Civilingenjör

Xylem Water Solutions AB

”Jag får arbeta i innovativa vattenprojekt över hela världen”

2019-11-29

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Farzad Feroz står utomhus iklädd vit skjorta och tittar mot solljuset.

Xylem Water Solutions är en ledande global aktör inom vattenteknik. Farzad Ferdos är CDF-specialist på företaget vilket innebär att han får arbeta med det han brinner för – vatten och innovation.

Som CFD-specialist på Xylem utvecklar Farzad Ferdos lösningar och gör design till olika pumsptationer runtom i världen. Xylem finns i 150 länder och Farzads arbete på kontoret i Sundbyberg är inte begränsat till enbart svenska projekt, utan han är ofta ute på uppdrag i andra länder.

– Att vi verkar globalt gör att man alltid får jobba med nya saker och slipper att upprepa sig. Under mina tre år här har jag varit i ett fyrtiotal länder och fått arbeta med alla möjliga typer av kunder. Jag har även varit ute på våra olika säljkontor och utbildat medarbetare inom mitt område. Det är ett oerhört varierat, utvecklande och spännande jobb.

Farzad Ferdos

Titel: CFD-specialist
Utbildning: Doktorerad innom vattenbyggnad, KTH, examen 2016.
Berätta om en Xylem-innovation! Vi har utvecklat världens första smarta pump som bland annat själv kan bestämma och reglera energiförbrukningen och flödet.

När Farzad var klar med sina studier på KTH letade han efter en arbetsplats som präglades av mångfald, både när det kom till arbetsuppgifterna och människorna. Det tycker han att han har funnit på Xylem.

– Här i Sundbyberg finns det människor från alla möjliga länder – jag själv är exempelvis ursprungligen från Iran. Mixen av olika nationaliteter tycker jag bidrar till den öppna, familjära och trevliga kultur vi har. Det är inspirerande att ta del av olika människors perspektiv och erfarenheter.

Framöver planerar Farzad att delta i Xylems mobilitetsprogram som ger de anställda chansen att prova på att arbeta på en annan avdelning under en period.

– Jag har själv ingen erfarenhet av säljsidan så det vore roligt att testa på att arbeta på något av våra säljkontor i några månader. Exempelvis vore det intressant att få inblick i den asiatiska marknaden och se hur den skiljer sig från den europeiska. Jag uppskattar verkligen att den här typen av möjligheter finns. Det gör det extra kul att gå till jobbet, säger han och fortsätter:

– Förutom att röra sig inom bolaget kan man också klättra i karriären genom att exempelvis gå ett ledarskapsprogram. Det finns även goda möjligheter för den som vill bli specialist inom sitt område att vässa sina kunskaper genom olika utbildningar och kurser.

”Det betyder väldigt mycket för mig att få vara med och lösa globala vattenutmaningar.”

För Farzad har just vatten alltid varit ett stort intresse. Det är även ett område där han känner att han verkligen kan göra skillnad i världen.

– Jag tycker om att vi arbetar med produkter som bidrar till att upplåta och rengör och som hjälper människor. Med hjälp av våra lösningar kan städer och företag få bukt på de vatten- och vattenavfallsproblem som de brottas med. Det betyder väldigt mycket för mig att få vara med och lösa globala vattenutmaningar, säger han och tillägger:

– Eftersom vatten är något vi inte kan klara oss utan kommer det också alltid att finnas nya saker att lära sig och nya produkter och lösningar att utveckla. På Xylem arbetar vi i teknikens absoluta framkant. Bland annat görs stora satsningar på 3D-teknologi och vi arbetar även med VR. Tack vare vår VR-lösning kan våra kunder få en guidad tur av våra pumpstationer, vilket är ett smidigt sätt att visa upp vår teknik på.

Xylem Water Solutions AB

Xylem är ett internationellt företag som erbjuder integrerade lösningar för vätskehantering. Xylem tillhandahåller ett samlat utbud av produkter och lösningar från våra globalt ledande varumärken såsom Flygt, Godwin, Leopold, Sanitaire och Wedeco.

Läs mer: www.xyleminc.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Adrian står inomhus och lutar sig mot ett högre bord. Han ler och tittar in i kameran.
Xylem Water Solutions AB
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer
Johanna persson, Xylem
Xylem Water Solutions AB
”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”
Läs mer
Robert Arvefalk (t.hö) och Benjamin Hasanbegovic (t.vä) står i Xylems visningslokaler med två vattenglas och en karaff framför sig.
Xylem Water Solutions AB
”Vi på Xylem jobbar med att lösa jordens vattenproblem”
Läs mer
Malmö 211115
Niklas Hjern och Johan Jönsson på Securitas.
Foto: André de Loisted
Securitas
“Securitas satsar på innovation, teknik och nya lösningar”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så kan du bli av med din talrädsla

Blir du skräckslagen bara av tanken på att prata inför en grupp? Talrädsla är vanligt, men det finns bra hjälp att få. Det menar psykologen Andreas Schill som här berättar mer om fenomenet, och om det faktum att VR-teknik hittat in i terapirummet.

Läs mer
Din Karriär
8 tips för bästa starten på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. För att hjälpa dig genom din första vecka på nya jobbet har vi listat upp 8 tips på hur du får en smidig start!

Läs mer
Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer