Data/IT

SEB

“Jag är stolt över att de såg min potential”

2020-10-29

#37

Data/IT

Möjligheten att vara kreativ på jobbet varje dag – och samtidigt ha en bra balans i vardagen, gör att Zainab trivs på SEB.

När Zainab Imam Din skulle söka sig vidare från sitt tidigare jobb på Scania hade hon siktet inställt på finanssektorn. Att valet föll på SEB berodde bland annat på den stora transformation som banken är mitt uppe i.
– Från att ha bedrivit en produktbaserad verksamhet håller SEB på att förvandlas till en serviceorienterad organisation. Det skiftet tycker jag är väldigt spännande att vara del av. Sedan var det viktigt för mig att arbeta för en stor organisation där det finns många möjligheter att växa.

Zainab Imam Din

Titel: Full Stack Software Developer.
Utbildning: Master i Software Engineering, KTH, examen 2016.
Vilken är din favoritinnovation? ”Jag har ingen speciell favorit, men jag gillar verkligen videostreaming som hjälper mig att prata med min mamma och mina syskon som sitter tusentals mil bort. Det är ett sätt att knyta an och känna att de är nära mig. Innovationer inom hälsoindustrin fascinerar mig verkligen. Hur vetenskap och teknik kan hjälpa människor att leva längre med bättre hälsa.”

Ny ledarroll

Zainab har arbetat som Full Stack Software Developer på SEB i snart två år, och kommer snart att få ett utökat ansvar som Scrum Master. På dagarna skriver och implementerar hon kod – hela tiden i ett nära samarbete med andra utvecklare samt UX-designers och affärsanalytiker.
– Affärssidan tar fram idéer som de presenterar för oss och som vi sedan förvandlar till en service som kunderna kan använda. Som Scrum Master kommer jag att se till att mitt team arbetar agilt, samtidigt som jag coachar dem i rätt riktning.

En kreativ miljö

Zainab berättar att det hon uppskattar mest med sitt jobb är att hon lär sig något nytt varje dag – och att hon uppmuntras att vara kreativ.
– Jag känner att SEB värdesätter min kunskap och att min röst får höras. Jag kan vara transparent och öppen mot mina chefer och vice versa. De ser min potential och hjälper mig att uppnå mina mål.

“Flexibiliteten tar bort all stress från mina axlar”

Meningsfullhet viktig

Enligt Zainab tillför det en extra dimension till jobbet att arbeta för en samhällskritisk organisation där det jobb du utför har en direkt påverkan på människor.
– Det blev extra märkbart i våras då vi arbetade fokuserat för att skapa nya tjänster som våra kunder efterfrågade mitt under den brinnande krisen. Bland annat så att vi skulle kunna fortsätta arbeta hemifrån, men ändå ha tillgång till alla tjänster vi behövde, säger hon och tillägger:
– Att arbeta på SEB handlar om mer än att tjäna pengar, vilket är viktigt för att jag ska trivas. Med en son på elva år och en dotter som är åtta betyder det mycket för henne att SEB möjliggör för en bra balans i vardagen.
– Att arbetet är så pass flexibelt tar bort all extra stress från mina axlar.

SEB

SEB är en av norra Europas ledande företagsbanker och innovation, entreprenörskap och internationell utblick är en del av vårt DNA. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med ca 15 500 medarbetare. Läs mer om möjliga karriärvägar på SEB: https://sebgroup.com/sv/karriar

Läs mer om möjliga karriärvägar på SEB: https://sebgroup.com/sv/karriar

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Data/IT

Data/IT – Senior

Ekonomi

Ekonomi – Senior

Juridik

Juridik – Senior

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer
SEB
“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”
Läs mer
SEB
“Jag får en spännande inblick i innovationer som driver utveckling”
Läs mer
HiQ
“Många attraheras av komplexiteten i våra uppdrag”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer