyp.
Accountor
”Accountor är en aktör att räkna med”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer