Ekonomi

Systembolaget

”Det är fantastiskt roligt att arbeta med utveckling”

2021-12-14

Estimerad lästid 2 min

Jennie på Systembolaget står framför byggnaden. På fastigheten syns en skylt med skriften Systembolaget huvudkontor.

#32

Ekonomi

Foto: Felicia Yllenius

Systembolagets onlinebutik vidareutvecklas. Ambitionen är att ge dig som kund samma upplevelse online som i våra fysiska butiker.

Systembolagets vision är ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Jennie Cedermark ingår i ett stort team som vidareutvecklar den nya online­-butiken som lanserades förra året.
– Det finns ett otroligt driv och engagemang i hela företaget. Sys­tembolaget har ett viktigt uppdrag och är värderingsstyrt på riktigt.

 

Jennie Cedermark

Titel: Affärsutvecklare.

Utbildning: Kostekonom, Göteborgs universitet, examen 2000.

Vad utmärker Systembolaget som arbetsgivare? ”Hela organisationen är inlyssnande och uppmuntrar till vidareutveckling för att du ska kunna vara ditt bästa jag på jobbet.”

Jennie började 2015 och är affärs utvecklare på Systembola­gets e­-handelsavdelning sedan två och ett halvt år tillbaka. Hennes passion och drivkraft ligger i att utveckla erbjudandet med ansvars­full e­-handel och samtidigt göra kunderna nöjda.
– Det är fantastiskt roligt att lyssna på vad kunderna vill ha och hitta vårt sätt att utveckla erbjudandet. Alkohol är inte som andra varor. Därför gäller det att hitta en balans i vad som går i linje med vårt uppdrag att sälja med ansvar och samtidigt ge bra service, säger Jennie och fortsätter:
– Omtanken ska genomsyra hela vår online­-butik. Vi försöker inte sälja mer än vad kunderna tänker sig och vi stressar inte dem att komma till avslut när de handlar. Vi försöker skapa igenkän­ning med våra fysiska butiker exempelvis genom att ha en digital ångra-­vagn i kassan.

Det finns ett otroligt driv och engagemang i hela företaget. Systembolaget har ett viktigt uppdrag och är värderingsstyrt på riktigt.

Under det senaste året har antalet besökare i Systembolagets online-butik ökat.
– Vi är inne i en spännande fas där kunderna rör sig mellan det digitala och de fysiska butikerna. Och det är inte bara på Systembo­laget utan i hela samhället. Det är spännande att få vara med på den resan. Att värna båda delarna och få det att lira ihop är otroligt kul.

Jennie berättar om den omtänk­samhet som genomsyrar System­bolaget.
– Vi har fantastiska kollegor som verkligen vill hjälpa till. Det gör att du snabbt kommer in i företaget och jag upplever den omtänksamheten som unik. Med ett bra omhändertagande kommer ansvarskänslan, säger hon och fortsätter:
– Du får också fina möjligheter att vidareutveck­las. Om du vill ta nästa kliv i din befintliga roll eller upptäcka andra områden så kan du göra det.

Text: Tina Lindström Carlsson

Systembolaget

Hos Systembolaget gör du skillnad. Varje dag! Systembolaget har ett uppdrag som förpliktigar, som vi inspireras av och är stolta över. Våra arbetsplatser präglas av omtanke, för varandra och för våra kunder. Dina kunskaper och erfarenheter är värdefulla, ditt engagemang och din delaktighet en förutsättning. Läs mer: www.systembolaget.se

Dela det här inlägget

Systembolaget Placeringar

Ekonomi

Ekonomi Senior

Artiklar du kanske gillar:

Jonas Comstedt sitter på en stol i en av Systembolagets lokaler.
Systembolaget
”Systembolaget tar vara på kraften hos medarbetarna”
Läs mer
Lisa Rapp står utomhus i ett soligt Kiruna med hus och fjäll i bakgrunden.
LKAB
”Jag fick kliva in i en relativt tung roll på en gång”
Läs mer
Susannah Sjöberg står bland några byggnader varav ett par är målade med grafitti.
Stockholms stad
“Mina chefer har alltid gett mig utrymme att utvecklas”
Läs mer
Energimarknadsinspektionen
”Vårt område är viktigt för samhället – och för energiomställningen”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer