Civilingenjör

Stockholmshem

”En blygsam framtidsspaning är att träbyggandet kommer öka”

2021-12-14

Estimerad lästid 2 min

Valerie på Stockholmshem står lutad mot en receptionsdisk. I bakgrunden skymtar ett öppet kontorslandskap.

Foto: Patrik Lundin

Att se människor flytta in när bostaden står klar är ett fint kvitto för Valerie Antoun, projektledare på Stockholmshem.

Stockholmshem är Stockholms största bostadsföretag och har sedan mer än 80 år tillbaka skapat nya hem till närmare 60 000 stockholmare. Byggingenjören Valerie Antoun började sin karriär här som trainee och är i dag projektledare.
– Det var upplägget med traineeprogrammet och en fast tjänst som lockade mig hit och tack vare utvecklingsmöjligheter stannar jag gärna kvar. Ett annat skäl är att jag får påverka ett projekt från början till slut. Man lär sig enormt mycket!

Valerie Antoun

Titel: Projektledare.

Utbildning: Byggnadsingenjör, Jönköpings universitet, examen 2014.

Hur ser ditt drömhem ut? ”Jag gillar stadspuls och att kliva rakt ut på gatan, så mitt drömhem är mitt i Stockholm. Jag älskar sekelskifte, så jag drömmer om ett stort kök och vardagsrum för många vänner och familj.”

Unikt bostadsbolag

Stockholmshem skiljer sig särskilt från privata bostadsbolag på en punkt: de har ett allmännyttigt uppdrag.
– Vårt fokus är att bygga bostäder för alla i Stockholm. Vi bygger bland annat studentlägenheter och boende för nyanlända – och den bredden är unik. Det skapar ett mervärde i det jag gör. Valerie fascineras av att bygga något som ska stå i 150 år. Att vara med på resan dit med alla dess problem och utmaningar – för att sedan se huset stå klart – är väldigt tillfredsställande, menar hon.
– Jag vill bygga bra bostäder som ska hålla under lång tid. Mitt första projekt höll på under fem år. Jag var med när de första flyttade in och det var speciellt att se barnen springa runt och upptäcka sina nya rum. Att se glädjen hos alla. Mer konkret blir det inte!

Jag vill bygga bra bostäder som ska hålla under lång tid.

Mentorskap för kunskapen vidare

Stockholmshem lever efter visionen ”vi gör varandra bättre”. Så vad betyder det egentligen?
– På Stockholmshem jobbar man mycket i projekt och projektgrupper. På det sättet kan vi dela med oss och ta in allas kunskaper. I mitt fall har jag även haft möjligheten att arbeta nära en projektchef som har fungerat som en mentor för mig. Det upplägget är väldigt ovanligt, säger Valerie.

Bygger för nästa generation

På frågan varför Stockholmshem är ett framtidsföretag menar Valerie att de bygger för framtiden. En blygsam framtidsspaning är att träbyggandet kommer att öka.
– Vi tänker framåt och på kommande generationer och vi jobbar aktivt med att bygga hållbart. Det gäller till exempel materialval och energilösningar, där det finns önskemål från staden att bygga mer i trä, avslutar Valerie.

Text: Eva Rydinger

Stockholmshem

Stockholmshem jobbar med något så viktigt som människors hem. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat Stockholm genom att bygga och förvalta bostäder för alla stockholmare samt lokaler där verksamheter kan utvecklas. Som allmännyttigt bolag har vi ett ansvar som sträcker sig långt utanför tak och väggar. Våra bostadsområden ska vara både socialt och ekologiskt hållbara – att utveckla trygga och bra boendemiljöer är en viktig del av vårt arbete. Hos oss bor närmare 60 000 hyresgäster vilket gör oss till ett av landets största bostadsföretag. Stockholmshem ägs av Stockholms stad. Antal medarbetare: Cirka 350.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Thomas på PostNord står vid ett räcke och vilar armbågen. Han tittar in i kameran och ler.
PostNord
”Vi måste snabbt kunna ställa om och bryta gamla vanor”
Läs mer
Essity
”Jag får ta mycket eget ansvar vilket är jättekul”
Läs mer
Trafikverket
”Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt”
Läs mer
Adrian Spataru står i Xylems ljusa lokaler.
Xylem
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer