Ekonomi

Folksam

”Här hjälps vi åt och får testa olika saker längs vägen”

2021-12-09

Estimerad lästid 2 min

Vera på Folksam sitter vid ett bord. Framför Vera syns en dator och i bildens vänstra förgrund skymtar vi en oskarp ryggtavla.

Ekonomi

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+11

Foto: Patrik Lundin

Vera Angelovas intresse för it-säkerhet ledde henne till försäkringsbolaget Folksam.

Vera Angelova fick en plats på Folksam Tech Talent förra hösten, ett program för it-talanger där arbete varvas med utbildning, handledning, karriärcoachning och sociala aktiviteter. Nu tillhör hon ett team som skyddar Folksams och kundernas it-information.
– Det händer mycket nytt på Folksam. Och alla är stöttande och drivna att förändra saker till det bättre, säger Vera.

Vera Angelova

Titel: Säkerhetsspecialist Junior

Utbildning: Kandidat i systemvetenskap, Stockholms universitet, DSV, Institutionen för data- och systemvetenskap, examen 2020.

Drömuppdrag: ”Jag har redan mitt drömuppdrag och ser fram emot en lång resa med många möjligheter att utvecklas.”

Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter för medarbetarna.
– Att utvecklas är det viktigaste för att jag ska trivas. Vi som arbetar här är framtiden och Folksam visar det på olika sätt. De är genuint intresserade och vill att vi lär oss mer. Folksam är en stor arbetsgivare, bara inom it är vi runt 600 personer. Verksamheten är bred och det finns många chanser att byta jobb internt. Jag får ta eget ansvar på resan och därför trivs jag så otroligt bra, säger Vera.

 

Att Folksam är kundägt innebär att överskottet stannar i företaget och används till återbäring till kun­derna och för att förbättra villkor och verksamhet.
– Kunderna är verkligen vårt största fokus. Även om jag inte jobbar direkt mot kund så bidrar jag till att skydda deras data, säger Vera och fortsätter:
– Jag är överraskad över att jag redan har fått så många möjlighe­ter att visa vad jag går för och hur mycket jag utvecklats på kort tid. Här finns ett intresse för att bryta gamla mönster och man blir verkli­gen lyssnad på. Vi hjälps åt och får testa olika saker längs vägen.

Jag är överraskad över att jag redan har fått så många möjligheter att visa vad jag går för och hur mycket jag utvecklats på kort tid.

Studentpooler och olika trainee­ och talangprogram är exempel på vägar in på Folksam.
– Som nyexad är det lätt att känna sig osäker när det gäller att komma in på arbetsmarknaden. Att Folksam har Tech Talent­program­met är fantastiskt, det gör att du får växa i din roll och får en fin gemenskap. Folksam är stort men alla kollegor och chefer jag mött är välkomnande och glada över att jag är här. Man fokuserar på att vi nya ska trivas, säger Vera.

Folksam

Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. Det jobbar de för genom att erbjuda försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Bredden i verksamheten erbjuder många utvecklingsmöjligheter. Linkedin: linkedin.com/company/folksam. Läs mer: folksam.se/jobb-och-karriar    

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Folksam
”Möjligheterna att göra skillnad på riktigt är stora här”
Läs mer
Robin Gustafsson står på  ett utav Folksams kontor med sittgrupper och kollegor i bakgrunden.
Folksam
”Vi tar ansvar för morgondagens samhälle”
Läs mer
Anna-Karin och Sofia på Accountor står bredvid varandra. Bakom skymtar kollegor och en Accountor-logotyp.
Accountor
”Accountor är en aktör att räkna med”
Läs mer
Trygghetsrådet
”Här är det mer fokus på människan än på affären”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Din Karriär
Så kan du bli av med din talrädsla

Blir du skräckslagen bara av tanken på att prata inför en grupp? Talrädsla är vanligt, men det finns bra hjälp att få. Det menar psykologen Andreas Schill som här berättar mer om fenomenet, och om det faktum att VR-teknik hittat in i terapirummet.

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer