COTF

Peab

”Alla jag arbetar med på Peab brinner verkligen för det de gör”

2020-11-11

Text: Elsa Sjögren

Foto: Kristofer Hedlund

Peab kombinerar hållbarhet med en familjär kultur som ger goda möjligheter till att ta kliv framåt i karriären.

Hållbarhet är ett viktigt perspektiv inom bygg- och anläggningsföretaget Peab. I Peab Marin, en verksamhet inom Peabkoncernen som arbetar med sjö, dyk och anläggning, driver man just nu olika initiativ. Bland annat ett projekt som handlar om att ta hand om förorenade bottensediment för att göra om dessa och använda dem till industriytor.

När Karin Bergendahl började på Peab Marin för drygt ett år sedan slogs hon av den familjära stämningen. För trots storleken finns det ingen risk att man försvinner i mängden på Peab.

– Jag ville jobba på ett stort företag, framför allt för att det finns goda möjligheter att utvecklas karriärmässigt. Tjänsten som arbetsledare var något jag var intresserad av redan när jag pluggade. Det som lockade med just Peab var att det är väldigt familjärt – det var tydligt att de månar om sina anställda och deras utveckling, säger hon.

Karin Bergendahl

Titel: Biträdande arbetsledare

Utbildning: Högskoleingenjör byggteknik och design, KTH, examen 2019

Vad gör du helst på fritiden? ”Jag spelar fotboll och umgås med vänner och familj.”

Berätta om ditt jobb!

– Jag jobbar som biträdande arbetsledare på Peab Marin och sitter i Frihamnen i Stockholm där våra båtar åker ut på olika jobb. Min roll är att se till att jobben fungerar rent logistiskt, att rätt båt är på rätt plats och att våra sjötekniker har vad de behöver för att utföra arbetet.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Det finns egentligen inget stopp. Det beror på vilken väg du vill ta, och hur långt och snabbt du vill gå. Jag vill lära mig mer om den tekniska biten och få en bättre grund innan jag går vidare. Här finns många möjligheter och företaget vill att du ska utvecklas och röra dig framåt. Det ger mig ett stort förtroende för mina chefer, jag vet att de kommer se till att jag utvecklas.

Berätta om en utmaning du ställts inför och hur du löste den!

– Eftersom jag kommer direkt från skolan saknar jag den tekniska förkunskap som tidigare yrkesarbetare har. När jag började var det svårt, men om jag jämför mina kunskaper nu med när jag började så har jag lärt mig extremt mycket. Det är för att jag har vågat ställa frågor, varit ärlig när jag har varit osäker på något och lyssnat på mina kunniga kollegor.

Vad gör dig stolt över ditt jobb?

– Jag blir stolt över våra duktiga sjötekniker varje dag. Det är häftigt att få jobba med och runt dem och det är kul att presentera bra jobb för beställarna. Ytterligare något som gör mig stolt är att alla jag arbetat med i olika sammanhang på Peab verkligen brinner för det de gör.

Läs mer om hur det är att jobba i Peab: : peab.se/jobba-och-utvecklas/jobba-i-peab/

Peab

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på cirka 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Trafikverket
”På Trafikverket är man med och underlättar vardagen för människor”
Läs mer
SEB
SEB: Allowing employees to take on responsibility, with all the support they need
Läs mer
Trafikverket
”Vi presterar tillsammans för att lyckas med våra leveranser”
Läs mer
Trafikverket
”Det bästa är variationen och att min roll kräver eget ansvar”
Läs mer