Data/IT

SEB

“Jag är stolt över att de såg min potential”

2020-10-29

#26

Data/IT

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+11

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Möjligheten att vara kreativ på jobbet varje dag – och samtidigt ha en bra balans i vardagen, gör att Zainab trivs på SEB.

När Zainab Imam Din skulle söka sig vidare från sitt tidigare jobb på Scania hade hon siktet inställt på finanssektorn. Att valet föll på SEB berodde bland annat på den stora transformation som banken är mitt uppe i.
– Från att ha bedrivit en produktbaserad verksamhet håller SEB på att förvandlas till en serviceorienterad organisation. Det skiftet tycker jag är väldigt spännande att vara del av. Sedan var det viktigt för mig att arbeta för en stor organisation där det finns många möjligheter att växa.

Zainab Imam Din

Titel: Full Stack Software Developer.
Utbildning: Master i Software Engineering, KTH, examen 2016.
Vilken är din favoritinnovation? ”Jag har ingen speciell favorit, men jag gillar verkligen videostreaming som hjälper mig att prata med min mamma och mina syskon som sitter tusentals mil bort. Det är ett sätt att knyta an och känna att de är nära mig. Innovationer inom hälsoindustrin fascinerar mig verkligen. Hur vetenskap och teknik kan hjälpa människor att leva längre med bättre hälsa.”

Ny ledarroll

Zainab har arbetat som Full Stack Software Developer på SEB i snart två år, och kommer snart att få ett utökat ansvar som Scrum Master. På dagarna skriver och implementerar hon kod – hela tiden i ett nära samarbete med andra utvecklare samt UX-designers och affärsanalytiker.
– Affärssidan tar fram idéer som de presenterar för oss och som vi sedan förvandlar till en service som kunderna kan använda. Som Scrum Master kommer jag att se till att mitt team arbetar agilt, samtidigt som jag coachar dem i rätt riktning.

En kreativ miljö

Zainab berättar att det hon uppskattar mest med sitt jobb är att hon lär sig något nytt varje dag – och att hon uppmuntras att vara kreativ.
– Jag känner att SEB värdesätter min kunskap och att min röst får höras. Jag kan vara transparent och öppen mot mina chefer och vice versa. De ser min potential och hjälper mig att uppnå mina mål.

“Flexibiliteten tar bort all stress från mina axlar”

Meningsfullhet viktig

Enligt Zainab tillför det en extra dimension till jobbet att arbeta för en samhällskritisk organisation där det jobb du utför har en direkt påverkan på människor.
– Det blev extra märkbart i våras då vi arbetade fokuserat för att skapa nya tjänster som våra kunder efterfrågade mitt under den brinnande krisen. Bland annat så att vi skulle kunna fortsätta arbeta hemifrån, men ändå ha tillgång till alla tjänster vi behövde, säger hon och tillägger:
– Att arbeta på SEB handlar om mer än att tjäna pengar, vilket är viktigt för att jag ska trivas. Med en son på elva år och en dotter som är åtta betyder det mycket för henne att SEB möjliggör för en bra balans i vardagen.
– Att arbetet är så pass flexibelt tar bort all extra stress från mina axlar.

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Data/IT

Data/IT Senior

Ekonomi

Ekonomi Senior

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer
SEB
“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”
Läs mer
SEB
“Jag får en spännande inblick i innovationer som driver utveckling”
Läs mer
PostNord
”När jag började här förstod jag genast hur mycket PostNord gör”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Din Karriär
Inflation och krig gör att talangerna tänker om

En alltmer osäker arbetsmarknad, stigande priser och konflikten i Ukraina gör att både young och senior professionals värderar och väljer annorlunda. Universums Nicolas Werle djupdyker i årets undersökning och berättar mer om vilka attribut som talangerna letar efter och vilka företag som klättrat mest i rankingen.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer