2020-10-29

Data/IT

SEB

“Jag är stolt över att de såg min potential”

#32

Data/IT

Möjligheten att vara kreativ på jobbet varje dag – och samtidigt ha en bra balans i vardagen, gör att Zainab trivs på SEB.

När Zainab Imam Din skulle söka sig vidare från sitt tidigare jobb på Scania hade hon siktet inställt på finanssektorn. Att valet föll på SEB berodde bland annat på den stora transformation som banken är mitt uppe i.
– Från att ha bedrivit en produktbaserad verksamhet håller SEB på att förvandlas till en serviceorienterad organisation. Det skiftet tycker jag är väldigt spännande att vara del av. Sedan var det viktigt för mig att arbeta för en stor organisation där det finns många möjligheter att växa.

Zainab Imam Din

Titel: Full Stack Software Developer.
Utbildning: Master i Software Engineering, KTH, examen 2016.
Vilken är din favoritinnovation? ”Jag har ingen speciell favorit, men jag gillar verkligen videostreaming som hjälper mig att prata med min mamma och mina syskon som sitter tusentals mil bort. Det är ett sätt att knyta an och känna att de är nära mig. Innovationer inom hälsoindustrin fascinerar mig verkligen. Hur vetenskap och teknik kan hjälpa människor att leva längre med bättre hälsa.”

Ny ledarroll

Zainab har arbetat som Full Stack Software Developer på SEB i snart två år, och kommer snart att få ett utökat ansvar som Scrum Master. På dagarna skriver och implementerar hon kod – hela tiden i ett nära samarbete med andra utvecklare samt UX-designers och affärsanalytiker.
– Affärssidan tar fram idéer som de presenterar för oss och som vi sedan förvandlar till en service som kunderna kan använda. Som Scrum Master kommer jag att se till att mitt team arbetar agilt, samtidigt som jag coachar dem i rätt riktning.

En kreativ miljö

Zainab berättar att det hon uppskattar mest med sitt jobb är att hon lär sig något nytt varje dag – och att hon uppmuntras att vara kreativ.
– Jag känner att SEB värdesätter min kunskap och att min röst får höras. Jag kan vara transparent och öppen mot mina chefer och vice versa. De ser min potential och hjälper mig att uppnå mina mål.

“Flexibiliteten tar bort all stress från mina axlar”

Meningsfullhet viktig

Enligt Zainab tillför det en extra dimension till jobbet att arbeta för en samhällskritisk organisation där det jobb du utför har en direkt påverkan på människor.
– Det blev extra märkbart i våras då vi arbetade fokuserat för att skapa nya tjänster som våra kunder efterfrågade mitt under den brinnande krisen. Bland annat så att vi skulle kunna fortsätta arbeta hemifrån, men ändå ha tillgång till alla tjänster vi behövde, säger hon och tillägger:
– Att arbeta på SEB handlar om mer än att tjäna pengar, vilket är viktigt för att jag ska trivas. Med en son på elva år och en dotter som är åtta betyder det mycket för henne att SEB möjliggör för en bra balans i vardagen.
– Att arbetet är så pass flexibelt tar bort all extra stress från mina axlar.

SEB

SEB har sedan starten för 160 år sedan vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt tänkande liksom innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld. Vi finns här för att göra det möjligt för dem att uppnå sina ambitioner och lyckas i såväl goda som svåra tider. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner.

www.seb.se

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Data/IT

Ekonomi

Ekonomi – Senior

Juridik

Juridik – Senior

Norden – Ekonomi 2020

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag får en spännande inblick i innovationer som driver utveckling”
Läs mer
Sigma
”Jag får utvecklas i en rolig och entusiastisk miljö”
Läs mer
SEB
“Jag är stolt över att de såg min potential”
Läs mer
Marginalen Bank
”Det är verkligen roligt att gå till jobbet varje morgon”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer