Data/IT

SEB

“Jag är stolt över att de såg min potential”

2020-10-29

#24

Data/IT

Möjligheten att vara kreativ på jobbet varje dag – och samtidigt ha en bra balans i vardagen, gör att Zainab trivs på SEB.

När Zainab Imam Din skulle söka sig vidare från sitt tidigare jobb på Scania hade hon siktet inställt på finanssektorn. Att valet föll på SEB berodde bland annat på den stora transformation som banken är mitt uppe i.
– Från att ha bedrivit en produktbaserad verksamhet håller SEB på att förvandlas till en serviceorienterad organisation. Det skiftet tycker jag är väldigt spännande att vara del av. Sedan var det viktigt för mig att arbeta för en stor organisation där det finns många möjligheter att växa.

Zainab Imam Din

Titel: Full Stack Software Developer.
Utbildning: Master i Software Engineering, KTH, examen 2016.
Vilken är din favoritinnovation? ”Jag har ingen speciell favorit, men jag gillar verkligen videostreaming som hjälper mig att prata med min mamma och mina syskon som sitter tusentals mil bort. Det är ett sätt att knyta an och känna att de är nära mig. Innovationer inom hälsoindustrin fascinerar mig verkligen. Hur vetenskap och teknik kan hjälpa människor att leva längre med bättre hälsa.”

Ny ledarroll

Zainab har arbetat som Full Stack Software Developer på SEB i snart två år, och kommer snart att få ett utökat ansvar som Scrum Master. På dagarna skriver och implementerar hon kod – hela tiden i ett nära samarbete med andra utvecklare samt UX-designers och affärsanalytiker.
– Affärssidan tar fram idéer som de presenterar för oss och som vi sedan förvandlar till en service som kunderna kan använda. Som Scrum Master kommer jag att se till att mitt team arbetar agilt, samtidigt som jag coachar dem i rätt riktning.

En kreativ miljö

Zainab berättar att det hon uppskattar mest med sitt jobb är att hon lär sig något nytt varje dag – och att hon uppmuntras att vara kreativ.
– Jag känner att SEB värdesätter min kunskap och att min röst får höras. Jag kan vara transparent och öppen mot mina chefer och vice versa. De ser min potential och hjälper mig att uppnå mina mål.

“Flexibiliteten tar bort all stress från mina axlar”

Meningsfullhet viktig

Enligt Zainab tillför det en extra dimension till jobbet att arbeta för en samhällskritisk organisation där det jobb du utför har en direkt påverkan på människor.
– Det blev extra märkbart i våras då vi arbetade fokuserat för att skapa nya tjänster som våra kunder efterfrågade mitt under den brinnande krisen. Bland annat så att vi skulle kunna fortsätta arbeta hemifrån, men ändå ha tillgång till alla tjänster vi behövde, säger hon och tillägger:
– Att arbeta på SEB handlar om mer än att tjäna pengar, vilket är viktigt för att jag ska trivas. Med en son på elva år och en dotter som är åtta betyder det mycket för henne att SEB möjliggör för en bra balans i vardagen.
– Att arbetet är så pass flexibelt tar bort all extra stress från mina axlar.

SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer. Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 17 500 medarbetare. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Data/IT Senior

Ekonomi

Ekonomi senior

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Diversity is our greatest strength”
Läs mer
SEB
“Each leap of faith has propelled me forward”
Läs mer
SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer
SEB
“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer