Civilingenjör

Essity

”Jag får ta mycket eget ansvar vilket är jättekul”

2023-12-11

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Patrik Ljungman

Många möjligheter och en uppmuntran att utvecklas lockade Malin Lanneld till Essity.

Malin Lanneld är avdelningschef på Essitys fabrik i Falkenberg sedan november 2022. Hon ansvarar för 25 maskinoperatörer varav merparten arbetar i skift. 

 

– Rollen är lärorik. Att ha medarbetaransvar och jobba med människor vill jag gärna fortsätta med. En av fördelarna med Essity är att det finns en uppmuntran att utvecklas och att man kan göra interna flyttar. Jag har många kollegor som har varit på företaget i många år och provat på flera olika roller, säger hon.

 Malin Lanneld

Titel: Department Manager.

Utbildning (skola och examensår): Civilingenjör i teknisk design, Luleå tekniska högskola, examen 2023. 

Fritidsintressen: ”Jag cyklar gärna mountainbike och tycker mycket om att sticka.”

 

Essitys fabrik i Falkenberg har en avdelning som tillverkar babyprodukter som exempelvis blöjor och en som gör Tena inkontinensskydd. Malin ansvarar för den sistnämnda.

 

 – Jag är stolt över att vara på Essity som har många produkter där alla har ett värdefullt ändamål. Det är verkligen viktiga produkter som människor på något sätt behöver i sin hälsa och välbefinnande i varje skede av livet, säger hon.

Idéer tas tillvara och det sker ständiga förbättringar på Essity. 

 

 – Jag får ta mycket eget ansvar vilket är jättekul, och det är upp till mig att mina idéer når fram. Jag känner att jag har stödet att göra det, både från min chef och högsta ledningen, och det är därför jag trivs. Vi samarbetar och jobbar med idéer och förbättringar hela tiden. Det finns en kultur och tillit till att varje individ verkligen gör sitt bästa och uppmuntras att göra det. 

Just nu pågår en stor satsning på välmående, säkerhet och hälsa på Essity. Utbildningsprogrammet som kommer att pågå i ett år har namnet ”I Care” och Malin är en av utbildarna. 

 

 – Upplägget är roligt. Det bygger bland annat på rollspel med verklighetsbaserade exempel som leder till intressanta diskussioner i grupper. Essity har som mål att vi inte ska ha arbetsplatsolyckor och för att nå dit måste vi ha med oss varenda medarbetare oavsett roll. Det är ett lagarbete och vi bryr oss om varandra. Programmet har fått positiv feedback och det är något som det på daglig basis pratas om på Essity.

Essity

 Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2021 var cirka 122 miljarder kronor (12 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.

För mer information, besök: www.essity.com 

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”Vi får hela tiden utforska nya tekniska områden”
Läs mer
Anand på Essity står vid entréns stora glasdörrar. Han blickar över vänster axel, ler och har händerna i fickan.
Essity
”Du uppmuntras att bidra inom andra delar av bolaget”
Läs mer
Astrid Mehlberg, Essity
Essity
”På Essity finns ett stort samhällsengagemang och inspirerande ledare”
Läs mer
Essity
”Att tillverka blöjor är mer avancerat än de flesta tror”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Här är framtidens frilansliv

Gig-ekonomin fortsätter vinna mark och allt fler blir egenanställda. Robin Teigland, professor i digital affärsinnovation, menar att det bara är början. Det är dags att reboota den industriella revolutionen.

Läs mer
Din Karriär
Hållbarhetsfrågan är här för att stanna

I årets KarriärBarometern associeras den ideala arbetsgivaren med trygghet – samtidigt som viljan att byta jobb är oväntat hög.

Läs mer
Din Karriär
Så kan du bli av med din talrädsla

Blir du skräckslagen bara av tanken på att prata inför en grupp? Talrädsla är vanligt, men det finns bra hjälp att få. Det menar psykologen Andreas Schill som här berättar mer om fenomenet, och om det faktum att VR-teknik hittat in i terapirummet.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer