Ekonomi

The Absolut Company

”Det finns få platser i världen där man inte känner till oss”

2021-12-08

Estimerad lästid ca 2 min

Keeshan på The Absolute Company sitter vid ett bord och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en växt och en marockanskt kakel.

Foto: Patrik Lundin

Internationell, öppensinnad och innovativ. Så beskriver Keeshan Selvakumar sin nya arbetsgivare.

morgonen kan han sitta i ett samtal med en kollega i Sydkorea för att på eftermiddagen ha ett möte med en teammedlem i New York eller São Paulo. Den globala aspekten var viktig när Keeshan Selvakumar valde att lämna hemlandet Kanada och ta sig an rollen som Global Head of Strategy & Planning på The Absolut Company i Stockholm.
– Samtidigt som det finns få platser i världen där man inte känner till The Absolut Company, är företaget starkt förankrat i Sverige. Till skillnad från andra stora spritföretag har vi vår produktion på en och samma plats, nämligen i Åhus i Skåne, förklarar han.

Keeshan Selvakumar

Titel: Global Head of Strategy & Planning.

Utbildning: Master i Marketing and Consumer Studies, University of Guelph, examen 2009.

Du flyttade hit med din familj i somras. Vad var ditt första intryck av Sverige? ”Det var en helt fantastisk sommar med mycket sol och värme. I Kanada är luftfuktigheten ofta så hög under sommarmånaderna att det kan vara svårt att gå ut, så det kändes härligt att vara här.”

Keeshan berättar att han uppskattar flexibiliteten som The Absolut Company erbjuder på huvudkontoret i Stockholm. Det vanliga är att medarbetarna är på kontoret tre dagar i veckan.
– Jag gillar också att det är en väldigt platt och öppensinnad organisation där det förekommer många bra diskussioner och debatter. Vi har ett mindset att det inte spelar någon roll var en bra idé kommer ifrån, att alla röster blir hörda, säger han och fortsätter:
– Här är aldrig känslan att en person leder allt, utan det handlar alltid om en teaminsats. Jag tror att det är det som bidrar till den kreativitet och innovationslust som finns inom företaget.

Vi har ett mindset att det inte spelar någon roll var en bra idé kommer ifrån, att alla röster blir hörda.

På The Absolut Company är det inte ovanligt att en medarbetare börjar på en avdelning och sedan hamnar någon helt annanstans – och kanske till och med i ett helt annat land.
– Jag har träffat på flera kollegor som har jobbat här i många år, men som helt ändrat inriktning. Man kanske har börjat inom HR för att gå vidare till ekonomi eller börjat på it och sedan fortsatt till marknad. The Absolut Company är bra på att uppmuntra till vidareutveckling och rörlighet. Av den anledningen finns det också många här som har en bred och mångsidig yrkesprofil, vilket både är en fördel för individen och för företaget.

Text: Sara Schedin

The Absolut Company

The Absolut Company är ett bolag inom Pernod Ricard, den näst största producenten av vin och sprit globalt med mer än 240 premiumvarumärken distribuerade i över 160 marknader. The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu och Kahlúa. Majoriteten av de 550 medarbetarna är baserade i Sverige, där huvudkontor samt tillverkning av Absolut Vodka ligger. Absolut Vodka är Sveriges enskilt största livsmedelsexport.

Dela det här inlägget

The Absolut Company Placeringar

Ekonomi senior

Artiklar du kanske gillar:

TUI Nordic (fd Fritidsresor)
Semester eller arbetsliv – på TUI är resan alltid målet
Läs mer
Trygghetsrådet
”Här är det mer fokus på människan än på affären”
Läs mer
Almi Företagspartner
”Vi har en stark och stöttande feedback-kultur”
Läs mer
SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så kan du bli av med din talrädsla

Blir du skräckslagen bara av tanken på att prata inför en grupp? Talrädsla är vanligt, men det finns bra hjälp att få. Det menar psykologen Andreas Schill som här berättar mer om fenomenet, och om det faktum att VR-teknik hittat in i terapirummet.

Läs mer
Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer