Civilingenjör

Högskoleingenjör

RISE

“Här får man vara med och föra ut forskningen till näringslivet”

2020-12-08

Text: Linda Andersson

Foto: Christian Ekstrand

#11

Civilingenjör

#26

Högskoleingenjör

Sandra Pantzare trivs på forskningsinstitutet RISE där hon får arbeta med den senaste tekniken.

Det statliga forskningsinstitutet RISE är ett av Europas största. De verkar för en hållbar tillväxt i Sverige och här arbetar 2 800 medarbetare med att hitta lösningar för samhällets olika utmaningar.

 

Sandra Pantzare arbetar som utvecklingsingenjör i Norrköping där ett av deras kontor finns. Det var kärleken till hästar som fick henne att börja på forskningsinstitutet för några år sedan. Som student gjorde hon sitt ex-jobb på RISE vilket handlade om att utveckla en sula till hästar för att trådlöst kunna mäta krafterna under hästens hovar. Detta för att tidigare kunna förebygga hälta hos djuren. Efter examen blev hon anställd som elektronikingenjör och i dag arbetar hon med att designa hårdvaran och att utveckla mjukvaran för lösningar inom Internet of things.

 

– Jag tar fram olika prototyper i vårt labb och ofta känns det som om jag får syssla med ett roligt hobbyprojekt på arbetstid. Att få arbeta med den senaste tekniken och vara med och föra ut forskningen till näringslivet är verkligen något som jag uppskattar.

 

”Det är mycket frihet under ansvar,
vilket jag tycker om.”

RISE är en internationell arbetsplats – här jobbar forskare, ingenjörer och ekonomer från hela världen. Både män och kvinnor i olika åldrar. Och Sandra trivs bra på en arbetsplats där det finns en stor blandning av människor och kompetenser.

 

– På vår enhet i Norrköping är vi omkring 40 personer och de flesta utgår från labbet. Vi har en god sammanhållning, det är en varm och välkomnande stämning. För mig är det viktigt att ha roligt på jobbet och jag värdesätter verkligen den gemenskapen som vi har. Sandra lyfter även flexibiliteten som en stor fördel.

 

– Det är mycket frihet under ansvar, vilket jag tycker om.

 

Att många unga i karriären är lockade av att arbeta på RISE tror Sandra beror på att de sysslar med uppdrag som gör nytta för samhället.

 

– Här får man vara med och göra skillnad. Och det finns en stor bredd i vad man kan arbeta med – det kan handla om allt från att utveckla applikationer inom e-hälsa till AI-lösningar för olika klimatutmaningar.

Sandra Pantzare

Titel: Utvecklingsingenjör.

Utbildning: Master i elektronikdesign, Linköpings universitet, examen 2018.

Vilket råd skulle du ge någon till någon som är ny i karriären? ”Att försöka arbeta med något som man verkligen är intresserad av även på fritiden. När man sysslar med något som man tycker är väldigt roligt får man ett annat driv och gör ett bra jobb automatiskt.”

RISE

RISE är ett internationellt ledande forskningsinstitut. På RISE står innovation i fokus och du som medarbetare får stor frihet att utforma ditt arbete. Hos oss får du arbeta med framtidens lösningar och bidra till en hållbar utveckling i samhället. Antal medarbetare: 2 900. Medarbetarnas bakgrund: Bland akademiker främst forskarutbildade och civilingenjörer.

Dela det här inlägget

RISE Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Högskoleingenjör

Naturvetare

Artiklar du kanske gillar:

Martin på RISE står med armarna i kors, tittar in i kameran och ler. I bakgrunden syns en stor maskin.
RISE
”Med teknik i framkant stärker vi Sveriges innovationskraft”
Läs mer
Sofia på RISE tittar in i kameran med ett leende. I förgrunden skymtar vi en grön växt.
RISE
”Jag har väldigt kompetenta kollegor och alla vill alltid hjälpas åt”
Läs mer
Mai Bui står i ett labb tillsammans med en kollega.
RISE
”Vårt arbete handlar om att skapa nytta för samhället”
Läs mer
PostNord
”Vi utvecklade en AI-motor som branschen tog efter”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Din Karriär
Därför ska du slösurfa på jobbet

Det behöver inte vara dåligt för arbetsmoralen eller resultatet att slösurfa på jobbet. Tvärtom kan det sätta fart på kreativiteten.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer