Högskoleingenjör

ESEM

”Det bästa med mitt jobb är att få människor att samarbeta”

2023-12-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Christian Gustavsson

På Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö skapas innovation och utveckling genom nära samarbeten.

Stefan Wennerström är vice vd på Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö, ESEM, sedan drygt ett år tillbaka. Han ansvarar för bolagets samtliga affärsområden och är samtidigt affärsområdeschef för elhandel.

 

– Det är intressant att ha överblick över hela bolaget och se vad vi kan göra tillsammans. Det bästa med mitt jobb är att koppla ihop människor och på så sätt vara med och skapa synergier inom bolaget. Det finns så mycket att lära av varandra.

 Stefan Wennerström

Titel: Vice vd.

Utbildning (skola och examensår): Civilingenjör i kemiteknik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2000.

Hur håller du dig i form? ”Jag gillar löpning och idrott. Tidigare höll jag på med karate, nu blir det mer box och kick-pass.”

Stefan började på ESEM 2020 som affärsområdeschef för återvinning. Ett halvår senare fick han också ansvar för affärsområdet energi. En viktig del i hans arbete är att se till att olika områden samverkar för innovation och fortsatt utveckling. 

 

– Energi och återvinning kommer närmare varandra och blir mer cirkulära i samhället. När man ser att en avdelning har utvecklat något nytt kan det kanske gå att göra något liknande inom andra områden. Ett exempel är synen på om en produkt är ett avfall eller en råvara.  

ESEM jobbar med hållbarhet på olika plan. Syftet är att vara ett föredöme och en inspirationskälla inom energi och miljö och skapa hållbar affärsmässig samhällsnytta för nuvarande och kommande generationer.

 

 – Ett hållbart företag ska vara hållbart inom ekonomi, miljö och sociala frågor, och där är vi långt framme. Vi satsar exempelvis på att ge extrajobb åt människor som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. I många fall har det lett vidare till en anställning, säger Stefan.

Världens första återbruksgalleria, ReTuna, öppnade 2015 i Eskilstuna och drivs av ett av ägarbolagen till ESEM, Eskilstuna Energi och Miljö, EEM. Företaget hyr ut lokaler till affärsidkare som vill jobba med återvinning där ett exempel är Ikea som återvinner och säljer vidare sina produkter.  

 

 – Att Ikea valde oss är kopplat till att vi var tidigt ute med återbruksgallerian, säger Stefan och fortsätter: 

 

– Vi tittar ständigt på nya projekt inom hållbarhet, där ett exempel är att återvinna schaktmassor från entreprenader och återföra dem i samhället.

ESEM

Vi på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö ser till att vardagen fungerar för både invånare och företag i Eskilstuna och Strängnäs. Tillsammans levererar vi hållbara produkter och trygga tjänster med stor nytta och liten miljöpåverkan. Vi är en av Sörmlands största arbetsgivare. Här jobbar cirka 600 schyssta och modiga medarbetare som bygger framtidens smarta lösningar. Läs mer: www.esem.se, www.eem.se, www.sevab.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

ESEM
”Jag får möjlighet att utforska det jag är intresserad av”
Läs mer
Omar på Autoliv står i ett stort trapphus. Han tittar in i kameran med ett stort leende.
Autoliv
”Autoliv är globala – vi är marknadsledande inom trafiksäkerhet”
Läs mer
Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer
Maria Forssten, Viedekke
Veidekke
”Det är okej att tänka med hjärtat här”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer