Data/IT

PostNord

”Här finns stora möjligheter att byta karriär längs resan”

2023-12-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Christian Gustavsson

Martin Wennerholm är med och utvecklar den digitala infrastrukturen inom logistikbranschen.

Martin Wennerholm började på PostNord för cirka fem år sedan. Han lockades av PostNords transformationsresa där den fysiska infrastrukturen möter den digitala. 

 

 – Sedan dess har vi byggt relationer med våra plattformsleverantörer, våra partners, och hjälpt dem med ett förbättrat informationsflöde genom den digitala infrastrukturen. Det gör att vi kan effektivisera och förbättra för våra partners och kunder, e-handlarna, säger han. 

Martin Wennerholm

Titel: Digital & Partner

Utbildning: Gymnasieutbildning och olika utbildningar genom åren hos olika arbetsgivare.

Fritidsintresse: ”Jag älskar att ha en god hälsa och det har smittat av sig på min familj. Vi tränar ofta tillsammans, till exempel funktionell träning, yogapass eller skidor.”

PostNord är ledande inom paket- och logistiklösningar och präglas av ständig utveckling. Just nu pågår exempelvis ett stort projekt som gör att kunderna flyttas över till den digitala infrastrukturen. 

 

 – Vi vill möjliggöra för våra kunder att ha en modern digital infrastruktur inom e-handel. Och vi vill att PostNord ska vara det självklara valet när slutkonsumenten väljer fraktalternativ i kassan hos våra e-handlare, säger Martin. 

Gemensamma värderingar fungerar som en kompass för PostNord som verkar i en konkurrensutsatt och konstant föränderlig bransch. Ett av företagets kärnvärden är att sträva efter att utveckla logistikbranschen i hållbar riktning, att alltid bry sig om sina medarbetare och företaget och att respektera miljön och samhället runtomkring. 

 

– Våra kärnvärden inom hållbara transporter ligger mig närmast hjärtat eftersom jag är inblandad i utvecklingen av leveransupplevelsen i handeln online i vår bransch, säger Martin. 

Karriärmöjligheterna är många på PostNord som är en av Nordens största arbetsgivare. Företaget har drygt 28 000 anställda varav cirka 20 000 i Sverige.

 

 – Vi har en stor andel härliga människor som jobbat i många år och efter fem år på PostNord förstår jag varför de väljer att fortsätta. Här finns stora möjligheter att byta karriär längs resan och många områden att fördjupa sig i. Själv började jag på försäljningsorganisationen och bytte efter två år i samband med en omorganisation till affärsutveckling. Det var rätt väg för mig som jobbat med affärsutveckling tidigare med utgångspunkt i den digitala resan. 

 

PostNord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Vi utvecklade en AI-motor som branschen tog efter”
Läs mer
PostNord
”Utvecklingsmöjligheterna på PostNord är exceptionellt bra”
Läs mer
Malmö 221123
Christoffer Fransson på PostNord.
Foto: André de Loisted
PostNord
”Det var ett lätt beslut att återvända till PostNord”
Läs mer
PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Inflation och krig gör att talangerna tänker om

En alltmer osäker arbetsmarknad, stigande priser och konflikten i Ukraina gör att både young och senior professionals värderar och väljer annorlunda. Universums Nicolas Werle djupdyker i årets undersökning och berättar mer om vilka attribut som talangerna letar efter och vilka företag som klättrat mest i rankingen.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Din Karriär
Därför ska du slösurfa på jobbet

Det behöver inte vara dåligt för arbetsmoralen eller resultatet att slösurfa på jobbet. Tvärtom kan det sätta fart på kreativiteten.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer