Civilingenjör

Essity

”På Essity finns ett stort samhällsengagemang och inspirerande ledare”

2020-11-23

Text: Jacqueline Fahlander

Foto: Julia Sjöberg

Astrid Mehlberg, Essity

#28

Civilingenjör

Snabbrörliga konsumentvaror

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+9

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Astrid bygger IT-robotar, så kallade RPA, och bidrar till digitaliseringen på Essity.

Astrid Mehlberg

Titel: Business Process Automation Analyst.

Utbildning: Civilingenjör, industriell ekonomi med inriktning på energi och miljöteknik, Karlstad universitet, examen 2018.

Hur skulle du beskriva ledarskapet på Essity? ”Cheferna har en coachande roll och du får mycket eget ansvar. Essity satsar verkligen på medarbetarnas utveckling med målet att alla ska nå sin fulla potential. Sedan dag ett har jag fått förtroendet att driva mina egna projekt inom området automatisering.”

För drygt två år sedan klev Astrid ombord på det ledande globala hygien- och hälsobolaget Essitys digitaliseringsresa. Som en av deltagarna i Essitys GO! program – företagets tvååriga graduateprogram för nyutexaminerade akademiker – har hon haft sin bas inom RPA (robotics process automation) som automatiserar manuella, repetitiva processer med IT-robotar. Som graduate har hon också roterat mellan corporate finance, kundservice och logistik i fabriken i Lilla Edet.
– Jag sökte till GO! programmet för att det kändes som ett bra sätt att starta karriären på. Essity är ett globalt företag med ett stort samhällsengagemang, innovativa produkter och inspirerande ledare. Fokuset på hälsa och välbefinnande visar sig inte bara i de produkter vi gör utan också gentemot oss som jobbar här.

Bland Essitys varumärken finns till exempel Libero barnblöjor, Libresse mensskydd och TENA inkontinensskydd. Men det är alltså inte hygienprodukter som Astrid ägnar dagarna åt. För henne handlar det om IT-robotar.
– Mitt team hjälper till att automatisera administrativa processer. Det kan till exempel handla om att effektivisera orderhanteringen genom att låta en robot utföra vissa moment. Essity satsar mycket på innovation och ligger långt framme i digitaliseringen.

”På Essity kan du ha en livslång karriär.”

Att få djupdyka i olika avdelningars vardag och processer är en spännande del av jobbet. GO! programmet gav Astrid ett brett nätverk och en överblick över företagets olika verksamhetsområden. Rollen som Business Process Automation Analyst fördjupar kunskapen i hur de olikanprocesserna bygger upp helheten – från produktutveckling till leverans mot kund.
– På Essity kan du ha en livslång karriär. Det finns så många olika delar du kan jobba inom och du uppmuntras att testa dina vingar. Utmärkande för Essity är också det stora samhällsengagemanget och den öppna kulturen.
– Vi tillverkar inte bara produkter som höjer människors livskvalitet. Vi försöker också bryta barriärer genom att öka kunskapen om menstruation och inkontinens. Och alla kavlar upp ärmarna när det behövs. Under coronapandemin har vi till exempel ställt om en del maskiner för att istället tillverka munskydd till vården.

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2019 var cirka 129 miljarder kronor (12,2 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.
För mer information, besök: www.essity.com och www.lifeatessity.com

Dela det här inlägget

Essity Placeringar

Civilingenjör

Ekonomi – Senior

Artiklar du kanske gillar:

Anand på Essity står vid entréns stora glasdörrar. Han blickar över vänster axel, ler och har händerna i fickan.
Essity
”Du uppmuntras att bidra inom andra delar av bolaget”
Läs mer
Essity
”Att tillverka blöjor är mer avancerat än de flesta tror”
Läs mer
Portättfotografier på Erik och Nahid, anställda på Midroc.
Midroc
”Korta beslutsvägar och familjär stämning”
Läs mer
Maria-Therese Brandberg står och lutar sig mot ett brod med en gulmålad vägg och en Michelintavla i bakgrunden.
Michelin
”Vi vill ha en hållbar arbetsmiljö som får människor att växa”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer