Civilingenjör

PostNord

”Det var ett lätt beslut att återvända till PostNord”

2022-12-20

Estimerad lästid 2 min

Malmö 221123
Christoffer Fransson på PostNord.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Som verksamhetsutvecklare jobbar Christoffer Fransson löpande med att finjustera en svensk institution.

PostNord är ett av de stora bolagen som bidrar till att hålla Sverige rullande. Men i en tid av kontinuerlig digitalisering, där brev ersätts av mejl och pappersfakturor blir allt ovanligare, förändras också PostNords verklighet.

Christoffer Fransson

Titel:

Operations Developer.

 

Utbildning:

Logistics Service Management, Lunds universitet, Business and

E-commerce, University of Alberta, examen 2018.

 

Det gör jag helst när jag är ledig:

”Följa nordamerikansk hockey och spela bordtennis.”

Att lägga ett brev på lådan är enkelt. Och att det är enkelt för allmänheten beror på att PostNord har ett gediget produktionssystem som håller i gång jätteapparaten som postgången är.
– Postgången är något som bara förväntas fungera. Det gör att kraven på att allt ska funka är höga – från att brevet läggs på lådan till att det når mottagaren. PostNord har varit en naturlig del av den svenska infrastrukturen under lång tid, samtidigt förändras kommunikationsvägarna i rask takt tack vare digitaliseringen. Det finns alltid nya situationer vi ställs inför som gör jobbet spännande då det hela tiden krävs finjusteringar av vårt produktionssystem, säger Christoffer Fransson.

För 15 år sedan gjorde Christoffer sin första tid på PostNord som brevbärare. Ett och ett halvt decennium och en universitetsexamen senare är han verksamhetsutvecklare på bolaget och trycker på utvecklingsmöjligheterna som en stor anledning att han återvände till PostNord.
– Det var ett självklart beslut att återvända. På PostNord är folk väldigt kompetenta samtidigt som de verkligen bryr sig om vad vi gör. Vi uppmanas att testa nytt, och idéerna kan komma från alla – ofta från produktionen eller brevbärarna som verkligen lever i processen.

”Vi uppmanas att testa nytt, och idéerna kan komma från alla – ofta från produktionen eller brevbärarna som verkligen lever processen.”

På dagens arbetsmarknad är den moraliska kompassen i ett företag en viktig del i rekryteringsprocessen, och kring till exempel hållbarhet och mångfald finns tydliga mål.
– Vi måste ha en bra diversitet i bolaget för att hitta nya sätt att tänka och förstå målgruppen. Hållbarhet är en viktig del då vi har ett stort ansvar i branschen och verkar för att nå en fossilfri distribution. Med vår stora fordonsflotta är vi ett företag som bör och vill gå i bräschen för att Sverige ska nå sina klimatmål, och det är jag stolt över.

Text: Daniel Cederlund

PostNord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer
PostNord
”Utvecklingsmöjligheterna på PostNord är exceptionellt bra”
Läs mer
Thomas på PostNord står vid ett räcke och vilar armbågen. Han tittar in i kameran och ler.
PostNord
”Vi måste snabbt kunna ställa om och bryta gamla vanor”
Läs mer
PostNord
”När jag började här förstod jag genast hur mycket PostNord gör”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
Det här förväntar sig professionals i lön

Trots att mjuka värden såsom t ex hållbarhet och work life balance prioriteras högt hos professionals så är en hög framtida lön fortfarande nog så viktigt.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer