Civilingenjör

Essity

”På Essity finns ett stort samhällsengagemang och inspirerande ledare”

2020-11-23

Text: Jacqueline Fahlander

Foto: Julia Sjöberg

Astrid Mehlberg, Essity

#28

Civilingenjör

Snabbrörliga konsumentvaror

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+9

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Astrid bygger IT-robotar, så kallade RPA, och bidrar till digitaliseringen på Essity.

Astrid Mehlberg

Titel: Business Process Automation Analyst.

Utbildning: Civilingenjör, industriell ekonomi med inriktning på energi och miljöteknik, Karlstad universitet, examen 2018.

Hur skulle du beskriva ledarskapet på Essity? ”Cheferna har en coachande roll och du får mycket eget ansvar. Essity satsar verkligen på medarbetarnas utveckling med målet att alla ska nå sin fulla potential. Sedan dag ett har jag fått förtroendet att driva mina egna projekt inom området automatisering.”

För drygt två år sedan klev Astrid ombord på det ledande globala hygien- och hälsobolaget Essitys digitaliseringsresa. Som en av deltagarna i Essitys GO! program – företagets tvååriga graduateprogram för nyutexaminerade akademiker – har hon haft sin bas inom RPA (robotics process automation) som automatiserar manuella, repetitiva processer med IT-robotar. Som graduate har hon också roterat mellan corporate finance, kundservice och logistik i fabriken i Lilla Edet.
– Jag sökte till GO! programmet för att det kändes som ett bra sätt att starta karriären på. Essity är ett globalt företag med ett stort samhällsengagemang, innovativa produkter och inspirerande ledare. Fokuset på hälsa och välbefinnande visar sig inte bara i de produkter vi gör utan också gentemot oss som jobbar här.

Bland Essitys varumärken finns till exempel Libero barnblöjor, Libresse mensskydd och TENA inkontinensskydd. Men det är alltså inte hygienprodukter som Astrid ägnar dagarna åt. För henne handlar det om IT-robotar.
– Mitt team hjälper till att automatisera administrativa processer. Det kan till exempel handla om att effektivisera orderhanteringen genom att låta en robot utföra vissa moment. Essity satsar mycket på innovation och ligger långt framme i digitaliseringen.

”På Essity kan du ha en livslång karriär.”

Att få djupdyka i olika avdelningars vardag och processer är en spännande del av jobbet. GO! programmet gav Astrid ett brett nätverk och en överblick över företagets olika verksamhetsområden. Rollen som Business Process Automation Analyst fördjupar kunskapen i hur de olikanprocesserna bygger upp helheten – från produktutveckling till leverans mot kund.
– På Essity kan du ha en livslång karriär. Det finns så många olika delar du kan jobba inom och du uppmuntras att testa dina vingar. Utmärkande för Essity är också det stora samhällsengagemanget och den öppna kulturen.
– Vi tillverkar inte bara produkter som höjer människors livskvalitet. Vi försöker också bryta barriärer genom att öka kunskapen om menstruation och inkontinens. Och alla kavlar upp ärmarna när det behövs. Under coronapandemin har vi till exempel ställt om en del maskiner för att istället tillverka munskydd till vården.

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2019 var cirka 129 miljarder kronor (12,2 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.
För mer information, besök: www.essity.com och www.lifeatessity.com

Dela det här inlägget

Essity Placeringar

Civilingenjör

Ekonomi – Senior

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”Att tillverka blöjor är mer avancerat än de flesta tror”
Läs mer
Elin Wallberg står i en stor, ljus lokal med en telefon i handen.
Samsung
”Vår innovation ska bidra positivt till samhället”
Läs mer
Emma Grönlund står framför utomhus med byggnader i bakgrunden.
ASSA ABLOY
”Det är en bra arbetsmiljö och vi har roligt tillsammans”
Läs mer
RISE
“Här får man vara med och föra ut forskningen till näringslivet”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Jobbkompassen – så tacklar du hinder i karriären

Vägen till framgång är sällan spikrak och oftast måste vi ta oss förbi både ett och två hinder för att nå dit vi vill. Men hur ska du göra när du väl har kört fast? Vi har samlat de vanligaste karriärproblemen – och tipsen på hur du löser dem.

Läs mer
Din Karriär
Vad gör ett företag framgångsrikt?

Finns det någon formel som förklarar vad som gör ett företag framgångsrikt? Vi listar faktorer som tycks vara nyckeln till succé.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer