Civilingenjör

Caverion

”Caverion är bra på att förädla unga talanger”

2022-12-15

Lästid ca 2 min

Lovisa Dannelind i Caverions ljusa lokaler.

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Kristofer Hedlund

Caverion ser värdet av unga talanger och är ständigt intresserade av nya idéer och perspektiv.

Ett sommarjobb blev starten på Lovisa Dannelinds karriär på Caverion. I dag jobbar hon som affärsutvecklare på bolaget och fungerar som en central supportfunktion där hon ansvarar för projektledning, affärsförslag och strategi för Caverions största affärer. Hon är utbildad energiingenjör i grunden men fastnade för rollen som affärsutvecklare.
– Jag projektleder affärerna från start till mål och jobbar väldigt nära både vår Sverigeledning och koncernledningen. Det är kul att vara spindeln i nätet och ta ledningens övergripande mål och strategier, som ibland kan verka fluffiga och svåra att greppa, ut i organisationen.

Lovisa Dannelind

Titel: Affärsutvecklare.

Utbildning: Civilingenjör energisystem, Uppsala universitet, examen 2021.

Vilken är den bästa boken du har läst i år? ”Samlade verk av Lydia Sandgren.”

Bolagets vilja att se och lyssna på alla sina medarbetare – inklusive nyexaminerade – gjorde att Lovisa efter sina studier tackade nej till traineeprogram på andra företag för att istället välja Caverion. Som nyanställd fick hon möjligheten att besöka olika delar av verksamheten, delta i workshops och knyta viktiga kontakter.
– Caverion är bra på att förädla unga talanger och vet hur viktiga vi är för att företaget ska utvecklas. Den insikten medför att man får möjligheter till utveckling och ansvar. Folk lyssnar på dig och är intresserade av dina idéer och perspektiv, även om du inte jobbat tidigare. På det sättet är det ett bra företag för nyexaminerade. Jag har till exempel fått gå en extern ledarskapsutbildning. Det var min chef som såg en potential hos mig och uppmuntrade det.

”Caverion är bra på att förädla unga talanger och vet hur viktiga vi är för att företaget ska utvecklas. Den insikten medför att man får möjligheter till utveckling och ansvar.”

Lovisa har jobbat i sin nuvarande roll i drygt ett år och hoppas kunna fortsätta utvecklas och lära sig nya saker. Hon lyfter möjligheten att påverka som en stor fördel med bolaget.
– Jag vill vara i en position där jag har möjlighet att påverka företaget och i längden även samhället. Det var en sak som lockade mig från första början, att de smarta, hållbara lösningarna som vi tar fram har en tydlig påverkan på samhället. Jag lär mig mer och mer för varje dag, och jag hoppas att det fortsätter.

Text: Johanna Jacobsson

Caverion

Vi formas av våra omgivningar. Genom att göra de smarta och hållbara ser vi till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Med Caverions 14 000 medarbetare i 10 länder och en omsättning på EUR 2.1 miljarder skapar vi bättre boendemiljöer, mer produktiva arbetsplatser och tryggare resor. Du kan vara säker på att vi leder rätt genom hela livscykeln – från rådgivande tjänster, design och konstruktion, till projekt, tekniskt och industriellt underhåll och fastighetsförvaltning – för byggnader, infrastruktur och för industrier.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hanna Karlsson står bredvid en bil med ena armen lutandes mot bildörren, i Autolivs testrum.
Autoliv
”Det känns fantastiskt att kunna bidra till att rädda liv”
Läs mer
Mai Bui står i ett labb tillsammans med en kollega.
RISE
”Vårt arbete handlar om att skapa nytta för samhället”
Läs mer
Sigma Technology Group
”Man är transparent om hur bolaget går och det gör att jag känner mig mer delaktig i företagets utveckling”
Läs mer
Kristina Andreasson, Veidekke 2020
Veidekke
Börsnoterad entreprenör som bygger framtiden med hjärna och hjärta
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
Här tillverkas framtidens hållbara batterier

Batteritillverkaren Northvolt jobbar mot en grönare framtid och är i år nya på listan över landets mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer