Data/IT

Sogeti

”Är man målinriktad och engagerad är möjligheterna oändliga”

2019-12-13

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

På Sogeti får ekonomen Eleonor Forsberg jobba med sitt stora intresse – ny teknik.

Eleonor Forsberg

Titel: Konsult.

Utbildning: Ekonomi, bachelor i företagsekonomi, master i Innovation and Industrial Management, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, examen 2018.

Vad gillar du att göra på fritiden? ”Idrott är viktigt för mig. Jag gjorde nyligen en svensk klassiker. Det känns bra att utmana sig själv inom de extremt fysiskt krävande loppen och inse att man faktiskt klarar det.

Eleonor Forsberg är utbildad ekonom och jobbar med teknisk utveckling på Sogeti.

– Jag lockades av Sogetis tydliga fokus på teknologi och innovation, och det nytänkande som genomsyrar organisationen. Man är snabb på att anamma nya teknologier och anpassa efter klienters behov, säger hon

Jag lockades av Sogetis tydliga fokus på teknologi och innovation.

Eleonor började som konsult på Sogetis kontor i Solna hösten 2019.

– Jag har en bred roll som handlar om utveckling av vårt affärsområde för RPA – Robotic Process Automation. Det innebär att vi bygger mjukvarurobotar som automatiserar manuella processer på datorer. Jag är både med och utvecklar affärsområdet internt och identifierar potentiella utvecklingsområden hos våra kunder.

Sogeti är ett globalt företag som har 1 200 medarbetare och finns på 21 orter i Sverige.

– Det är en bra arbetsgivare där du kan utvecklas och växa. För det finns så många områden du kan lära dig mer om, du är inte fast i ett område. Det finns inga krångliga byråkratiska beslutsvägar på Sogeti. Det är prestigelöst – alla stöttar varandras utveckling. Folk är snabba på att snappa upp och spinna vidare på ens idéer. Det kan vara allt från att planera en after work till att införa nya arbetssätt i vardagen.

Medarbetarna på Sogeti har stor frihet under ansvar.

– Det är en modern arbetsgivare som litar på sina medarbetare. Det är dina intressen som avgör vad du jobbar med. Du ansvarar själv för att sätta dina karriärmål och peka på de områden du vill utbildas inom. När du väl satt en riktning får du stöd och support från din arbetsgivare att nå dit, säger Eleonor och fortsätter:

– För mig är det viktigt att känna att jag får vara kreativ i min arbetsroll, det hänger ihop med friheten. Jag är taggad på att lära mig mer om artificiell intelligens och machine learning, och att hjälpa företag att bygga sin kompetens inom det. Det är kul att jag som ekonom får möjlighet att lära mig mer om den senaste tekniken inom Sogeti, utan att behöva vara djupt tekniskt utbildad för det.

Sogeti

Sogeti arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidsfokuserade lösningar inom Digital Assurance & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och automation.

Antal medarbetare: Cirka 20 000 medarbetare i 13 länder, av dessa arbetar cirka 1 200 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Läs mer: www.sogeti.se

Dela det här inlägget

Sogeti Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Samsung
”Vi bidrar till att förbättra människors liv med hjälp av teknik”
Läs mer
Schibsted
Schibsted: A company that offers versatility and opportunity to all its employees
Läs mer
Mag Interactive
”På MAG finns en tillit och vi har roligt på jobbet”
Läs mer
Malmö 231122
Nicki Lindberg på Trygg Hansa.
Foto: André de Loisted
Trygg-Hansa
”Vi är ett jämställt bolag där alla kan vara sig själva”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer