Ekonomi

Folksam

”Här hjälps vi åt och får testa olika saker längs vägen”

2021-12-09

Estimerad lästid 2 min

Vera på Folksam sitter vid ett bord. Framför Vera syns en dator och i bildens vänstra förgrund skymtar vi en oskarp ryggtavla.

Foto: Patrik Lundin

Vera Angelovas intresse för it-säkerhet ledde henne till försäkringsbolaget Folksam.

Vera Angelova fick en plats på Folksam Tech Talent förra hösten, ett program för it-talanger där arbete varvas med utbildning, handledning, karriärcoachning och sociala aktiviteter. Nu tillhör hon ett team som skyddar Folksams och kundernas it-information.
– Det händer mycket nytt på Folksam. Och alla är stöttande och drivna att förändra saker till det bättre, säger Vera.

Vera Angelova

Titel: Säkerhetsspecialist Junior

Utbildning: Kandidat i systemvetenskap, Stockholms universitet, DSV, Institutionen för data- och systemvetenskap, examen 2020.

Drömuppdrag: ”Jag har redan mitt drömuppdrag och ser fram emot en lång resa med många möjligheter att utvecklas.”

Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter för medarbetarna.
– Att utvecklas är det viktigaste för att jag ska trivas. Vi som arbetar här är framtiden och Folksam visar det på olika sätt. De är genuint intresserade och vill att vi lär oss mer. Folksam är en stor arbetsgivare, bara inom it är vi runt 600 personer. Verksamheten är bred och det finns många chanser att byta jobb internt. Jag får ta eget ansvar på resan och därför trivs jag så otroligt bra, säger Vera.

 

Att Folksam är kundägt innebär att överskottet stannar i företaget och används till återbäring till kun­derna och för att förbättra villkor och verksamhet.
– Kunderna är verkligen vårt största fokus. Även om jag inte jobbar direkt mot kund så bidrar jag till att skydda deras data, säger Vera och fortsätter:
– Jag är överraskad över att jag redan har fått så många möjlighe­ter att visa vad jag går för och hur mycket jag utvecklats på kort tid. Här finns ett intresse för att bryta gamla mönster och man blir verkli­gen lyssnad på. Vi hjälps åt och får testa olika saker längs vägen.

Jag är överraskad över att jag redan har fått så många möjligheter att visa vad jag går för och hur mycket jag utvecklats på kort tid.

Studentpooler och olika trainee­ och talangprogram är exempel på vägar in på Folksam.
– Som nyexad är det lätt att känna sig osäker när det gäller att komma in på arbetsmarknaden. Att Folksam har Tech Talent­program­met är fantastiskt, det gör att du får växa i din roll och får en fin gemenskap. Folksam är stort men alla kollegor och chefer jag mött är välkomnande och glada över att jag är här. Man fokuserar på att vi nya ska trivas, säger Vera.

Folksam

Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. Det jobbar de för genom att erbjuda försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Karriärvägar: Bredden i verksamheten möjliggör många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Gemensam riktning, ständigt lärande, tillit och öppenhet bidrar till ett utvecklande medarbetarskap.

 

Dela det här inlägget

Folksam Placeringar

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

Folksam
”Allt vi gör har kunderna i fokus – de är både ägare och kunder”
Läs mer
Folksam
”Möjligheterna att göra skillnad på riktigt är stora här”
Läs mer
Robin Gustafsson står på  ett utav Folksams kontor med sittgrupper och kollegor i bakgrunden.
Folksam
”Vi tar ansvar för morgondagens samhälle”
Läs mer
PostNord
”Utvecklingsmöjligheterna på PostNord är exceptionellt bra”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Inflation och krig gör att talangerna tänker om

En alltmer osäker arbetsmarknad, stigande priser och konflikten i Ukraina gör att både young och senior professionals värderar och väljer annorlunda. Universums Nicolas Werle djupdyker i årets undersökning och berättar mer om vilka attribut som talangerna letar efter och vilka företag som klättrat mest i rankingen.

Läs mer
Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer