Civilingenjör

Sigma Technology Group

”Man är transparent om hur bolaget går och det gör att jag känner mig mer delaktig i företagets utveckling”

2022-12-27

Estimerad lästid 2 min

Foto: Sigma Technology Group

Yuxin Li och Edvin Holm lyfter båda fram Sigma som en öppen och transparent arbetsgivare som månar om sina anställda. Projekten som de jobbar med gör skillnad för människor världen över.

Yuxin Li och Edvin Holm arbetar på Sigma Technology i Karlskrona och Karlshamn. Yuxin började 2014 och Edvin hösten 2022.

– Det är en trevlig stämning och dessutom är själva jobbet roligt. Projekten håller en hög standard och mitt mål är att bli så bra som möjligt på det jag gör, säger Edvin.

– Kollegorna är viktiga för mig. När jag valde att komma tillbaka till Sigma efter att ha provat ett annat jobb blev mina chefer och kollegor superglada, det kändes bra, säger Yuxin.

Yuxin Li

Titel:

Information Engineer.

 

Utbildning:

Master i entreprenörskap och affärsutveckling. Blekinge tekniska högskola, examen 2011.

 

På fritiden:

”Just nu satsar jag på att utbilda mig till finansanalytiker. Annars spelar jag gärna piano.”

Edvins uppdrag är att utveckla mjukvara åt olika kunder. Just nu är han i ett projekt som går ut på att göra en hemsida som riktar sig mot återförsäljare och kunder, samt ett affärssystem som hanterar lager och fakturor.
– Allt är sammankopplat. Vi har nära kontakt och veckovisa möten med kunden så att de ständigt är med på banan i utvecklingen, säger han.

Edvin Holm

Titel:

Mjukvaruutvecklare.

 

Utbildning:

Datateknik mjukvaruutveckling, Jönköpings universitet, examen 2019.

 

På fritiden:

”Då programmerar jag, mest inom spel. Att programmera är både mitt jobb och min hobby.”

Arbetsmiljön är kreativ och varje medarbetare involveras i uppdragen.
– Det är seriöst och jag har inflytande över det jag jobbar med. Det finns utrymme att vara kreativ när vi löser saker tekniskt, och vi bollar idéer mellan varandra. Kunden vet ofta hur de vill att saker och ting ska fungera, men den tekniska lösningen står vi för, säger Edvin.

Yuxin jobbar med en lösning som möjliggör mobila betalningar i olika länder.
– 300 miljoner kunder över hela världen använder lösningen. Det är verkligen spännande. Vi ser att människor har nytta av tjänsten, inte bara i västvärlden utan även i Afrika och utvecklingsländer. Jag jobbar med information och antecknar allt som är informationsrelaterat som produktbeskrivning och hur man använder tjänsten, säger hon och fortsätter:

– Jag sitter hos kunden i de projekt jag jobbar med. Samtidigt håller vi ständigt kontakten med våra Sigmakollegor. Vi har regelbundna aktiviteter som frukostar, luncher, företagsinformation och after work.

”Det finns utrymme att vara kreativ när vi löser saker tekniskt, och vi bollar idéer mellan varandra.”

Sigma främjar delaktighet och transparens vilket bidrar till att chefer och medarbetare blir engagerade i hur företaget går.

– Man är transparent om hur bolaget går även mot mig som nyanställd, och det gör att jag känner mig mer delaktig i företagets utveckling. Jag vet vad kunden har för avtal och vad de betalar för uppdraget, säger Edvin.
– Vi får veta vilka kunder och uppdrag som är på gång, och vi får dessutom vara med och välja vilka kunder vi vill jobba med. Det är också kul att följa Sigmas resa. Vi har växt mycket genom åren och i dag består vi av hela 21 olika bolag, säger Yuxin.

Sigma uppmuntrar medarbetarna att vara entreprenöriella och att utvecklas.
– Det passar mig, vi motiveras exempelvis att hitta nya områden att vara konsult inom. Min chef såg mitt intresse för finans och industri som jag inte själv såg. Därför ska jag nu börja en utbildning till finansanalytiker, och det kan kanske leda till att vårt kontor expanderar inom finansindustrin, säger Yuxin.

Text: Tina Lindström Carlsson

Sigma Technology Group

Sigma Technology Group är en global leverantör av mjukvaruutveckling, produktinformation, inbyggda system, digitala lösningar och IT-infrastruktur. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Björkdalsgruvan
”En av världens renaste guldgruvor”
Läs mer
Portättfotografier på Erik och Nahid, anställda på Midroc.
Midroc
”Korta beslutsvägar och familjär stämning”
Läs mer
Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen
Skanska
”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”
Läs mer
Maria-Therese Brandberg står och lutar sig mot ett brod med en gulmålad vägg och en Michelintavla i bakgrunden.
Michelin
”Vi vill ha en hållbar arbetsmiljö som får människor att växa”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer