Högskoleingenjör

ESEM

”Det bästa med mitt jobb är att få människor att samarbeta”

2023-12-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Christian Gustavsson

På Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö skapas innovation och utveckling genom nära samarbeten.

Stefan Wennerström är vice vd på Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö, ESEM, sedan drygt ett år tillbaka. Han ansvarar för bolagets samtliga affärsområden och är samtidigt affärsområdeschef för elhandel.

 

– Det är intressant att ha överblick över hela bolaget och se vad vi kan göra tillsammans. Det bästa med mitt jobb är att koppla ihop människor och på så sätt vara med och skapa synergier inom bolaget. Det finns så mycket att lära av varandra.

 Stefan Wennerström

Titel: Vice vd.

Utbildning (skola och examensår): Civilingenjör i kemiteknik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2000.

Hur håller du dig i form? ”Jag gillar löpning och idrott. Tidigare höll jag på med karate, nu blir det mer box och kick-pass.”

Stefan började på ESEM 2020 som affärsområdeschef för återvinning. Ett halvår senare fick han också ansvar för affärsområdet energi. En viktig del i hans arbete är att se till att olika områden samverkar för innovation och fortsatt utveckling. 

 

– Energi och återvinning kommer närmare varandra och blir mer cirkulära i samhället. När man ser att en avdelning har utvecklat något nytt kan det kanske gå att göra något liknande inom andra områden. Ett exempel är synen på om en produkt är ett avfall eller en råvara.  

ESEM jobbar med hållbarhet på olika plan. Syftet är att vara ett föredöme och en inspirationskälla inom energi och miljö och skapa hållbar affärsmässig samhällsnytta för nuvarande och kommande generationer.

 

 – Ett hållbart företag ska vara hållbart inom ekonomi, miljö och sociala frågor, och där är vi långt framme. Vi satsar exempelvis på att ge extrajobb åt människor som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. I många fall har det lett vidare till en anställning, säger Stefan.

Världens första återbruksgalleria, ReTuna, öppnade 2015 i Eskilstuna och drivs av ett av ägarbolagen till ESEM, Eskilstuna Energi och Miljö, EEM. Företaget hyr ut lokaler till affärsidkare som vill jobba med återvinning där ett exempel är Ikea som återvinner och säljer vidare sina produkter.  

 

 – Att Ikea valde oss är kopplat till att vi var tidigt ute med återbruksgallerian, säger Stefan och fortsätter: 

 

– Vi tittar ständigt på nya projekt inom hållbarhet, där ett exempel är att återvinna schaktmassor från entreprenader och återföra dem i samhället.

ESEM

Vi på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö ser till att vardagen fungerar för både invånare och företag i Eskilstuna och Strängnäs. Tillsammans levererar vi hållbara produkter och trygga tjänster med stor nytta och liten miljöpåverkan. Vi är en av Sörmlands största arbetsgivare. Här jobbar cirka 600 schyssta och modiga medarbetare som bygger framtidens smarta lösningar. Läs mer: www.esem.se, www.eem.se, www.sevab.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

ESEM
”Jag får möjlighet att utforska det jag är intresserad av”
Läs mer
Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer
Xylem
”Jag får jobba med en produkt som jag tycker är viktig”
Läs mer
230707 Markaryd
Mattias nilsson, Product Development Manager på NIBE.
Foto: André de Loisted
Nibe
”Vi är ett svenskägt bolag och har produktion i Sverige”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
Vad gör ett företag framgångsrikt?

Finns det någon formel som förklarar vad som gör ett företag framgångsrikt? Vi listar faktorer som tycks vara nyckeln till succé.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer