Ekonomi

The Absolut Company

”Det finns få platser i världen där man inte känner till oss”

2021-12-08

Estimerad lästid ca 2 min

Keeshan på The Absolute Company sitter vid ett bord och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en växt och en marockanskt kakel.

Ekonomi

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+41

Foto: Patrik Lundin

Internationell, öppensinnad och innovativ. Så beskriver Keeshan Selvakumar sin nya arbetsgivare.

morgonen kan han sitta i ett samtal med en kollega i Sydkorea för att på eftermiddagen ha ett möte med en teammedlem i New York eller São Paulo. Den globala aspekten var viktig när Keeshan Selvakumar valde att lämna hemlandet Kanada och ta sig an rollen som Global Head of Strategy & Planning på The Absolut Company i Stockholm.
– Samtidigt som det finns få platser i världen där man inte känner till The Absolut Company, är företaget starkt förankrat i Sverige. Till skillnad från andra stora spritföretag har vi vår produktion på en och samma plats, nämligen i Åhus i Skåne, förklarar han.

Keeshan Selvakumar

Titel: Global Head of Strategy & Planning.

Utbildning: Master i Marketing and Consumer Studies, University of Guelph, examen 2009.

Du flyttade hit med din familj i somras. Vad var ditt första intryck av Sverige? ”Det var en helt fantastisk sommar med mycket sol och värme. I Kanada är luftfuktigheten ofta så hög under sommarmånaderna att det kan vara svårt att gå ut, så det kändes härligt att vara här.”

Keeshan berättar att han uppskattar flexibiliteten som The Absolut Company erbjuder på huvudkontoret i Stockholm. Det vanliga är att medarbetarna är på kontoret tre dagar i veckan.
– Jag gillar också att det är en väldigt platt och öppensinnad organisation där det förekommer många bra diskussioner och debatter. Vi har ett mindset att det inte spelar någon roll var en bra idé kommer ifrån, att alla röster blir hörda, säger han och fortsätter:
– Här är aldrig känslan att en person leder allt, utan det handlar alltid om en teaminsats. Jag tror att det är det som bidrar till den kreativitet och innovationslust som finns inom företaget.

Vi har ett mindset att det inte spelar någon roll var en bra idé kommer ifrån, att alla röster blir hörda.

På The Absolut Company är det inte ovanligt att en medarbetare börjar på en avdelning och sedan hamnar någon helt annanstans – och kanske till och med i ett helt annat land.
– Jag har träffat på flera kollegor som har jobbat här i många år, men som helt ändrat inriktning. Man kanske har börjat inom HR för att gå vidare till ekonomi eller börjat på it och sedan fortsatt till marknad. The Absolut Company är bra på att uppmuntra till vidareutveckling och rörlighet. Av den anledningen finns det också många här som har en bred och mångsidig yrkesprofil, vilket både är en fördel för individen och för företaget.

Text: Sara Schedin

The Absolut Company

The Absolut Company är ett bolag inom Pernod Ricard, den näst största producenten av vin och sprit globalt med mer än 240 premiumvarumärken distribuerade i över 160 marknader. The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu och Kahlúa. Majoriteten av de 550 medarbetarna är baserade i Sverige, där huvudkontor samt tillverkning av Absolut Vodka ligger. Absolut Vodka är Sveriges enskilt största livsmedelsexport.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Jennie på Systembolaget står framför byggnaden. På fastigheten syns en skylt med skriften Systembolaget huvudkontor.
Systembolaget
”Det är fantastiskt roligt att arbeta med utveckling”
Läs mer
Vera på Folksam sitter vid ett bord. Framför Vera syns en dator och i bildens vänstra förgrund skymtar vi en oskarp ryggtavla.
Folksam
”Här hjälps vi åt och får testa olika saker längs vägen”
Läs mer
Anna-Karin och Sofia på Accountor står bredvid varandra. Bakom skymtar kollegor och en Accountor-logotyp.
Accountor
”Accountor är en aktör att räkna med”
Läs mer
Almi Företagspartner
”Vi har en stark och stöttande feedback-kultur”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer