Civilingenjör

Xylem Water Solutions AB

”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”

2020-12-03

Text: Manja Bååth

Foto: Kristina Wirén

Johanna persson, Xylem

Xylem jobbar med något utav det viktigaste som finns – vatten. Och deras teknik används över hela världen.

Det var själva produkten som lockade Johanna Person till Xylem för nästan tre år sedan. En livsviktig produkt som förändrar tillvaron för många människor runtom i hela världen – nämligen vattenpumpar. Och i Emmaboda, där Johanna jobbar, fokuserar de på transport av vatten. Det var till exempel deras vattenpumpar som användes för att pumpa ut vattnet när 12 pojkar satt fast i en grotta i Thailand för två år sedan.

Johanna Persson

Titel: Projektledare.

Utbildning: Civilingenjör industriell ekonomi, Blekinge Tekniska Högskola, examen 2018.

Du får dela en flaska vatten med en känd person. Vem är det och vad pratar ni om? ”Hans Zimmer – filmmusikkompositören. Jag lyssnar på hans musik nästan dagligen och tycker han är ett geni. Jag skulle gärna vilja veta mer hur hans utvecklingsprocess ser ut när han skriver sin musik och lite historia kring hans stora verk.”

Johanna började som trainee på Xylem.
– Jag läste en utbildning med inriktning mot hållbarhet och innovation och tyckte att Xylems produkt var intressant. Vatten hänger ihop med hållbarhet, och för mig känns det viktigt att arbeta för ett större syfte än att tjäna pengar. Jag märkte också snabbt att det satsas mycket på kompetensutveckling, något som jag tycker är jätteviktigt och motiverade, säger Johanna och tillägger:
– Dessutom är det en varm kultur, fastän vi är hela 1 300 personer här i Emmaboda. Det finns en stark vi-känsla.

I dag jobbar Johanna som projektledare på avdelningen produktion och processutveckling. De ansvarar för allt från att ta in nya maskiner till att bygga om monteringsbanorna i verkstaden. Och här får alla som vill chansen att utvecklas och klättra i karriären.
– Jag flaggade tidigt till min chef att jag ville jobba i ett internationellt projekt, vilket jag nu gör. Och för mig är det en av de viktigaste sakerna hos en arbetsgivare, att de stöttar sina medarbetares utveckling. Här spelar det ingen roll hur gammal du är eller hur länge du arbetat på företaget – visar du att du vill och klarar av det så kan du få en nyckelroll tidigt i karriären.

”Visar du att du vill och klarar av det så kan du få en nyckelroll tidigt i karriären.”

Xylems vattentekniska lösningar används till exempel vid översvämningar och andra klimatkatastrofer.

– Våra produkter används bland annat i extrema situationer och då måste de funka felfritt utan krångel. Produkterna måste också hålla länge för att man inte ska behöva byta ut dem så ofta. På Xylem är vi med och gör skillnad för människor, på riktigt. För mig är det en stor anledning till att jag valde att jobba här. Vi har en jäkligt bra produkt som kan rädda människoliv.

Xylem Water Solutions AB

Xylem är ett internationellt företag som erbjuder integrerade lösningar för vätskehantering. Xylem tillhandahåller ett samlat utbud av produkter och lösningar från våra globalt ledande varumärken såsom Flygt, Godwin, Leopold, Sanitaire och Wedeco.

Läs mer: www.xyleminc.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Adrian står inomhus och lutar sig mot ett högre bord. Han ler och tittar in i kameran.
Xylem Water Solutions AB
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer
Robert Arvefalk (t.hö) och Benjamin Hasanbegovic (t.vä) står i Xylems visningslokaler med två vattenglas och en karaff framför sig.
Xylem Water Solutions AB
”Vi på Xylem jobbar med att lösa jordens vattenproblem”
Läs mer
Farzad Feroz står utomhus iklädd vit skjorta och tittar mot solljuset.
Xylem Water Solutions AB
”Jag får arbeta i innovativa vattenprojekt över hela världen”
Läs mer
Malmö 211115
Niklas Hjern och Johan Jönsson på Securitas.
Foto: André de Loisted
Securitas
“Securitas satsar på innovation, teknik och nya lösningar”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer