Ekonomi

TUI Nordic (fd Fritidsresor)

Semester eller arbetsliv – på TUI är resan alltid målet

2024-01-26

Foto: Felcia Yellnius

#41

Ekonomi

På TUI är resan alltid i fokus. Vare sig det handlar om familjens charter eller individens karriär. Något som Karin Rynning kan vittna om efter sju år på företaget.

Om service är viktigt generellt, så väger det kanske än tyngre i resebranschen.  Karin Rynning leder TUI:s affärsområde Customer Sales and Service, en viktig  avdelning då det är företagets ansikte utåt mot sina kunder. Från bokning, till  resa och vidare till hemkomst ser hon och hennes 130 medarbetare till att lotsa  TUI-resenärer till avkopplande och trygga upplevelser världen över.

Vad lockade dig till TUI?

– Jag har jobbat länge inom resebranschen och gillar produkten, men även det faktum att resebranschen är väldigt dynamisk. Jag har jobbat nära TUI som leverantör tidigare och kände väl till bolaget innan jag blev anställd. Det som gjorde att jag drogs till TUI var utvecklingsmöjligheterna, kulturen och att man har ett starkt kvinnligt ledarskap.

”TUI:s företagskultur har utvecklat mig”

På vilket sätt har TUI satsat på dig och ditt ledarskap?

– TUI som företag är generellt bra på att investera i och utveckla sina medarbetare. Om du själv är intresserad av att utvecklas som individ så finns goda möjligheter att växa. Jag har haft förmånen att få gå Ruter Dams chefsprogram men även flera andra interna ledarskaps och mentorsprogram. Jag har också haft möjligheten att prova på olika typer av roller som ställer olika krav på ledarskapet, vilket så klart också har varit utvecklande.

Karin Rynning

Titel: Head of Customer Sales and Service.

Utbildning (skola och examensår): Fristående universitetskurser inom juridik,  ekonomi, organisation och ledarskap. Uppsala universitet med flera.

Fritidsintresse: Jag har ett nyfunnet trädgårdsintresse efter flytt till hus och ser fram emot att utveckla min trädgård över lång tid.

Hur har du utvecklats och vad tror du har varit nycklarna till det?

– Nyckeln till att utvecklas springer nog ur individens egna intresse av att utvecklas som person i kombination med att både ges och ta möjligheter när de erbjuds. Genom olika roller på TUI har jag verkligen breddat mina erfarenheter, och haft möjligheten att jobba både i nordisk och global kontext. Jag har ansvarat för funktioner som har haft rollen av kravställare och leverantör. Jag har lett små specialistteam och som nu en större organisation på 130 personer. TUI som bolag kan ju erbjuda en bredd i verksamhetsområden och organisation, men även geografisk placering, vilket jag personligen värdesätter.

Att få den chansen att utvecklas, genomsyrar det hela företaget oavsett arbetsroll?

– Ja absolut, det genomsyrar företaget. Vi har medarbetare som börjat som reseledare och idag har betydande chefsroller, likväl som att vi har ny-exade kollegor med examen i datavetenskap och maskininlärning. Bredden i perspektiv, erfarenheter och kompetens är styrkan.

Text: Daniel Cederlund

TUI Nordic (fd Fritidsresor)

Dela det här inlägget

TUI Nordic (fd Fritidsresor) Placeringar

Ekonomi

Ekonomi senior

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer
Åsa på Samsung står utanför en byggnad och håller en mobiltelefon i handen. Hon ler och blickar till sidan av kameran.
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Malmö 191118
Ewa Holmberg på Cloetta.
Foto: André de Loisted
Cloetta
”Cloetta präglas av en familjär och prestigelös kultur”
Läs mer
Lisa Rapp står utomhus i ett soligt Kiruna med hus och fjäll i bakgrunden.
LKAB
”Jag fick kliva in i en relativt tung roll på en gång”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer