Ekonomi

The Absolut Company

”Det finns få platser i världen där man inte känner till oss”

2021-12-08

Estimerad lästid ca 2 min

Keeshan på The Absolute Company sitter vid ett bord och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en växt och en marockanskt kakel.

Foto: Patrik Lundin

Internationell, öppensinnad och innovativ. Så beskriver Keeshan Selvakumar sin nya arbetsgivare.

morgonen kan han sitta i ett samtal med en kollega i Sydkorea för att på eftermiddagen ha ett möte med en teammedlem i New York eller São Paulo. Den globala aspekten var viktig när Keeshan Selvakumar valde att lämna hemlandet Kanada och ta sig an rollen som Global Head of Strategy & Planning på The Absolut Company i Stockholm.
– Samtidigt som det finns få platser i världen där man inte känner till The Absolut Company, är företaget starkt förankrat i Sverige. Till skillnad från andra stora spritföretag har vi vår produktion på en och samma plats, nämligen i Åhus i Skåne, förklarar han.

Keeshan Selvakumar

Titel: Global Head of Strategy & Planning.

Utbildning: Master i Marketing and Consumer Studies, University of Guelph, examen 2009.

Du flyttade hit med din familj i somras. Vad var ditt första intryck av Sverige? ”Det var en helt fantastisk sommar med mycket sol och värme. I Kanada är luftfuktigheten ofta så hög under sommarmånaderna att det kan vara svårt att gå ut, så det kändes härligt att vara här.”

Keeshan berättar att han uppskattar flexibiliteten som The Absolut Company erbjuder på huvudkontoret i Stockholm. Det vanliga är att medarbetarna är på kontoret tre dagar i veckan.
– Jag gillar också att det är en väldigt platt och öppensinnad organisation där det förekommer många bra diskussioner och debatter. Vi har ett mindset att det inte spelar någon roll var en bra idé kommer ifrån, att alla röster blir hörda, säger han och fortsätter:
– Här är aldrig känslan att en person leder allt, utan det handlar alltid om en teaminsats. Jag tror att det är det som bidrar till den kreativitet och innovationslust som finns inom företaget.

Vi har ett mindset att det inte spelar någon roll var en bra idé kommer ifrån, att alla röster blir hörda.

På The Absolut Company är det inte ovanligt att en medarbetare börjar på en avdelning och sedan hamnar någon helt annanstans – och kanske till och med i ett helt annat land.
– Jag har träffat på flera kollegor som har jobbat här i många år, men som helt ändrat inriktning. Man kanske har börjat inom HR för att gå vidare till ekonomi eller börjat på it och sedan fortsatt till marknad. The Absolut Company är bra på att uppmuntra till vidareutveckling och rörlighet. Av den anledningen finns det också många här som har en bred och mångsidig yrkesprofil, vilket både är en fördel för individen och för företaget.

Text: Sara Schedin

The Absolut Company

The Absolut Company är ett bolag inom Pernod Ricard, den näst största producenten av vin och sprit globalt med mer än 240 premiumvarumärken distribuerade i över 160 marknader. The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu och Kahlúa. Majoriteten av de 550 medarbetarna är baserade i Sverige, där huvudkontor samt tillverkning av Absolut Vodka ligger. Absolut Vodka är Sveriges enskilt största livsmedelsexport.

Dela det här inlägget

The Absolut Company Placeringar

Ekonomi Senior

Artiklar du kanske gillar:

Åsa på Samsung står utanför en byggnad och håller en mobiltelefon i handen. Hon ler och blickar till sidan av kameran.
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Almi Företagspartner
”Vi har en stark och stöttande feedback-kultur”
Läs mer
Lisa Rapp står utomhus i ett soligt Kiruna med hus och fjäll i bakgrunden.
LKAB
”Jag fick kliva in i en relativt tung roll på en gång”
Läs mer
Joakim Arndorw står i ett maskinrum på Lantmännen.
Lantmännen
”Vårt fokus på hållbarhet och miljö är naturligt”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Din Karriär
8 tips för bästa starten på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. För att hjälpa dig genom din första vecka på nya jobbet har vi listat upp 8 tips på hur du får en smidig start!

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer