Civilingenjör

Högskoleingenjör

Skanska

”Du kan verkligen skapa förändring på Skanska”

2022-12-27

Estimerad lästid 2 min

Foto: Peter Lundström

Sedan starten på Skanska har Martin Lundholm varit med och drivit fram flera förbättringar i verksamheten.

Martin Lundholm gick Skanskas studentprogram 2019-2020 och efter högskolestudierna blev han arbetsledare ute i produktion. Sedan tidigare i år arbetar han nu som projektingenjör.
– Som arbetsledare handlar det mycket om att hantera frågor som uppkommer här och nu. Som projektingenjör får jag vara projektstöd och fördjupa mig i hållbarhet, ekonomi- och klimatkalkyler. Jag har tid att samla medarbetare för erfarenhetsåterföring och ta upp vad vi har gjort bra och vad vi kan göra bättre. Det är både intressant och kul.

Martin Lundholm

Titel:

Produktionsingenjör.

 

Utbildning:

Civilingenjör, Luleå tekniska universitet, examen 2020. Utbytesstudier inom medarbetarskap och organisationer i Australien.

 

Fritidsintresse:

”Jag gör statistiska analyser åt Skellefteå AIK Hockey. Filmen ’Moneyball’ visar på ett bra sätt vad du gör som analytiker inom idrotten.”

Martin menar att kommunikation och hur man hanterar människor står för 80 procent av hans vardag. Ute i projekten används den sociala förmågan mer än matematik och geoteknik.
– De mjuka värdena är oerhört viktiga, och de små mötena och samtalen runt kaffemaskinen gör skillnad. En del förslag i mitt exjobb har använts i olika former i projekt och på distriktsnivå. Vi har bland annat infört erfarenhetsåterföringsmöten i större utsträckning samt har individuella samtal två till fyra gånger per kvartal där chefer och arbetsledare fångar upp tankar om hur det går just nu. Det gör att man snabbt kan ta tag i något som behöver justeras. Det har fått bra respons vilket jag är stolt över. Du kan verkligen skapa förändring på Skanska om du vill.

Skellefteå Site East blev utnämnt till Sveriges mest hållbara anläggningsprojekt. Martin var arbetsledare i projektet och berättade för sin chef att han ville arbeta med hållbarhet i projektering.
– Jag fick bland annat lära mig att göra en klimatkalkyl, vilket var en del i att vi vann nästa projekt som var upphandlat på hållbarhetsarbete och organisation. Vi på Skanska projekterar in hållbarhet i allt vi gör, från första strecket på pappret. Det är fantastiskt kul att påverka i ett tidigt skede.

”Vi på Skanska projekterar in hållbarhet i allt vi gör, från första strecket på pappret. Det är fantastiskt kul att påverka i tidigt skede.”

Skanska är ett globalt företag med utvecklingsmöjligheter på alla nivåer och det finns möjlighet att göra utlandsutbyte.
– Det är enkelt att byta roll inom företaget. Om du är tydlig med vad du vill öppnas många dörrar och det tror jag lockar många. Det är vanligt att man stannar länge på Skanska, vilket är det bästa betyg ett företag kan få.

Text: Tina Lindström Carlsson

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Ekonomi senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
”Här får jag se projekten utvecklas och komma till liv”
Läs mer
Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen
Skanska
”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”
Läs mer
Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.
Skanska
”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”
Läs mer
Jonas Petersson från Veidekke sitter i kontorsstol framför en gardin
Veidekke
”Den närheten vi har på Veidekke är fantastisk”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Det här förväntar sig professionals i lön

Trots att mjuka värden såsom t ex hållbarhet och work life balance prioriteras högt hos professionals så är en hög framtida lön fortfarande nog så viktigt.

Läs mer
Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Din Karriär
Så kan du bli av med din talrädsla

Blir du skräckslagen bara av tanken på att prata inför en grupp? Talrädsla är vanligt, men det finns bra hjälp att få. Det menar psykologen Andreas Schill som här berättar mer om fenomenet, och om det faktum att VR-teknik hittat in i terapirummet.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer