Ekonomi

TUI Nordic (fd Fritidsresor)

Semester eller arbetsliv – på TUI är resan alltid målet

2024-01-26

Foto: Felcia Yellnius

#41

Ekonomi

På TUI är resan alltid i fokus. Vare sig det handlar om familjens charter eller individens karriär. Något som Karin Rynning kan vittna om efter sju år på företaget.

Om service är viktigt generellt, så väger det kanske än tyngre i resebranschen.  Karin Rynning leder TUI:s affärsområde Customer Sales and Service, en viktig  avdelning då det är företagets ansikte utåt mot sina kunder. Från bokning, till  resa och vidare till hemkomst ser hon och hennes 130 medarbetare till att lotsa  TUI-resenärer till avkopplande och trygga upplevelser världen över.

Vad lockade dig till TUI?

– Jag har jobbat länge inom resebranschen och gillar produkten, men även det faktum att resebranschen är väldigt dynamisk. Jag har jobbat nära TUI som leverantör tidigare och kände väl till bolaget innan jag blev anställd. Det som gjorde att jag drogs till TUI var utvecklingsmöjligheterna, kulturen och att man har ett starkt kvinnligt ledarskap.

”TUI:s företagskultur har utvecklat mig”

På vilket sätt har TUI satsat på dig och ditt ledarskap?

– TUI som företag är generellt bra på att investera i och utveckla sina medarbetare. Om du själv är intresserad av att utvecklas som individ så finns goda möjligheter att växa. Jag har haft förmånen att få gå Ruter Dams chefsprogram men även flera andra interna ledarskaps och mentorsprogram. Jag har också haft möjligheten att prova på olika typer av roller som ställer olika krav på ledarskapet, vilket så klart också har varit utvecklande.

Karin Rynning

Titel: Head of Customer Sales and Service.

Utbildning (skola och examensår): Fristående universitetskurser inom juridik,  ekonomi, organisation och ledarskap. Uppsala universitet med flera.

Fritidsintresse: Jag har ett nyfunnet trädgårdsintresse efter flytt till hus och ser fram emot att utveckla min trädgård över lång tid.

Hur har du utvecklats och vad tror du har varit nycklarna till det?

– Nyckeln till att utvecklas springer nog ur individens egna intresse av att utvecklas som person i kombination med att både ges och ta möjligheter när de erbjuds. Genom olika roller på TUI har jag verkligen breddat mina erfarenheter, och haft möjligheten att jobba både i nordisk och global kontext. Jag har ansvarat för funktioner som har haft rollen av kravställare och leverantör. Jag har lett små specialistteam och som nu en större organisation på 130 personer. TUI som bolag kan ju erbjuda en bredd i verksamhetsområden och organisation, men även geografisk placering, vilket jag personligen värdesätter.

Att få den chansen att utvecklas, genomsyrar det hela företaget oavsett arbetsroll?

– Ja absolut, det genomsyrar företaget. Vi har medarbetare som börjat som reseledare och idag har betydande chefsroller, likväl som att vi har ny-exade kollegor med examen i datavetenskap och maskininlärning. Bredden i perspektiv, erfarenheter och kompetens är styrkan.

Text: Daniel Cederlund

TUI Nordic (fd Fritidsresor)

Dela det här inlägget

TUI Nordic (fd Fritidsresor) Placeringar

Ekonomi

Ekonomi senior

Artiklar du kanske gillar:

Fahimeh Farhadian sitter i en vit soffa med en blå vägg och ett vågformat lysrör i bakgrunden.
E.ON
”Vårt tuffa och tydliga mål är centralt i allt vi gör”
Läs mer
Jonas Comstedt sitter på en stol i en av Systembolagets lokaler.
Systembolaget
”Systembolaget tar vara på kraften hos medarbetarna”
Läs mer
Susannah Sjöberg står bland några byggnader varav ett par är målade med grafitti.
Stockholms stad
“Mina chefer har alltid gett mig utrymme att utvecklas”
Läs mer
Folksam
”Möjligheterna att göra skillnad på riktigt är stora här”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer