Data/IT

Tele2

”Alla kan relatera till våra produkter och tjänster”

2023-12-18

Estimerad lästid ca 2min

Foto: Christian Gustavsson

Samhällsviktiga kommunikationslösningar engagerar både befintliga och nya medarbetare.

Tele2 levererar kommunikationslösningar för både företag och privatpersoner. Det var den starka kulturen och det faktum att bolaget gör skillnad för människor som lockade Sofia Torstensson.
– Tele2 är värderingsdrivet och vi jobbar med samhällsviktiga produkter och tjänster som dagligen gör skillnad för människor och företag.

Direkt efter examen började Sofia började som trainee på ComHem, som 2018 gick samman med Tele2. Under ett år följde hon den dåvarande vd:n genom vardagen och jobbade samtidigt projektorienterat med olika delar. Sedan traineeåret har hon haft ett antal olika roller, bland annat som ansvarig för att få ihop den mobila och fasta affären under ett gemensamt varumärke.
– Det är och har varit en spännande utvecklingsresa. I min nuvarande roll jobbar jag med strategi, affärsplanering och dataanalys för att se till att vi driver vår affär på bästa möjliga sätt. Jag sitter även med i konsumentsaffärens ledningsgrupp sedan drygt två år tillbaka. Just nu tittar vi exempelvis på hur vi med data och analyser kan effektivisera sättet i hur vi bygger vår affärsplan och prognoser, säger hon.

Sofia Torstensson

Titel: Head of B2C Insights Strategy & Planning.

Utbildning: BSc in Business & Economics. MSc in International Business, Stockholm School of Economics, examen 2016.

Vad gör du helst när du är ledig? ”Jag umgås med nära och kära och jag spelar gärna padel.”

Utvecklingsmöjligheterna är många på Tele2 som har drygt 4 400 anställda och finns på flera orter runtom i landet.
– Vi jobbar korsfunktionellt inom bolaget och har nära samarbete med exempelvis marknadsavdelningen och olika säljkanaler. Jag har möjlighet att skapa en förändring och göra skillnad tillsammans med mina kollegor. Telekombranschen är en spännande bransch att verka inom, och det finns stora möjligheter att utvecklas och växa inom bolaget.

Samhällsviktiga kommunikationslösningar som internet, mobilabonnemang och TV finns i produktportföljen på Tele2.
– Det är inspirerande och roligt att jobba med något som är en central och viktig del i våra kunders liv. Alla kan relatera till våra produkter och tjänster, säger Sofia.

Text: Tina Lindström Carlsson

Tele2

Tele2 är ett ledande telekombolag med syfte att möjliggöra ett samhälle med obegränsade möjligheter. Genom våra nätverk och tjänster — som sträcker sig från bredband, datanät, mobil- och fast telefoni till TV, streaming och globala IoT-tjänster — är vi djupt sammankopplade med alla delar av dagens digitala livsstil. Genom att göra vår infrastruktur mer kraftfull, säker och hållbar möjliggör vi samma slags utveckling av samhället. Tele2 grundades 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2022 omsatte bolaget 28 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 10 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Tele2
”Tele2 är inte rädda att ge medarbetare chansen”
Läs mer
PostNord
”Här finns stora möjligheter att byta karriär längs resan”
Läs mer
Schibsted
Schibsted: A company that offers versatility and opportunity to all its employees
Läs mer
SEB
“Jag är stolt över att de såg min potential”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
Här tillverkas framtidens hållbara batterier

Batteritillverkaren Northvolt jobbar mot en grönare framtid och är i år nya på listan över landets mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din Karriär
Här är framtidens frilansliv

Gig-ekonomin fortsätter vinna mark och allt fler blir egenanställda. Robin Teigland, professor i digital affärsinnovation, menar att det bara är början. Det är dags att reboota den industriella revolutionen.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer