Ekonomi

Folksam

”Här hjälps vi åt och får testa olika saker längs vägen”

2021-12-09

Estimerad lästid 2 min

Vera på Folksam sitter vid ett bord. Framför Vera syns en dator och i bildens vänstra förgrund skymtar vi en oskarp ryggtavla.

Foto: Patrik Lundin

Vera Angelovas intresse för it-säkerhet ledde henne till försäkringsbolaget Folksam.

Vera Angelova fick en plats på Folksam Tech Talent förra hösten, ett program för it-talanger där arbete varvas med utbildning, handledning, karriärcoachning och sociala aktiviteter. Nu tillhör hon ett team som skyddar Folksams och kundernas it-information.
– Det händer mycket nytt på Folksam. Och alla är stöttande och drivna att förändra saker till det bättre, säger Vera.

Vera Angelova

Titel: Säkerhetsspecialist Junior

Utbildning: Kandidat i systemvetenskap, Stockholms universitet, DSV, Institutionen för data- och systemvetenskap, examen 2020.

Drömuppdrag: ”Jag har redan mitt drömuppdrag och ser fram emot en lång resa med många möjligheter att utvecklas.”

Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter för medarbetarna.
– Att utvecklas är det viktigaste för att jag ska trivas. Vi som arbetar här är framtiden och Folksam visar det på olika sätt. De är genuint intresserade och vill att vi lär oss mer. Folksam är en stor arbetsgivare, bara inom it är vi runt 600 personer. Verksamheten är bred och det finns många chanser att byta jobb internt. Jag får ta eget ansvar på resan och därför trivs jag så otroligt bra, säger Vera.

 

Att Folksam är kundägt innebär att överskottet stannar i företaget och används till återbäring till kun­derna och för att förbättra villkor och verksamhet.
– Kunderna är verkligen vårt största fokus. Även om jag inte jobbar direkt mot kund så bidrar jag till att skydda deras data, säger Vera och fortsätter:
– Jag är överraskad över att jag redan har fått så många möjlighe­ter att visa vad jag går för och hur mycket jag utvecklats på kort tid. Här finns ett intresse för att bryta gamla mönster och man blir verkli­gen lyssnad på. Vi hjälps åt och får testa olika saker längs vägen.

Jag är överraskad över att jag redan har fått så många möjligheter att visa vad jag går för och hur mycket jag utvecklats på kort tid.

Studentpooler och olika trainee­ och talangprogram är exempel på vägar in på Folksam.
– Som nyexad är det lätt att känna sig osäker när det gäller att komma in på arbetsmarknaden. Att Folksam har Tech Talent­program­met är fantastiskt, det gör att du får växa i din roll och får en fin gemenskap. Folksam är stort men alla kollegor och chefer jag mött är välkomnande och glada över att jag är här. Man fokuserar på att vi nya ska trivas, säger Vera.

Folksam

Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. Det jobbar de för genom att erbjuda försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Bredden i verksamheten erbjuder många utvecklingsmöjligheter. Linkedin: linkedin.com/company/folksam. Läs mer: folksam.se/jobb-och-karriar    

Dela det här inlägget

Folksam Placeringar

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

Folksam
”Möjligheterna att göra skillnad på riktigt är stora här”
Läs mer
Robin Gustafsson står på  ett utav Folksams kontor med sittgrupper och kollegor i bakgrunden.
Folksam
”Vi tar ansvar för morgondagens samhälle”
Läs mer
SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer
Joakim Arndorw står i ett maskinrum på Lantmännen.
Lantmännen
”Vårt fokus på hållbarhet och miljö är naturligt”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Därför ska du slösurfa på jobbet

Det behöver inte vara dåligt för arbetsmoralen eller resultatet att slösurfa på jobbet. Tvärtom kan det sätta fart på kreativiteten.

Läs mer
Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer