Civilingenjör

Essity

”Du uppmuntras att bidra inom andra delar av bolaget”

2021-12-09

Estimerad lästid 2 min

Anand på Essity står vid entréns stora glasdörrar. Han blickar över vänster axel, ler och har händerna i fickan.

Civilingenjör

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+

Foto: Julia Sjöberg

Som medarbetare på Essity är Anand Chandarana med och bryter barriärer inom hygien och hälsa.

Eftersom brittiske Anand arbetat på det medicintekniska bolaget Mölnlycke i 16 år, hade han förberett sig på att det skulle bli en stor omställning att börja på ett nytt företag. När han klev in genom Essitys dörrar i början av 2020 kände han sig dock snabbt hemma. Sedan slog pandemin till.
– Först fick jag lite panik över att jag inte hade hunnit etablera ett nätverk inom Essity, men efter några dagar insåg jag hur enkelt det var att knyta kontak­ter här. Det är en väldigt familjär känsla inom företaget och det finns en genuin omtanke om medarbetarna, vilket jag märkte av trots att alla interaktioner nu skedde digitalt.

Anand Chandarana

 Titel: Vice President Sales Excellence & New Business.

Utbildning: BSc in Mathematics, Queen Mary University of London, examen 2004.

Berätta något om din arbetsgivare som inte alla känner till! ”När jag började här blev jag överraskad över hur otroligt många produkter och tjänster Essity har, många fler än jag hade trott.”

Anand anställdes för att arbeta inom Essitys medicinska område och driva ut­vecklingen av digitala produkter och tjänster, som har gått i rasande fart på grund av covid­19. Men han upptäckte snart att alla medarbetare på Essity är mer än sina roller.
– Det här innebär inte att du har mer press på dig, utan att du uppmuntras att bidra med din kunskap och kompetens även inom andra delar av företaget. Som exempel har jag, på grund av min bakgrund inom försäljning och med en passion för det digitala, varit ansvarig för ett globalt pro­jekt där vi stöttade våra säljare i hur de ska kunna kommunicera med våra kunder på distans, säger han och tillägger:
– Det är ett bra exempel på att våra ledare inte bara uppmuntrar oss att komma med nya idéer, utan att de också hjälper oss att realisera dem.

Du kan ha hela din karriär inom Essity, och ändå känna att du hela tiden utvecklas. Det är en oerhört dynamisk och mångfacetterad arbetsplats.

En av anledningarna till att Anand sökte sig till Essity var bolagets storlek. Essity har 47 000 medarbetare runt om i världen och verkar inom en rad olika områden.
– Du kan ha hela din karriär inom Essity, och ändå känna att du hela tiden utvecklas. Det är en oerhört dynamisk och mångfacetterad arbetsplats. Samtidigt drivs vi av ett högre syfte och arbetar för att bryta barriärer inom hygien och hälsa.

Text: Sara Schedin

Essity

 Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2021 var cirka 122 miljarder kronor (12 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle.

För mer information, besök: www.essity.com 

Dela det här inlägget

Essity Placeringar

Civilingenjör Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”Vi får hela tiden utforska nya tekniska områden”
Läs mer
Astrid Mehlberg, Essity
Essity
”På Essity finns ett stort samhällsengagemang och inspirerande ledare”
Läs mer
Essity
”Att tillverka blöjor är mer avancerat än de flesta tror”
Läs mer
Obiora på BillerudKorsnäs tittar in i kameran och ler. Han har skyddsutrustning på sig i form av en vit hjälp, hörselkåpor och skyddsglasögon.
Billerud
”Att arbeta här går helt i linje med mina värderingar”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
8 tips för bästa starten på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. För att hjälpa dig genom din första vecka på nya jobbet har vi listat upp 8 tips på hur du får en smidig start!

Läs mer
Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer